مراسم پاياني هجدهمين جشنواره‌ي كتاب سال دانشجويي برگزار شد

دوشنبه 30 آبان 1390
مراسم پاياني هجدهمين جشنواره‌ي كتاب سال دانشجويي برگزار شد

مراسم پاياني هجدهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي، يكشنبه، 29 آبان‌ماه در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات به نقل از ايسنا، دكتر محمدحسين يادگاري، رييس جهادانشگاهي، در اين مراسم با استناد به بيانات مقام معظم رهبري درباره كتاب و كتاب‌خواني و اهميت توجه به كتاب و كتاب‌خواني، يكي از وظايف سازمان انتشارات جهاددانشگاهي را توجه به اين مسأله خواند و در ادامه با مروري كوتاه بر آغاز فعاليت جهاددانشگاهي در سال‌هاي بعد از انقلاب فرهنگي، متذكر شد: سازمان انتشارات جهاددانشگاهي در سه حوزه توليد، ‌توزيع و ترويج كتاب‌خواني فعاليت دارد و تا كنون بيش از 4500 عنوان كتاب در حوزه‌هاي مختلف علمي را توليد كرده است و در سال 89، 378 عنوان كتاب جديد توليد و منتشر كرده است.


او در ادامه گفت:‌ همچنين در بخش توزيع و عرضه كتاب، سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي و مجموعه جهاد گام‌هاي مؤثري برداشته‌اند‌ و با داشتن 40 فروشگاه بزرگ در شهرهاي مختلف ايران توانسته‌اند بخش مهمي از كتاب‌هاي مورد نياز دانشجويان و دانشگاهيان را عرضه كنند.


يادگاري سپس عنوان كرد: همچنين در بخش ترويج كتاب هم جايزه كتاب سال دانشجويي برگزار مي‌شود كه در اين دوره شاهد برپايي هجدهمين دوره آن هستيم و اين مسأله در ترويج كتاب‌خواني و ايجاد انگيزه براي مؤلفان و محققان جوان اثرگذار است.


همچنين بهمن دري، معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، با اشاره به اين‌كه امروز آخرين روز از هفته كتاب است، متذكر شد:‌ به اعتقاد ما، هفته كتاب نبايد پاياني داشته باشد و اين توجه و ترويج كتاب‌خواني بايد به طور مستمر ادامه داشته باشد.


او در سخناني با اشاره به تحولات منطقه خاورميانه و موج بيداري اسلامي، گفت:‌ اكنون در جهان گفتمان جمهوري اسلامي بيش از گذشته خريدار پيدا كرده است و ضرورت دارد ما به نيازها و مطالباتي كه كشورهاي مسلمان منطقه دارند، در حوزه تأليف پاسخ دهيم.


دري در ادامه با اشاره به پيش‌بيني حضرت امام خميني (ره) مبني بر فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، عنوان كرد: حضرت امام (ره) در همان مقطع زوال سرمايه‌داري را نيز پيش‌بيني كردند و اكنون با گسترش موج بيداري اسلامي شاهد به صدا درآمدن زنگ مرگ سرمايه‌داري هستيم و در اين شرايط ضرورت دارد ما از طريق كتاب و آثار متعدد نيازهاي كشورهاي مسلمان منطقه و جامعه جهاني را پاسخ دهيم.


معاون فرهنگي ارشاد در بخش ديگري از سخنانش بر حمايت از آثار برگزيده و شايسته تقدير در جايزه كتاب سال دانشجويي تأكيد كرد و گفت:‌ اين وظيفه بر عهده معاونت فرهنگي است كه از آثار برگزيده حمايت كند و ما نبايد حمايت‌ها را در همين حد متوقف كنيم؛ بلكه بايد آثار برگزيده در حوزه‌هاي هنري و ادبيات انقلاب را به دست علاقه‌مندان در سراسر دنيا برسانيم و به نحوي تجارب خود را در زمينه انقلاب اسلامي به كشورهاي مسلمان منطقه ارائه كنيم.


دري در ادامه گفت: از طرفي نبايد اين مؤلفان برگزيده رها شوند و ضرورت دارد مورد حمايت و توجه بيش‌تري قرار گيرند.


محمد سلگي، رييس سازمان انتشارات جهاددانشگاهي و دبير هجدهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي، نيز به ارائه گزارشي از فرايند اين دوره از رقابت كتاب سال دانشجويي پرداخت و متذكر شد: كتاب سال دانشجويي فعاليتش را از سال 73 آغاز كرده و در اين 18 دوره 6178 اثر به جشنواره رسيده است كه اين نشان از حجم بالاي آثار تأليفي توسط دانشجويان دارد.


او افزود:‌ در اين دوره، 354 اثر به جشنواره رسيد و در بخش‌هاي مختلف علوم پزشكي‌، فني مهندسي‌، علوم پايه‌، هنر و علوم انساني، آثار مورد بررسي قرار گرفت و گروه علوم انساني با 67 اثر بيش‌ترين تعداد آثار را داشت و بعد از آن، گروه علوم پزشكي بود كه 58 اثر در اين گروه به دبيرخانه رسيد.


سلگي در ادامه خاطرنشان كرد:‌ علاوه بر بخش رقابتي، بخش ويژه كه به موضوع شعار سال (جهاد اقتصادي) اختصاص دارد و همچنين بخش ناشر برگزيده و مؤلف جوان را هم در اين دوره از جايزه كتاب سال دانشجويي داريم.


در اين مراسم، اعتصامي، مشاور رييس دانشگاه تربيت مدرس، با استناد به آيات قرآن كريم، بر اهميت كتاب و توجه آموزه‌هاي دين اسلام به كتاب تأكيد كرد و با اشاره به تحولات رخ‌داده در منطقه خاورميانه، عنوان كرد: با وقوع انقلاب اسلامي، كليد تمدني تازه‌اي زده شد و ضرورت دارد ما بيش‌تر از گذشته از طريق كتاب، آموزه‌هاي اثرگذار و الهي انقلاب اسلامي را به ديگران عرضه كنيم.


همچنين مرتضي پويان، از برگزيدگان بخش علوم انساني هجدهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي، در سخناني به طرح معضل‌هاي تأليف در فضاي علمي و دانشگاهي ايران پرداخت و متذكر شد: متأسفانه ما در حوزه علوم انساني به ندرت شاهد آثار جدي و اثرگذار هستيم و بخش عمده‌اي از آثار اين حوزه ترجمه مي‌شود و كم‌تر به مسأله تأليف توجه مي‌شود.


او افزود:‌ از ديگر مشكلاتي كه در حوزه تأليف به طور جدي وجود دارد، اين است كه كار تأليف و نگارش كتاب در فضاي فرهنگي و دانشگاهي ما به عنوان يك شغل شناخته نمي‌شود و اگر يك مؤلف بخواهد فقط به كار تأليف بپردازد، از اين طريق، امكان امرار معاش زندگي‌اش فراهم نمي‌شود.


در بخش ديگري از اين مراسم، ابوالفضل عباس‌زاده، برگزيده بخش ادبيات، به شعرخواني از سروده‌هاي آييني‌اش پرداخت.


در پايان مراسم نيز با حضور بهمن دري،‌ محمدحسين يادگاري و محمد سلگي، جوايز نفرات برگزيده هجدهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي به آن‌ها اهدا شد.