ناشران دانشگاهی نیازند حمایت های تبلیغاتی به صورت رایگان هستند

سه شنبه 17 اردیبهشت 1392
ناشران دانشگاهی نیازند حمایت های تبلیغاتی به صورت رایگان هستند
حسین نوابخش، مدیر غرفه نشر دیباگران تهران در گفت و گو با کمیته اطلاع رسانی و روابط عمومی ستاد ناشران دانشگاهی بیست و ششمین بین المللی کتاب تهران اظهار کرد: عموماً تمامی ناشران و خصوصاً ناشران دانشگاهی، در طول سال فعالیت بسیاری انجام می دهند تا کتاب های خود را در نمایشگاه کتاب به اساتید، دانشجویان و مخاطبان تمام حوزه های دانشگاهی که از سراسر کشور به نمایشگاه می آیند، ارائه کنند. بنابراین ناشران تلاش می کنند که ثمره کار یک سال مولفان را در نمایشگاه به معرض دید عموم بگذارند و از آنجا که اغلب مولفان ما استادان دانشگاه، مخاطبان آنها دانشجویان و ضلع دیگر ناشران دانشگاهی هستند ما انتظار داریم نتیجه کار این سه ضلع فرهنگی، به فرهنگ کشور برگردد.
مدیر فروش نشر دیباگران تهران ادامه داد: ناشران باید با حمایت هایی که می شوند باید بتوانند آثار خود را معرفی و تبلیغ کنند و این مشکل در بخش ناشران دانشگاهی زیاد دیده می شود و ضروری است به صورت بنیادی حل شود و امکانات فرهنگی در اختیار این ناشران قرار بگیرد؛ برای مثال مسئولان طرحی را به مرحله اجرا درآورند که تبلیغات ناشران دانشگاهی به صورت رایگان باشد. در ایام نمایشگاه نیز از ناشران دانشگاهی باید بیشترین حمایت های مالی و تبلغاتی صورت بگیرد.
نوابخش با اعتقاد بر اینکه باید در حوزه نشر دانشگاهی نیازسنجی صورت بگیرد، گفت: باید در حوزه نشر دانشگاهی نیازسنجی صورت بگیرد. نشر دانشگاهی از بُعدی دانش بنیاد محسوب می شود. هر صفحه از آثار دانشگاهی، تولید علمی است و ناشران دانشگاهی انتظار دارند این آثار به نحو شایسته تبلیغ و عرضه شود.
وی ادامه داد: برای مثال ما در انتشارات دیباگران تهران، واحد نیازسنجی تشکیل داده ایم و این واحد  دائماً  برنامه های دانشگاه را مورد مطالعه قرار می دهد و مطابق آن، منابع علمی را تشخیص و بر مبنای آن منابع، مولف را تشویق به نوشتن کتاب می کند. 
مدیرمسئول  نشر دیباگران تهران با اشاره به مشکلاتی که در سال اخیر در حوزه نشر دانشگاهی ایجاد شده است، گفت: قطعاً در چنین شرایطی به لحاظ عدم حمایت، قدرت خرید و تولید کم می شود و از نتایج برگزاری نمایشگاه کتاب، علاوه بر اعلام آمار بازدیدکنندگان که ابعاد تبلیغاتی دارد، باید آسیب شناسی ریشه ای این موضوع  باشد.
 وی در پایان با بیان اینکه ایجاد مکان دائمی برای نمایشگاه بین المللی کتاب نیازمند می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند، گفت: غرفه های مصلی برای نمایشگاه مناسب نیست و مهندسی درستی ندارد و این باعث می شود که هم ناشر و هم بازدیدکننده آسیب  ببینند. دانشجویان نیاز دارند در نمایشگاه، نیاز علمی خود را برآورده کنند و لذا باید هندسه غرفه ها با کارشناسی درستی طراحی شود.