یادگاری: جایگاه جهاد دانشگاهی در دانشگاهها بازیابی شود
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی وبه نقل ازایبنا رییس جهاد دانشگاهی در نشست خبری این نهاد که به مناسبت سیوسومین سالروز تاسیس این نهاد انقلابی و علمی برپا شده بود اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به منظور پرکردن خلا تولید علم و تبدیل علم به محصول پایهگذاری شد و مصوباتی نیز از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای این نهاد انقلابی در نظر گرفته شد.
این مقام مسوول با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی به عنوان پل بین صنعت و دانشگاه گفت: اهداف عالیه این نهاد در سال 81 مورد بازبینی قرار گرفت و وظایفی مانند گسترش طرحهای کاربردی و نیمهصنعتی و توسعه امورفرهنگی در سطح جامعه برای جهاد دانشگاهی تشریح شد تا تولید علم دانشگاهها از بستر جهاد دانشگاهی امکانپذیر شود اما با وجود اهمیت و نقش جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، این نهاد هنوز جایگاه و اهمیت خود را در دانشگاهها پیدا نکرده است.
یادگاری در ادامه سخنان خود از هفتمین رییس جمهوری ایران خواست تا به عنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی حمایتهای بیشتری از جهاد دانشگاهی به عمل آورد و با لحاظ کردن جهاد دانشگاهی به عنوان بستر مناسب تربیت نخبگان از آن حمایت کند.
وی خطاب به حجتالاسلام والمسلمین روحانی به عنوان رییس جمهوری منتخب و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جهاد دانشگاهی در حال احصای تمامی تهدیدات و آسیبهای خود است و برای سند راهبردی نیز در حال برنامهریزی است تا با توجه به شرایط موجود برنامهها را طراحی و برنامهریزی کرده و آنها را در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دهد.
رییس جهاد دانشگاهی، در ادامه نشست خبری اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی تجربههای مطلوبی در بحث تولید محصول داشته است و در پی یافتن جایگاه خود در موسسات و دانشگاههای کشور است چراکه این نهاد کاملکننده فعالیت های دانشگاههاست.
یادگاری ادامه داد: نهاد جهاد دانشگاهی رقیب دانشگاهها نیست بلکه به عنوان یک همکار تلاش دارد درکنار این موسسهها فعالیت کند. پارکهای علموفناوری که امروزه داخل دانشگاهها در حال فعالیت هستند در بدنه جهاد دانشگاهی تشکیل شده و بعدها به دانشگاهها پیوستند. با توجه به این امر نهاد جهاد دانشگاهی امیدوار است پارکهای علموفناوری دوباره به جهاد دانشگاهی برگردد و به فعالیت علمی خود ادامه دهند.
وی با تاکید دوباره به اهمیت جایگاه جهاد دانشگاهی برای استفاده از سرمایه و فکر ایرانی گفت: جهاد دانشگاهی در نظر دارد برای دستیابی به تحول راهبردی اقدام به برگزاری اولین همایش فرهنگ جهادی و جهاد علمی در مهرماه امسال کند.
آغاز انجام 6 طرح کلان ملی از سوی جهاد دانشگاهیدر ادامه این نشست خبری، معاون پژوهش و فناوری این نهاد از آغاز انجام عملیات 6 طرح کلان ملی مصوب سال گذشته از سوی این نهاد خبر داد و گفت: این طرحها با اعتبار 212 میلیون تومانی در حال انجام است که از آن میان میتوان به طراحی و ساخت سیستم رانش در مترو، مجتمع تولید سلول و فراوردههای سلولی و نیز مجتمع آنتیبادی مونوکلران اشاره کرد.
سعید قاضیمغربی، در ادامه به عقد تفاهمنامه و قرارداد با بخشهای خصوصی و وزراتخانهها اشاره کرد و اظهار کرد: 17 قرارداد کاری با بخش خصوصی و 31 قرارداد نیز با معاونت علموفناوری ریاست جمهوری منعقد شده که جهاد دانشگاهی با همکاری این ارگانها طرحهایی را انجام و عملیاتی میسازد.
وی در ادامه به بیان برخی طرحهای در حال انجام و پایانیافته از سوی جهاد دانشگاهی پرداخت و افزود: طراحی و ساخت بازوهای بارگیری نفت، آیندهپژوهی و آیندهنگاری صنعت نفت کشور، ساخت ماده تعلیقشکن و ساخت Dra از اقدامات جهاد دانشگاهی در معاونت پژوهش و فناوری است.
تشکیل 15 قطب آموزشی دیگر سخنران نشست خبری سیوسومین سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی معاون آموزشی این نهاد بود. وی گفت: شبکه سراسری آموزشهای تخصصی و فوقتخصصی از مهرماه آغاز به کار میکند و تمامی مسوولیتهای این آموزش در تمامی استانها به عهده 15 قطب آموزشی خواهد بود که تشکیل میشود. محمدحسین ایمانی به عنوان رییس دانشگاه علموفرهنگ ادامه داد: آموزشهای صورتگرفته و درحال انجام در جهاد دانشگاهی با شیوههای نوین و در کمترین زمان انجام میشود به همین دلیل اقدامات این نهاد موازی با سایر موسسات آموزشی نیست.
وی از فعالیت و تحصیل 82 دانشجوی مقطع دکترای پژوهشمحور در پژوهشکدههای این نهاد خبر داد و اظهار کرد: 125 مرکز با ظرفیت 500هزار فراگیر در کشور در حال فعالیت است و 55هزار دانشجوی علمیوکاربردی در این نهاد در حال فراگیری و آموزش هستند.
ایمانی، از ایجاد تسهیلاتی برای دانشجویان خارج از کشور در دانشگاه علموفرهنگ خبر داد و گفت: دانشگاه علموفرهنگ در رشتههای خود آماده پذیرش دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج کشور است.
رییس جهاد دانشگاهی گفت
حمایت رییس جمهوری را از این نهاد انقلاب اسلامی را خواستاریم
رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به تدوین سند تحول راهبردی این نهاد که در آن جایگاه جهاد دانشگاهی به عنوان بهترین فضا و بستر برای پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و رساندن ایده به محصول تبیین شده اعلام کرد: این نهاد در نظر دارد تا از بازنشستگان دانشگاهی به عنوان پژوهشگران برجسته کشور برای پرورش نخبگان استفاده کند تا بستری برای تحقق اهداف تعیین شده توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی وبه نقل ازایسنا، دکتر محمدحسین یادگاری که در نشست خبری سی و سومین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی سخن میگفت حمایت رییس جمهوری از این نهاد انقلاب اسلامی را در انجام مسوولیتهایی که بر عهده جهاد دانشگاهی گذاشته شده است، خواستار شد.
وی گفت: جهاد دانشگاهی در سال 59 به دلیل نیاز دانشگاهها به مجموعهای برای ارتقاء تولید علم تشکیل شد که پس از آن نیز چندین ماموریت مهم دیگر بر عهده آن گذاشته شد.
به گفته رییس جهاد دانشگاهی این نهاد در سال 65 مسوول فعالیتهای تحقیقاتی و فرهنگی برای اسلامی شدن دانشگاهها شد و در سال 1369 نیز طبق مصوبهای مسوولیت ایجاد یک پل ارتباطی میان دانشگاه و صنعت را پذیرفت.
وی درباره اهداف دیگری که در سال 1381 با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به اساسنامه این نهاد اضافه شد، توضیح داد: جهاد دانشگاهی از حدود 10 سال پیش «گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه تتبع و استعدادها در سطح جامعه برای نیل به خوداتکایی»، «گسترش طرحهای کاربردی و نیمه صنعتی از طریق پیوند با مراکز تحقیقاتی به منظور تبدیل علم به محصول» و «توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه از طریق همکاری با حوزه و دانشگاه» را نیز بر عهده گرفت.
یادگاری تصریح کرد: با وجود اهمیتی که وظایف اهداف در نظر گرفته شده جهاد دانشگاهی دارد، دستگاههای اجرایی مانند دولتها و حتی شورای عالی انقلاب فرهنگی که حمایتگر این نهاد انقلابی است آن را به صورت صددرصد عملیاتی نکردهاند.
رییس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: جایگاه اصلی جهاد در داخل دانشگاهها و کنار تولیدات علمی آنهاست و این نهاد باید بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بازوی اصلی فعالیتهای علمی و تحقیقاتی کشور باشد. البته این بدان معنی نیست که ما رقیب دانشگاه هستیم بلکه دانشگاهها باید ما را به عنوان یک همکار و متمم و مکمل فعالیتهای خود نگاه کنند.