کنترل آفات و علف های هرز به وسیله دشمنان طبیعی (مقدمه ای بر کنترل بیولوژیک)
نویسنده:
روی وان دریش- مارک هاردل- تدسنتز
مترجم:
جواد کریمی- حسین مددی- رضا طلایی حسنلویی
سال نشر:
1391
صفحه:
561
نوبت چاپ:
1

این کتاب حاصل همکاری مداوم مترجمین طی سه سال بوده که اندکی بعد از انتشار کتاب در سال1388 آغاز شده است. جامع بودن کتاب در حوزه کنترل بیولوژیک آفات و علف های هرز و ضرورت وجود منبعی به روز در این خصوص، مترجمین را بر آن داشت تا با ترجمه این کتاب، قدم در مسیر رفع بخشی از نیاز دانشجویان و علاقه مندان کنترل بیولوژیک بگذارند. این کتاب در برگیرنده مفاهیم اساسی کنترل بیولوژیک شامل تعاریف، معرفی گروه های متعدد کنترل بیولوژیک آفات و علف های هرز، ضرورت کنترل بیولوژیک و مبانی نظری و اکولوژیک آن است. در ادامه، فصلی جذاب، به موضوع کنترل بیولوژیک کلاسیک توام با مثال هایی تاریخی اختصاص یافته و سپس به موضوع کاربرد این شیوه در مورد علف های هرز ختم شده است. ابزارهای اجرای کنترل بیولوژیک کلاسیک نیز در بخش پنجم مورد بحث قرار گرفته است که در این بین، فصل 15 به قلم ریچارد استوتامر می تواند برای دانشجویان علاقه مند منبعی مختصر جهت شروع مطالعات مولکولی باشد. در فصول بعدی روش های ارزیابی کارایی عوامل کنترل بیولوژیک بحث شده است و در ادامه دو فصل به آفت کش های میکروبی اختصاص یافته است. کنترل بیولوژیک گلخانه و اهمیت زنبور تریکوگراما، در ادامه آمده است. در فصل 27 موضوعاتی نوین در چارچوب کنترل بیولوژیک مهره داران آفت طرح شده است.

این کتاب منبعی مفید برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته های گیاه پزشکی، زراعت، باغبانی و نیز دانشجویان و محققین علاقه مند دیگر حوزه های علوم زیستی خواهد بود.

کنترل آفات و علف های هرز به وسیله دشمنان طبیعی(مقدمه ای بر کنترل بیولوژیک) در تیراژ 1650 نسخه و با قیمت 22000 تومان در 648 صفحه توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی واحد مشهد به چاپ رسیده است.

دیباچه/ 13

پیشگفتار مترجمین/ 15

پیشگفتار مؤلفین/ 17

بخش 1: گستره ی کنترل بیولوژیک

1- مقدمه/ 23

2- روش ها، اهداف و عوامل کنترل بیولوژیک/ 25

کنترل بیولوژیک چیست؟/ 25

کنترل دائمی در سطح گسترده/ 25

مهار موقت آفت در مناطق تولید/ 28

انواع اهداف و عوامل کنترل بیولوژیک/ 31

بخش 2: انواع دشمنان طبیعی

3. اکولوژی و نتوع پارازیتوئید/ 35

پارازیتوئید چیست؟/ 35

مفاهیم و فرایندها/ 35

برخشی منابع علمی در خصوص خانواده های پارازیتوئید/ 37

گروه های پارازیتوئیدها/ 38

پیدا کردن میزبان/ 43

تشخیص و ارزیابی میزبان/ 48

غلبه بر دفاع میزبان/ 53

تنظیم فیزیولوژی میزبان/ 57

زمان اختصاص یافته برای هر لکه (پچ)/ 58

4. تنوع و اکولوژی شکارگرها/ 63

شکارگرهایی غیر از حشرات/ 63

گروه های اصلی حشرات شکارگر/ 66

مروری بر زیست شناسی شکارگرها/ 70

رفتار غذاکاوری شکارگر/ 72

شکارگرها و کنترل آفات/ 76

اثرات غذاهای جایگزین روی تأثیر شکارگر/ 81

تداخل شکارگرهای عمومی با عوامل کنترل بیولوژیک کلاسیک/ 83

شکارگرها و راهبردهای دفاعی شکار/ 86

5. تنوع و اکولوژی عوامل کنترل بیولوژیک علف های هرز/ 89

هدف کنترل بیولوژیک علف های هرز/ 89

مفاهیم و مراحل/ 89

گیاه خواری و میزبان یابی/ 90

رسته های گیاه خواری/ 92

گروه های گیاه خوار و بیمارگرهای گیاهی/ 93

6. تنوع و اکولوژی بیمارگرهای بندپایان/ 107

باکتری های بیمارگر بندپایان/ 107

ویروس بیمارگر بندپایان/ 110

قارچ های بیمارگر بندپایان/ 112

نماتدهای بیمارگر بندپایان/ 114

دوره ی زندگی بیمارگر بندپایان/ 117

همه گیری شناسی: چه چیزی منجر به طغیان بیماری می شود؟/ 120

بخش 3: تهاجم: چرا کنترل بیولوژیک ضروری است؟

7. بحران تهاجم/ 127

جدی بودن بحران تهاجم/ 127

تاریخچه ی چهار گونه مهاجم مخرب/ 129

شدت و گستره ی اثرات مضر مهاجمان/ 134

چگونه گونه های مهاجم به مکان های جدید وارد می شوند؟/ 137

چرا بخری گونه های مهاجم موفق هستند ولی برخی ناموفق/ 141

تأثیر اکولوژی مهاجم/ 142

8. روش های مهار گونه های مهاجم/ 145

پیگشیری: سرآغاز مقابله با تهاجم جدید از طریق اعمال سیاست های کارآمد/ 145

ریشه کنی براساس تشخیص زودهنگام/ 151

مهاجمان بی خطر/ 152

کنترل آفات مهاجم در عرصه های طبیعی/ 152

عوامل مؤثر بر کنترل در عرصه های طبیعی/ 156

کنترل گونه های مهاجم در گیاهان/ 157

بخش 4: وارد نمودن دشمنان طبیعی: مبانی نظری و کاربردی

9. شبکه های برهم کنش به عنوان چارچوب ذهنی کنترل بیولوژیک کلاسیک

واژه شناسی/ 161

نیروهای تنظیم کننده ی انبوهی گیاه/ 164

نیروهای تنظیم کننده ی انبوهی جمعیت حشرات/ 166

پیشگویی هایی در مورد آفات براساس شبکه های غذایی/ 167

10. نقش اکولوژی جمعیت و مدل های جمعیت در کنترل بیولوژیک/ 171

مفاهیم اساسی/ 171

مدل های جمعیت/ 181

11. کنترل بیولوژیک کلاسیک/ 195

مقدمه/ 195

کنترل بیولوژیک کلاسیک/ 195

کنترل بیولوژیک نوپیوند/ 224

خلاصه/ 228

12. کنترل بیولوژیک علف های هرز/ 229

تفاوت ها و شباهت های موجود بین برنامه های کنترل علف های هرز و بند پایان/ 229

چرا گیاهان مهاجم می شوند؟/ 230

انتخاب اهداف مناسب برای کنترل بیولوژیک علف هرز/ 232

تضاد در علاقه مندی کنترل بیولوژیک علف هرز// 232

شناسایی فون: یافتن عوامل بالقوه ی کنترل بیولوژیک علف های هرز/ 233

ایمنی: آیا این حشرات درختچه های رزمن را از بین می برند؟/ 235

تعیین کارایی عامل کنترل پیش از رهاسازی/ 238

چه تعداد عامل برای کنترل علف هرز نیاز است؟/ 239

رهاسازی، استقرار و پخش/ 240

ارزیابی تأثیرات/ 242

تأثیرات غیر هدف/243

چه هنگامی یک برنامه به موفقیت می رسد؟/ 244

نتیجه گیری نهایی/ 245

بخش 5: ابزارهای کنترل بیولوژیک کلاسیک

13. جستجوی برون مرزی/ 249

برنامه ریزی و اجرای جستجوی برون مرزی/ 249

حمل و نقل دشمنان طبیعی/ 255

فعالیت های یک آزمایشگاه قرنطینه/ 257

مدیریت کلنی های حشرات در شرایط قرنطینه/ 258

درخواست برای رهاسازی در محیط زیست/ 260

 

14. تطبیق اقلیمی/ 263

تطبیق اقلیمی/ 264

مدل سازی قیاسی: پیش بینی پراکنش و موقعیت حمله/ 266

مدل سازی استقرایی: پیش بینی پراکنش و موقعیت حمله/269

نتیجه گیری/ 271

15. ابزارهای مولکولی/ 273

انواع اطلاعات مولکولی/ 274

مسائل مهم کنترل بیولوژیک که روش های مولکولی در آنها قابل استقاده است./ 288

نتیجه گیری/ 293

بخش6: ایمنی

16. اثرات غیرهدف عوامل کنترل بیولوژیک/ 297

کنترل بیولوژیک به عنوان یک فناوری در حال تکامل/ 297

دوره ی آماتور تا شروع عصر علمی اولیه (1920-1800)/ 298

توسعه ی علمی با نقایص و اشتباهای همراه است (1970-1920)/ 305

دوره ی توسعه ی افق چشم اندازه ها (1990-1970)/ 312

شیوه ی رایج و نگرانی ها/ 317

رویش مجدد کنترل بیولوژیک/ 322

17. پیش بینی دامنه ی میزبانی دشمنان طبیعی/ 323

گزارش های علمی/ 323

بررسی های میدانی در محدوده ی بومی/ 326

آزمون های آزمایشگاهی برای تخمین محدوده ی میزبانی/ 327

تفسیر آزمون ها/ 335

مثال هایی از تخمین دامنه ی میزبانی/ 338

برآورد احتمال خطر/ 344

18. اجتناب از اثرات غیر هدف غیر مستقیم/ 347

انواع اثرات غیر مستقیم بالقوه/ 347

آیا احتمال خطر اثرا غیر مستقیم می تواند با پیش بینی کارایی دشمن طبیعی کاهش یابد؟/ 350

بخش 7: ارزیابی اثرات دشمن طبیعی روی آفات

19. پرگنه سازی (کلونیزاسیون) دشمنان طبیعی در مزرعه/ 357

محدودیت های عامل یا جامعه ی دریافت کننده/ 357

مدیریت مناطق رهاسازی شده/ 361

کیفیت رهاسازی/ 361

استفاده از قبس یا سایر روش های رهاسازی/ 365

ماندگاری و تثبیت/ 367

20. ارزیابی دشمن طبیعی/ 369

بررسی دشمنان طبیعی در گیاهان زراعی/ 369

بررسی های پیش از رهاسازی در محدوده ی بومی برای کنترل بیولوژیک کلاسیک/ 371

بررسی های بعد از رهاسازی برای تشخیص استقرار و گسترش عوامل جدید/ 372

دیده بانی پس از رهاسازی برای اثرات غیر هدف/ 374

اندازه گیری اثرات روی آفت/ 375

تفکیک اثرات روی آفت/ 375

تفکیک اثرات یک مجموعه از دشمنان طبیعی/ 396

ارزیابی اقتصادی کنترل بیولوژیک/ 400

بخش هشتم: حفاظت از عوامل کنترل بیولوژیک در محصولات

21. محافظت از دشمنان طبیعی در برابر آفت کش ها/ 405

مشکلات ناشی از آفت کش ها/ 405

فوق آفت ها و از دست رفتن دشمنان طبیعی/ 407

حیات وحش مرده و باقیمانده ی آفت کش ها در غذا/ 409

مواردی که آفت کش ها بهترین ابزارند/ 412

چگونگی اثرگذاری آفت کش ها روی دشمنان طبیعی/ 412

جستجوی راه حل ها: به گزینی فیزیولوژیک/ 415

دشمنان طبیعی مقاوم به آفت کش/ 416

انتخاب اکولوژیک:استفاده ی ماهرانه از آفت کش های غیر انتخابی/ 417

محصولات تراریخته ی Bt: آفت کش انتخابی اکولوژیک/ 419

22. بهبود گیاهان زراعی به عنوان زیستگاه دشمن طبیعی/ 421

مسئله 1: واریته های نامطلوب گیاهان زراعی/ 421

راه حل 1: اصلاح گیاهان زراغی مساعد برای دشمنان طبیعی/ 425

مسئله 2: مضر بودن فیزیک مزارع برای دشمنان طبیعی/426

راه حل 2: گیاهان زراعی پوششی، مالچینگ، زراعت بدون شخم، برداشت نواری/ 426

مسئله 3: منابع غذایی ناکافی/ 428

راه حل 3: افزون مواد غذایی به محیط گیاه زراعی/ 429

مسئله 4: فرصت های ناکافی برای تولید مثل/ 432

راه حل 4: ایجاد فرصت برای تماس با میزان ها یا شکار متناوب/ 432

مسئله 5: منابع ناکافی از کلنی اولیه ی دشمن طبیعی/ 433

راه حل 5: ارتباط دادن مزارع، تنوع پوشش گیاهی و پناهگاه ها/ 436

سایر روش هایی که می تواند روی دشمنان طبیعی اثر بگذارد/ 436

جمع بندی/ 440

بخش9: آفت کشی های زیستی

23. آفت کشی های میکروبی، نظریات و مفاهیم

تاریخچه حشره کش های میکروبی/ 443

چه چیز موجب می شود که یک بیمارگر، آفت کش بیولوژیک موفقی باشد؟/ 445

نگاهی به روش های پرورش بیمارگرها/446

کیفیت عامل: پیدا کردن، نگهداری و بهبود/ 448

سنجش تدثیر آفت کش های میکروبی/ 450

گستره ی بازار و چشم انداز آینده/ 451

24. استفاده از بیمارگرهای بند پایان به عنوان حشره کش/ 455

باکتری ها به عنوان حشره کش/ 455

قارچ ها به عنوان آفت کش های بیولوژیک/ 459

ویروس ها به عنوان حشره کش/ 465

نماتدها برای کنترل حشرات/ 470

ایمنی آفت کش های میکروبی/ 475

 

بخش 10: کنترل بیولوژیک ازدیادی

25. کنترل بیولوژیک در گلخانه ها/ 483

تاریخچه/ 483

چه موقع گلخانه ها برای کنترل بیولوژیک مناسب هستند؟/ 485

دشمنان طبیعی در دسترس از طریق انسکتاریوم/ 488

تمایل کشاورزان جهت تغییر/ 495

پیش نیازهای موفقیت: تأثیر بالا و هزینه ی کم/ 496

روش های پرورش انبوه پارازیتوئیدها و شکارگرها/ 500

استفاده ی عملی از دشمنان طبیعی/ 501

مثال هایی از برنامه های کنترل بیولوژیک با راهبردهای متفاوت/ 504

تلفیق چند عامل بیولوژیک برای کنترل چند آفت/ 507

ایمنی دشمنان طبیعی در گلخانه/ 508

26. رهاسازی افزایشی دشمنان طبیعی در محصولات کشت شده در فضای باز/ 511

زنبورهای تریکو گراما برای کنترل شب پره ها/ 513

استفاده از کنه های شکارگر فیتوزئید/ 521

کنترل مگس های پهن/ 524

سایر مثال های عوامل کنترل بیولوژیک اختصاصی/ 526

شکارگرهای عمومی فروخته شده برای مشکلات غیر تخصصی/ 530

بخش 11: سایر اهداف و افق های جدید

27. مهره داران آفت/ 535

شکارگرها به عنوان عوامل کنترل بیولوژیک مهره داران/ 535

انگل ها در کنترل بیولوژیک مهره داران/ 536

بیمارگرها در نقش عوامل کنترل مهره داران/ 538

روش های جدید برای کنترل بیولوژیک مهره داران/ 543

جمع بندی/ 548

28. توسعه ی افق کنترل بیولوژیک: پیشنهادها و اهداف جدید/ 549

کنترل علف های هرز و بندپایان آفت در مناطق طبیعی/ 550

کنترل آفات مهاجم به شیوه ای غیر کلاسیک/ 551

جمع بندی/ 556

29. جهت گیری آینده/ 557

کنترل بیولوژیک کلاسیک/ 557

کنترل بیولوژیک حفاظتی/ 558

کنترل بیولوژیک ازدیادی/ 559

آفت کش های زیستی/ 559

جمع بندی/ 560

منابع/ 561

پیوست رنگی/ 641

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved