فناوری تولید کمپوست و فرآورده‌های آن
نویسنده:
دکتر جمال جوانمردی
مترجم:
-
سال نشر:
1394
صفحه:
325
نوبت چاپ:
1

 کتاب حاضر مروری بر اصول علمی و کاربردی تولید کمپوست و فرآورده های آن می باشد. اطلاعات ارائه شده در این کتاب بر اساس نبایج منتشر شده علمی و کاربردی چندین دهه فناوری تولید کمپوست در جهان است. در این کتاب سعی شده است که روش هایی از این فناوری ارائهشوند که قبلا برای چندین سال در کشورهای مختلف مورد آزمایش قرار گرفته و امتحان خود را پس داده اند و امروزه به صورت کاربردی در بزرکترین مؤسسات تولید کمپوست در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته و سودآوری اقتصادی دارند. مبانی علمی بیان شده در این کتاب جهت فهم بهتر دلایل انجام هر یک از عملیان طی فرایند تولید کمپوست می باشد.

این کتاب مشتمل بر 10 فصل است که در آن به کلیه مباحث مهم علمی- کاربردی تولید کمپوست و فرآورده های آن پرداخته شده است. فصل 1 اول مقدمه ای بر پیشینه تولید، تعاریف، اهمیت، مزایا و مشکلات تولید کمپوست است. فصل 2 مربوط به ویژگی های مواد اولیه قابل تبدیل به کمپوست و اثرات این ویژگی ها برکل فرایند تولید کمپوست می باشد. فصل 3به مسائل مربوط به ماهیت بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی فرایند های تولید کمپوست می پردازد، به نحوی که با خواندن دقیق آن می توان حتی مشکلات احتمالی پیش آمده طی فرایند را برطرف نمود. فصل 4 که به معرفی سیستم های مختلف تولید کمپوست پرداخته است، تولید کنندگان را به نحوه طراحی و پیاده کردن هر کدام از سیستم ها با توجه به امکانات موجود آشنا می سازد. در فصل 5، ملاحظات لازم برای انتخاب محل تولید، تجهیزات مورد نیاز و نحوه مدیریت فرایند مورد بحث قرار گرفته است. فصل 6 که در مؤسسات تولید کمپوست در ایران، کمتر به آن توجه می شود به کنترل بو و شیرابه کمپوست پرداخته است. در این فصل به چگونگی پیشگیری و یا کاهش احتمال بروز مشکلات مربوطه و در نهایت، نحوه رفع مشکل ( در صورت وجود ) می پردازد. فصل 7 روش های کنترل کیفیت وآنالیز کمپوست تولیدی را مورد بحث قرار داده است. فصل 8، که یکی از فصول مهم این کتاب است، تولید کمپوست از پسماندهای مختلف را که عمدتا رها نمودن آنها در طبیعت مشکلات بسیاری را به بار می آورد و شاید کمتر به آن توجه شده، به تفکیک مورد بحث قرار داده است. در فصل 9 به روش های تولید محصولات جانبی کمپوست از جمله چای کمپوست می پردازد که اخیرا در ایران بسیار مورد توجه و مصرف قرار گرفته است. در فصل 10 مبانی علمی و عملی تولید ورمی کمپوست با تولید کمپوست به وسیله کرم های خاکی بیان شده است.

 پیشگفتار / 151-‌

مقدمه ای بر تولید کمپوست / 17
 
2-‌ مواد اولیه کمپوست و اثرات آنها بر فرایند کمپوست سازی / 25
 
3-‌ فرایندهای تولید کمپوست / 43
 
4-‌ سیستم های تولید کمپوست / 67
 
5-‌ مکان، تجهیزات، و راه اندازی سیستم کمپوست سازی / 99
 
6-‌ مدیریت بو و شیرابه تولیدی طی فرایند کمپوست /131
 
7-‌ کیفیت کمپوست و روش های اندازه گیری آن / 161
 
8-‌ تولید کمپوست از پسماندهای مختلف / 181
 
9-‌ فراورده های کمپوست / 237
 
10-‌ تولید ورمی کمپوست / 267
 
واژه نامه / 305
 
نمایه / 317
دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی علوم دامی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved