مقدمه ............................................................................................................ 9
موارد استفاده گوجه فرنگی................................................................................. 10
مشخصات گیاهشناسی.................................................................................... 10
نیازهای محیطی گوجه فرنگی.............................................................................. 11
خاک............................................................................................................... 12
آب.................................................................................................................. 13
انواع گوجه فرنگی.............................................................................................. 13
روشهای مرسوم کاشت گوجه فرنگی در ایران......................................................... 14
روشهای کاشت گوجه فرنگی............................................................................... 15
روش نشاء کاری................................................................................................ 15
کشت مستقیم بذر در زمین اصلی....................................................................... 17
انتخاب رقم مناسب........................................................................................... 19
آماده نمودن بستر بذر......................................................................................... 21
کوددهی.......................................................................................................... 21
کودهای آلی (دامی).......................................................................................... 21
کودهای شیمیایی............................................................................................. 22
ازت................................................................................................................. 22
وضعیت بستر بذر در کشت مستقیم..................................................................... 25
کاشت مستقیم بذر........................................................................................... 26
کاشت نشاء..................................................................................................... 28
آبیاری............................................................................................................. 28
تغییر محل جویچه ها.......................................................................................... 29
چرا در کشت سنتی خاکدهی انجام می شود؟....................................................... 29
تنک کردن........................................................................................................ 30
مبارزه با علفهای هرز......................................................................................... 30
مبارزه شیمیایی............................................................................................... 31
مبارزه مکانیکی................................................................................................. 32
آفات مهم و کنترل آنها......................................................................................... 33
شته ها........................................................................................................... 33
تریپس............................................................................................................. 33
کرم طوقه بر، آگروتیس........................................................................................ 34
هلیوتیس (کرم میوه-کرم غوزه پنبه)...................................................................... 35
کارادرینا (برگخوار چغندر)..................................................................................... 35
مگس سفید (عسلک)....................................................................................... 36
بیماریهای مهم و کنترل آنها.................................................................................. 37
شناکر ساقه آلترناریایی...................................................................................... 37
مرگ گیاهچه.................................................................................................... 37
پوسیدگی طوقه فوزاریومی.................................................................................. 38
لکه موجی....................................................................................................... 39
لکه برگی خاکستری.......................................................................................... 40
سفیدک پودری................................................................................................. 41
پژمردگی و رتیسیلیومی..................................................................................... 41
کرلی تاپ یا پیچیدگی ویروسی برگ...................................................................... 42
پژمردگی منقوط ویروسی.................................................................................... 43
بیماری موزائیک گوجه فرنگی (موزائیک توتون)........................................................ 44
گیاه انگلی گل جالیز........................................................................................... 45
گیاه انگلی سس............................................................................................... 45
پوسیدگی انتهای میوه....................................................................................... 46
ترک خوردگی گوجه فرنگی.................................................................................. 47
آفتاب سوختگی................................................................................................ 48
کمبودهای عناصر ضروری (پر مصرف و کم مصرف)..................................................... 49
شرایط و عوامل ایجاد و توسعه کمبودهای عناصر پرمصرف و کم مصرف.......................... 49
برداشت........................................................................................................... 50
برداشت برای مصرف تازه..................................................................................... 50
برداشت گوجه فرنگی صنعتی.............................................................................. 51
برداشت یک مرحله ای با دست............................................................................ 52
برداشت مکانیکی در یک مرحله............................................................................ 52
کیفیت گوجه فرنگی صنعتی................................................................................ 54
منابع.............................................................................................................. 55
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|