به‌نژادی و به‌زراعی گندم
نویسنده:
متیو رینولدز و هانس یوآخیم براون
مترجم:
محمد کافی، زهرا کیامرثی ، عاطفه میرزائیان
سال نشر:
1402
صفحه:
624
نوبت چاپ:
1

 گندم اگر برای دیگر مردم دنیا یک گیاه زراعی و ماده اولیه نان است و بیش از 20 درصد کالری و پروتئین جیره غذایی انسان‌ها را تشکیل می‌دهد، برای ایرانیان نه تنها مهم‌ترین ماده غذایی است بلکه مایه برکت سفره و مقدس است. این گیاه زراعی مهم در کشور ما بیشترین سطح زیر کشت آبی و دیم را داراست و بیش از 25 درصد کل سطح زیر کشت آبی و 50 درصد سطح زیر کشت دیم کشور به زراعت گندم اختصاص یافته است. کتاب «به‌نژادی و به‌زراعی گندم» توسط تعداد زیادی از دانشمندان دست‌‎اندرکار اصلاح و به‌زراعی گندم نوشته شده است (که تعدادی از آنان تمام عمر تحقیقاتی خود را در زمینه اصلاح ارقام پرمحصول گندم و متحمل به عوامل نامساعد محیطی گذرانده‌‎اند) و توسط دو تن از برجسته‌‎ترین دانشمندان شاغل در مرکز بین‌‎المللی تحقیقات گندم و ذرت (سیمیت) ویراستاری شده و توسط انتشارات اشپرینگر به چاپ رسیده است.

در این کتاب روزآمدترین روش‌های اصلاح و به‎زراعی گندم تشریح شده و تا حد امکان آینده‌نگری نیز شده است که برای دانشجویان، پژوهشگران، کارشناسان، سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان به‌منظورتأمین گندم مورد نیاز کشور مفید خواهد بود.

 سخن آغازین/15

پیشگفتار مترجمان/17

پیشگفتار مولفان/19

بهبودهای به‌نژادی و به‌زراعی گندم/25

تاریخچه به‌نژادی گندم/39

توصیف محیط های هدف اصلاح گندم/56

روندهای جهانی در تولید، مصرف و تجارت گندم/71

روش های اصلاح گندم/107

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved