گندم اگر برای دیگر مردم دنیا یک گیاه زراعی و ماده اولیه نان است و بیش از 20 درصد کالری و پروتئین جیره غذایی انسانها را تشکیل میدهد، برای ایرانیان نه تنها مهمترین ماده غذایی است بلکه مایه برکت سفره و مقدس است. این گیاه زراعی مهم در کشور ما بیشترین سطح زیر کشت آبی و دیم را داراست و بیش از 25 درصد کل سطح زیر کشت آبی و 50 درصد سطح زیر کشت دیم کشور به زراعت گندم اختصاص یافته است. کتاب «بهنژادی و بهزراعی گندم» توسط تعداد زیادی از دانشمندان دستاندرکار اصلاح و بهزراعی گندم نوشته شده است (که تعدادی از آنان تمام عمر تحقیقاتی خود را در زمینه اصلاح ارقام پرمحصول گندم و متحمل به عوامل نامساعد محیطی گذراندهاند) و توسط دو تن از برجستهترین دانشمندان شاغل در مرکز بینالمللی تحقیقات گندم و ذرت (سیمیت) ویراستاری شده و توسط انتشارات اشپرینگر به چاپ رسیده است.
در این کتاب روزآمدترین روشهای اصلاح و بهزراعی گندم تشریح شده و تا حد امکان آیندهنگری نیز شده است که برای دانشجویان، پژوهشگران، کارشناسان، سیاستگذاران و برنامهریزان بهمنظورتأمین گندم مورد نیاز کشور مفید خواهد بود.
سخن آغازین/15
پیشگفتار مترجمان/17
پیشگفتار مولفان/19
بهبودهای بهنژادی و بهزراعی گندم/25
تاریخچه بهنژادی گندم/39
توصیف محیط های هدف اصلاح گندم/56
روندهای جهانی در تولید، مصرف و تجارت گندم/71
روش های اصلاح گندم/107
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|