امروزه بهدلیل رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای محصولات کشاورزی استفاده از آفتکشها نیز گسترش یافته است که هرچند باعث بهبود عملکرد گیاهان و بازده بالا میشود ولی بهدلیل آگاهی مردم از مخاطرات سموم و اهمیت به سلامتی و محیط زیست، نگرانی برای استفاده بیرویه از آفتکشها در بخش کشاورزی رو به افزایش است. اثرات مخرب آفتکشها روی سلامت انسان و محیط زیست از دلایل اصلی نگرانی جامعه بشری است که باعث شده است سازمانها و ارگانهای مختلف نسبت به این موضوع حساس شوند و قوانین و مقررات خاصی را برای محدودیت استفاده از این مواد وضع نمایند.
در این اثر، ابتدا تعریفی از آفتکشها بیان شده است و بهدنبال آن منابع اصلی باقیمانده آفتکشها در مواد غذایی، روشهای تجزیه و تحلیل کمّی و کیفی بقایای آفتکشها در مواد غذایی، نگرانیهای مرتبط با سلامت و محیط زیست، تجزیه آفتکشها پس از مصرف در محیط و قوانین و مقررات استفاده از آفتکشها همچنین روشهای مختلف مدیریت آفتکشها، مانند: چگونگی مصرف بهمنظور کاهش باقیمانده آفتکشها در محصولات کشاورزی و مواد غذایی، جایگزینهای کمخطر آفتکشهای مرسوم و چشماندازهای کشاورزی ارگانیک نیز مورد بحث قرار گرفته است.
کتاب الکترونیکی «باقیمانده آفتکشها در مواد غذایی» تنها از طریق سایت فیدیبو قابل خریداری است و نسخه کاغذی ندارد.
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|