طلای سرخ، ثروت سبز نگاهی برفرآیند تولید زعفران
نویسنده:
اکرم آرزومند
مترجم:
سال نشر:
1404
صفحه:
122
نوبت چاپ:
1

این کتاب داستانی است از تلاش‌ها، چالش‌ها و موفقیت‌ها, حکایت سفری است که از دل روستای کوچک اسفندان , جایی که یک دختر جوان با اراده‌ای پولادین، در برابر تمامی موانع اقتصادی و فرهنگی ایستادگی کرد تا زعفران، این گنجینه‌ی طلایی را به زمین‌های خشک منطقه‌اش هدیه دهد. هر صفحه از این کتاب، دعوتی است به دنیای زعفران؛ جایی که علم، هنر و امید در کنار یکدیگر برای خلق فرصت‌های جدید به کار گرفته می‌شوند. در این کتاب فرآیند کاشت، داشت، برداشت و بازاریابی این محصول گران‌بها را با دقت و ظرافت شرح داده است. این کتاب، پلی است میان یک داستان الهام‌بخش و راهنمایی عملی؛ هدیه‌ای برای تمام کسانی که به دنیای زیبای زعفران عشق می‌ورزند و به دنبال خلق تغییرات مثبت هستند.

مقدمه کتاب19

فصل اول  20

مقدمه‌ای بر زعفران  20

معرفی کلی زعفران و تاریخچه پیدایش آن  21

تجارب جهانی کشت زعفران  23

اهمیت اقتصادی زعفران  27

تقاضای جهانی و بازارهای صادراتی   29

نقش زعفران در توسعه پایدار  29

نقش زعفران در اقتصاد کشاورزی ایران  29

کیفیت صادرات زعفران ایران  32

ارزش افزوده و فرآوری زعفران  32

چشم‌انداز آینده زعفران در ایران  31

توسعه کشت زعفران از نگاه ابعاد توسعه پایدار  31

مصارف غذایی ودرمانی زعفران  34

خواص درمانی و کاربردی زعفران  33

گلبرگ زعفران  33

آشنای با نمونه‌های اولیه زعفران(عکس 1)  34

فصل دوم  39

فرآیند کاشت زعفران  4343

مقدمه  39

نیازهای زعفران  4545

افزایش عملکرد محصول زعفران  42

آماده سازی زمین برای کاشت زعفران  43

شخم زنی   44

انواع کوددهی زعفران  44

ضرورت کوددهی زعفران  45

انتخاب پیاز زعفران  45

راه‌های تشخیص پیاز زعفران خوب از نامرغوب: 46

پاکسازی و ضد عفونی پیاز ها 49

روش‌های کاشت    49

زمان مناسب کاشت    59

تاثیر زمان کاشت برروی  رشد محصول  53

تراکم کاشت    54

عمق کاشت    54

عوارض عمق کاشت زعفران در خارج از محدوده حد لازم63

عمق مناسب و به اندازه کاشت زعفران چقدر است؟  6363

عمق کاشت زعفران در کشت‌های مختلف    56

عمق کشت زعفران در کشت گلخانه‌ای   56

فرآیند داشت یا حفاظت و نگهداری از زعفران57

مقدمه  58

آبیاری زعفران  60

بسار آب: 62

آبیاری قطره‌ای زعفران (عکس12)  64

کوددهی زعفران در زمان داشت گیاه 64

کوددهی زمین قبل از کشت زعفران  65

تاثیر کود حیوانی برای زعفران  65

میزان کود حیوانی برای زعفران  66

خواص کود آهن برای زعفران  76

کود آب اول زعفران یا همان گل آب    66

کود افزایش گلدهی زعفران  66

کود زاچ آب  زعفران  67

کودهای مورد نیاز پیاز زعفران  67

چرا باید محلول پاشی کرد؟  78

نکات مربوط به کوددهی زعفران با محلول پاشی   7978

زمان محلول پاشی (عکس 13)  80

علف هرز مزارع زعفران  70

خسارت علف‌های  هرز بر مزارع زعفران  71

روش های مدیریت علف‌های هرز مزارع زعفران  72

ضرورت از بین‌ بردن علف‌ هرز زعفران  75

بهترین سم علف کش زعفران کدام است؟  76

چند نکته برای سم پاشی بهتر علف هرز زعفران  78

مبارزه با  آفات وبیماری‌ها 9292

کنه زعفران . 79

شکل شناسی و زیست شناسی کنه زعفران. 79

روش عملکردکنه زعفران و خسارت ناشی از آن  81

جداسازی و انتخاب بنه‌های سالم برای کاشت: 82

مبارزه شیمیایی   82

کرم پیاز خوار:ی   86

بیماری سیاهکی  87

بیماری زوال زعفران  87

قارچ ریزوکتونیا 104

باکتری بورخلدریا زعفران:. 89

کلروز برگ در زعفران: 90

پیچیدگی و فنری شدن کلاله زعفران. 91

ویروس‌ها: 91

بیماری ورم پیاز زعفران  107

علائم تریپس     92

تغذیه وتقویت پیاز زعفران  93

دلیل کوچک بودن پیاز زعفران چیست؟  93

مقدار مصرف کود مخصوص گلدهی زعفران94

بهترین روش استفاده از کود جهت افزایش وزن پیاز زعفران  95

نحوه استفاده از کود برای افزایش وزن پیاز زعفران  95

کامل‌ترین جدول کوددهی زعفران  96

فصل چهارم  97

فرآیند برداشت زعفران  97

مقدمه  97

زمان مناسب برداشت زعفران  99

اندام زعفران (عکس22)  104

سایر محصولات حاصل از فرآوری زعفران  104

خشک‌کردن و بسته‌بندی زعفران  105

چگونه زعفران نم کشیده را خشک کنیم؟  107

بسته بندی ونگهداری زعفران  107

عوامل موثر بر کیفیت زعفران  108

روش‌های افزایش ماندگاری زعفران  109

پرشش وپاسخ   110

فصل پنجم  116

مقدمه116

نگاهی بر وضعیت بازار زعفران در ایران و جهان  116

سوال: کشورهای صادر کننده زعفران کدامند؟  117

رتبه بندی کشورها در تولید زعفران  118

اصول و روش‌های فروش زعفران  121

اهمیت بازاریابی زعفران  121

مراحل بازار یابی زعفران  122

فصل ششم نگاهی به وضعیت کشت زعفران در استان مرکزی   124

مقدمه  124

تاریخچه زعفران در استان مرکزی   124

عوامل مؤثر بر کشت زعفران در استان مرکزی: 125

آثارکشت زعفران در استان مرکزی   126

تحلیل وضعیت کشت زعفران در شهرستان‌های استان مرکزی   126

تهیه گزارش همراه با تصاویر از کشاورزان منطقه کمیجان  131

مصاحبه با محسن آقا محمدی زعفرانکار شهر میلاجرد  131

مصاحبه با هادی اسدی، زعفرانکار روستای اسفندان شهرستان کمیجان  132

مصاحبه باخانم رقیه چلبی، زعفرانکارروستای اسفندان  162

مصاحبه باهادی عیسی‌آبادی، زعفرانکارموفق محله عیسی آباد. 136

مصاحبه با مهندس روهنده، مهندس  کشاورزی زعفران‌کار  166

تصاویری از تجارب عملی برگزاری کلاس‌های آموزشی تولید زعفران نویسنده کتاب    140

دوره آموزشی اصول کشت و بهره برداری زعفران در روستای شهرستان کمیجان  141

و اما فرجام سخن: 142

منابع : 144


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved