این کتاب داستانی است از تلاشها، چالشها و موفقیتها, حکایت سفری است که از دل روستای کوچک اسفندان , جایی که یک دختر جوان با ارادهای پولادین، در برابر تمامی موانع اقتصادی و فرهنگی ایستادگی کرد تا زعفران، این گنجینهی طلایی را به زمینهای خشک منطقهاش هدیه دهد. هر صفحه از این کتاب، دعوتی است به دنیای زعفران؛ جایی که علم، هنر و امید در کنار یکدیگر برای خلق فرصتهای جدید به کار گرفته میشوند. در این کتاب فرآیند کاشت، داشت، برداشت و بازاریابی این محصول گرانبها را با دقت و ظرافت شرح داده است. این کتاب، پلی است میان یک داستان الهامبخش و راهنمایی عملی؛ هدیهای برای تمام کسانی که به دنیای زیبای زعفران عشق میورزند و به دنبال خلق تغییرات مثبت هستند.
مقدمه کتاب19
فصل اول 20
مقدمهای بر زعفران 20
معرفی کلی زعفران و تاریخچه پیدایش آن 21
تجارب جهانی کشت زعفران 23
اهمیت اقتصادی زعفران 27
تقاضای جهانی و بازارهای صادراتی 29
نقش زعفران در توسعه پایدار 29
نقش زعفران در اقتصاد کشاورزی ایران 29
کیفیت صادرات زعفران ایران 32
ارزش افزوده و فرآوری زعفران 32
چشمانداز آینده زعفران در ایران 31
توسعه کشت زعفران از نگاه ابعاد توسعه پایدار 31
مصارف غذایی ودرمانی زعفران 34
خواص درمانی و کاربردی زعفران 33
گلبرگ زعفران 33
آشنای با نمونههای اولیه زعفران(عکس 1) 34
فصل دوم 39
فرآیند کاشت زعفران 4343
مقدمه 39
نیازهای زعفران 4545
افزایش عملکرد محصول زعفران 42
آماده سازی زمین برای کاشت زعفران 43
شخم زنی 44
انواع کوددهی زعفران 44
ضرورت کوددهی زعفران 45
انتخاب پیاز زعفران 45
راههای تشخیص پیاز زعفران خوب از نامرغوب: 46
پاکسازی و ضد عفونی پیاز ها 49
روشهای کاشت 49
زمان مناسب کاشت 59
تاثیر زمان کاشت برروی رشد محصول 53
تراکم کاشت 54
عمق کاشت 54
عوارض عمق کاشت زعفران در خارج از محدوده حد لازم63
عمق مناسب و به اندازه کاشت زعفران چقدر است؟ 6363
عمق کاشت زعفران در کشتهای مختلف 56
عمق کشت زعفران در کشت گلخانهای 56
فرآیند داشت یا حفاظت و نگهداری از زعفران57
مقدمه 58
آبیاری زعفران 60
بسار آب: 62
آبیاری قطرهای زعفران (عکس12) 64
کوددهی زعفران در زمان داشت گیاه 64
کوددهی زمین قبل از کشت زعفران 65
تاثیر کود حیوانی برای زعفران 65
میزان کود حیوانی برای زعفران 66
خواص کود آهن برای زعفران 76
کود آب اول زعفران یا همان گل آب 66
کود افزایش گلدهی زعفران 66
کود زاچ آب زعفران 67
کودهای مورد نیاز پیاز زعفران 67
چرا باید محلول پاشی کرد؟ 78
نکات مربوط به کوددهی زعفران با محلول پاشی 7978
زمان محلول پاشی (عکس 13) 80
علف هرز مزارع زعفران 70
خسارت علفهای هرز بر مزارع زعفران 71
روش های مدیریت علفهای هرز مزارع زعفران 72
ضرورت از بین بردن علف هرز زعفران 75
بهترین سم علف کش زعفران کدام است؟ 76
چند نکته برای سم پاشی بهتر علف هرز زعفران 78
مبارزه با آفات وبیماریها 9292
کنه زعفران . 79
شکل شناسی و زیست شناسی کنه زعفران. 79
روش عملکردکنه زعفران و خسارت ناشی از آن 81
جداسازی و انتخاب بنههای سالم برای کاشت: 82
مبارزه شیمیایی 82
کرم پیاز خوار:ی 86
بیماری سیاهکی 87
بیماری زوال زعفران 87
قارچ ریزوکتونیا 104
باکتری بورخلدریا زعفران:. 89
کلروز برگ در زعفران: 90
پیچیدگی و فنری شدن کلاله زعفران. 91
ویروسها: 91
بیماری ورم پیاز زعفران 107
علائم تریپس 92
تغذیه وتقویت پیاز زعفران 93
دلیل کوچک بودن پیاز زعفران چیست؟ 93
مقدار مصرف کود مخصوص گلدهی زعفران94
بهترین روش استفاده از کود جهت افزایش وزن پیاز زعفران 95
نحوه استفاده از کود برای افزایش وزن پیاز زعفران 95
کاملترین جدول کوددهی زعفران 96
فصل چهارم 97
فرآیند برداشت زعفران 97
مقدمه 97
زمان مناسب برداشت زعفران 99
اندام زعفران (عکس22) 104
سایر محصولات حاصل از فرآوری زعفران 104
خشککردن و بستهبندی زعفران 105
چگونه زعفران نم کشیده را خشک کنیم؟ 107
بسته بندی ونگهداری زعفران 107
عوامل موثر بر کیفیت زعفران 108
روشهای افزایش ماندگاری زعفران 109
پرشش وپاسخ 110
فصل پنجم 116
مقدمه116
نگاهی بر وضعیت بازار زعفران در ایران و جهان 116
سوال: کشورهای صادر کننده زعفران کدامند؟ 117
رتبه بندی کشورها در تولید زعفران 118
اصول و روشهای فروش زعفران 121
اهمیت بازاریابی زعفران 121
مراحل بازار یابی زعفران 122
فصل ششم نگاهی به وضعیت کشت زعفران در استان مرکزی 124
مقدمه 124
تاریخچه زعفران در استان مرکزی 124
عوامل مؤثر بر کشت زعفران در استان مرکزی: 125
آثارکشت زعفران در استان مرکزی 126
تحلیل وضعیت کشت زعفران در شهرستانهای استان مرکزی 126
تهیه گزارش همراه با تصاویر از کشاورزان منطقه کمیجان 131
مصاحبه با محسن آقا محمدی زعفرانکار شهر میلاجرد 131
مصاحبه با هادی اسدی، زعفرانکار روستای اسفندان شهرستان کمیجان 132
مصاحبه باخانم رقیه چلبی، زعفرانکارروستای اسفندان 162
مصاحبه باهادی عیسیآبادی، زعفرانکارموفق محله عیسی آباد. 136
مصاحبه با مهندس روهنده، مهندس کشاورزی زعفرانکار 166
تصاویری از تجارب عملی برگزاری کلاسهای آموزشی تولید زعفران نویسنده کتاب 140
دوره آموزشی اصول کشت و بهره برداری زعفران در روستای شهرستان کمیجان 141
و اما فرجام سخن: 142
منابع : 144
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
کشاورزی |