دامپروری عمومی
نویسنده:
دکتر پرويز فرهومند
مترجم:
سال نشر:
1386
صفحه:
296
نوبت چاپ:
5

دامپروری به‌طور سنتی به پرورش حیوانات گوشتی و اسب مربوط می‌شد و پرورش و نگهداری طیور و حیوانات شیرده را دربر نمی‌گرفت. ولی با گذشت زمان و افزایش اطلاعات و نیازهای روزانه، دامپروری شامل پرورش تمامی حیواناتی شد که در جهت انواع مختلف محصولات غذایی، صنعتی، کارهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی به‌کار برده می‌شوند.

با پیشرفت تمدن، افزایش جمعیت، اطلاعات و دانش انسانی، بشر به حیوانات و تولید آنها وابسته‌تر شده، به‌طوری که امروزه دامپروری یکی از مهمترین رشته‌های کشاورزی و تولیدات دامی و یکی از عمده‌ترین و با ارزش‌ترین فراورده‌های کشاورزی است و مردم به فرآورده‌های دامی جهت تغذیه و تولید پوشاک نیازمند هستند.

کتاب حاضر مشتمل بر 9 فصل است و به مباحثی همچون اهمیت دامپروری در اقتصاد یک مملکت، تقسیم‌بندی غذاها، غذاهای پروتئینی با منشأ گیاهی، گیاهان علوفه‌ای تیره غلات و حبوبات، مازاد محصولات کشاورزی و کارخانجات آردسازی، روش‌های اصلاح ژنتیکی در حیوانان، تغذیه گاوهای گوشتی، احتیاجات غذایی گاوهای شیری، روش‌های پرورش گوسفندان در ایران، اهمیت صنعت مرغداری و پرورش بز می‌پردازد.

کتاب حاضر در 296 صفحه و به‌قیمت 3000 تومان به‌چاپ رسیده است.

فصل اول: اهمیت دامپروری در اقتصاد یک مملکت.......................................................... 12

فصل دوم: خصوصیات دستگاه گوارش نشخوارکنندگان................................................... 23

فصل سوم: دستگاه تناسلی حیوان نر....................................................................... 33

دستگاه تناسلی حیوان ماده.................................................................................... 36

تلقیح مصنوعی شامل مراحل زیر است:

1 – جمع‌آوری اسپرم............................................................................................... 42

2 – آزمایش اسپرم................................................................................................. 42

3 – رقیق کردن اسپرم............................................................................................. 43

4 – نگاهداری اسپرم.............................................................................................. 43

5 – تلقیح مصنوعی اسپرم...................................................................................... 43

علایم فحلی......................................................................................................... 44

مناسب‌ترین موقع تلقیح در گاو................................................................................. 44

فصل چهارم: تقسیم‌بندی غذاها............................................................................... 52

دانه‌ها.................................................................................................................. 53

غذاهای پروتئینی با منشاء گیاهی............................................................................ 55

غذاهای پروتئینی با منشاء حیوانی........................................................................... 58

گیاهان علوفه‌ای تیره غلات...................................................................................... 60

گیاهان علوفه‌ای تیره حبوبات.................................................................................... 61

ریشه‌ها و غده‌های علوفه‌ای.................................................................................... 63

مازاد محصولات کشاورزی و کارخانجات آردسازی.......................................................... 65

روشهای نگهداری علوفه.......................................................................................... 66

ماکروالمنتها یا عناصر عمده...................................................................................... 67

میکروالمنتها.......................................................................................................... 69

ویتامین محلول در چربی.......................................................................................... 71

فصل پنجم: روشهای اصلاح ژنتیکی در حیوانات............................................................ 89

فصل ششم: تغذیه گاوهای گوشتی.......................................................................... 101

احتیاجات غذایی گاوهای شیری............................................................................... 113

تغذیه گاوهای شیری............................................................................................... 120

بیماریهای عمده‌ای که گاوهای شیری بیشتر مبتلا می‌شوند.......................................... 129

فاکتورهایی که در تولید و ترکیبات شیر تأثیر می‌گذارند................................................... 134

فصل هفتم: نژادهای گوسفند................................................................................... 157

روشهای پرورش گوسفندان در ایران........................................................................... 165

تغذیه گوسفند....................................................................................................... 168

گوشت و پشم....................................................................................................... 190

فصل هشتم: اهمیت صنعت مرغداری........................................................................ 203

پرورش مرغان تخمگذار............................................................................................ 238

فصل نهم: پرورش بز................................................................................................ 259

دستگاه تناسلی حیوان نر....................................................................................... 260

دستگاه تناسلی حیوان ماده.................................................................................... 261

زایش در بز............................................................................................................ 264

نژادهای بز............................................................................................................ 270

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی علوم دامی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved