دامپروری بهطور سنتی به پرورش حیوانات گوشتی و اسب مربوط میشد و پرورش و نگهداری طیور و حیوانات شیرده را دربر نمیگرفت. ولی با گذشت زمان و افزایش اطلاعات و نیازهای روزانه، دامپروری شامل پرورش تمامی حیواناتی شد که در جهت انواع مختلف محصولات غذایی، صنعتی، کارهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی بهکار برده میشوند.
با پیشرفت تمدن، افزایش جمعیت، اطلاعات و دانش انسانی، بشر به حیوانات و تولید آنها وابستهتر شده، بهطوری که امروزه دامپروری یکی از مهمترین رشتههای کشاورزی و تولیدات دامی و یکی از عمدهترین و با ارزشترین فراوردههای کشاورزی است و مردم به فرآوردههای دامی جهت تغذیه و تولید پوشاک نیازمند هستند.
کتاب حاضر مشتمل بر 9 فصل است و به مباحثی همچون اهمیت دامپروری در اقتصاد یک مملکت، تقسیمبندی غذاها، غذاهای پروتئینی با منشأ گیاهی، گیاهان علوفهای تیره غلات و حبوبات، مازاد محصولات کشاورزی و کارخانجات آردسازی، روشهای اصلاح ژنتیکی در حیوانان، تغذیه گاوهای گوشتی، احتیاجات غذایی گاوهای شیری، روشهای پرورش گوسفندان در ایران، اهمیت صنعت مرغداری و پرورش بز میپردازد.
کتاب حاضر در 296 صفحه و بهقیمت 3000 تومان بهچاپ رسیده است.
فصل اول: اهمیت دامپروری در اقتصاد یک مملکت.......................................................... 12
فصل دوم: خصوصیات دستگاه گوارش نشخوارکنندگان................................................... 23
فصل سوم: دستگاه تناسلی حیوان نر....................................................................... 33
دستگاه تناسلی حیوان ماده.................................................................................... 36
تلقیح مصنوعی شامل مراحل زیر است:
1 – جمعآوری اسپرم............................................................................................... 42
2 – آزمایش اسپرم................................................................................................. 42
3 – رقیق کردن اسپرم............................................................................................. 43
4 – نگاهداری اسپرم.............................................................................................. 43
5 – تلقیح مصنوعی اسپرم...................................................................................... 43
علایم فحلی......................................................................................................... 44
مناسبترین موقع تلقیح در گاو................................................................................. 44
فصل چهارم: تقسیمبندی غذاها............................................................................... 52
دانهها.................................................................................................................. 53
غذاهای پروتئینی با منشاء گیاهی............................................................................ 55
غذاهای پروتئینی با منشاء حیوانی........................................................................... 58
گیاهان علوفهای تیره غلات...................................................................................... 60
گیاهان علوفهای تیره حبوبات.................................................................................... 61
ریشهها و غدههای علوفهای.................................................................................... 63
مازاد محصولات کشاورزی و کارخانجات آردسازی.......................................................... 65
روشهای نگهداری علوفه.......................................................................................... 66
ماکروالمنتها یا عناصر عمده...................................................................................... 67
میکروالمنتها.......................................................................................................... 69
ویتامین محلول در چربی.......................................................................................... 71
فصل پنجم: روشهای اصلاح ژنتیکی در حیوانات............................................................ 89
فصل ششم: تغذیه گاوهای گوشتی.......................................................................... 101
احتیاجات غذایی گاوهای شیری............................................................................... 113
تغذیه گاوهای شیری............................................................................................... 120
بیماریهای عمدهای که گاوهای شیری بیشتر مبتلا میشوند.......................................... 129
فاکتورهایی که در تولید و ترکیبات شیر تأثیر میگذارند................................................... 134
فصل هفتم: نژادهای گوسفند................................................................................... 157
روشهای پرورش گوسفندان در ایران........................................................................... 165
تغذیه گوسفند....................................................................................................... 168
گوشت و پشم....................................................................................................... 190
فصل هشتم: اهمیت صنعت مرغداری........................................................................ 203
پرورش مرغان تخمگذار............................................................................................ 238
فصل نهم: پرورش بز................................................................................................ 259
دستگاه تناسلی حیوان نر....................................................................................... 260
دستگاه تناسلی حیوان ماده.................................................................................... 261
زایش در بز............................................................................................................ 264
نژادهای بز............................................................................................................ 270
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
علوم دامی
|