غلات به نباتاتی اطلاق میشود که جزء خانواده گرامینه بوده و بهجهت مصرف دانه که در درجه اول برای تغذیه اکثر مردم جهان و در درجه دوم جهت تغذیه حیوانات و پرندگان و یا مصارف صنعتی کشت میشوند.
باتوجه به موقعیت جغرافیایی ایران و خاصیت مخصوص و قدرت رویشی بسیاری از غلات که احتیاج کمتری به آب داشته و نسبت به سایر گیاهان زراعی به مراقبت و نیروی کار کمتری نیاز دارند، اهمیت آنها بر کسی پوشیده نیست و شاید به جرأت بتوان گفت که هستی و زندگی ما بستگی زیادی به این گیاهان با ارزش دارد.
مقدمه این کتاب درباره مطالب کلی از اهمیت اقتصادی، خصوصیات گیاهشناسی، تفاوتهای اساسی غلات مهم سردسیری و گرمسیری بحث کرده و در مباحث دیگر روشهای کاشت، داشت، برداشت و شرایط اکولوژیکی هریک از غلات مهم دنیا و باتوجه به اهمیت آنها مورد بحث قرار گرفته است.
این کتاب در یازده فصل تنظیم شده است و درخصوص گندم، جو، چاودار، تریتیکاله، یولاف، گندم سیاه، برنج، ذرت، ذرت خوشهای و ارزن مطالبی را ارائه میکند.
این کتاب باتوجه به سرفصلهای درس زراعت غلات برای دانشجویان رشته کشاورزی مفید میباشد.
کتاب «زراعت غلات» در 314 صفحه و بهقیمت 35 هزار ریال بهچاپ رسیده است.
فصل اول: مقدمه و کلیاتی در مورد خصوصیات غلات...................................................... 1-23
فصل دوم: گندم..................................................................................................... 24-95
فصل سوم: جو...................................................................................................... 96-161
فصل چهارم: چاودار................................................................................................ 162-170
فصل پنجم: تریتیکاله............................................................................................... 171-174
فصل ششم: یولاف................................................................................................ 175-183
فصل هفتم: گندم سیاه (دیلار)................................................................................. 184-187
فصل هفتم: برنج.................................................................................................... 188-218
فصل نهم: ذرت...................................................................................................... 219-268
فصل دهم: ذرت خوشهای (سورگوم)......................................................................... 269-284
فصل یازدهم: ارزن.................................................................................................. 285-295
واژهنامه انگلیسی به فارسی................................................................................... 296-307
منابع مورد استفاده................................................................................................ 308-314
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|