پرورش دادن تلیسههای خوب برای جایگزینی در گله گاوهای شیری، دارای اهمیت فوقالعادهای است و به تبع این امر، هرچه در یک گله گاو شیری تلیسههای بهتر و بیشتری پرورش داده شوند، امکان جایگزین کردن تلیسههای بهتر و برتر در اثر انتخاب بین تلیسههای موجود و افزایش شدت انتخاب، فراهم شده و قابلیت بهبود ژنتیکی گله هم فراهم میشود.
از مهمترین مزایای پرورش تلیسهها بهصورت اختصاصی این است که به سرمایه اولیه نیاز کمتری دارد، وسایل و کارگران و هزینههای کارگری در گله گاوهای شیری، میتوانند بهصورت اختصاصی بر امر تولید شیر و مراقبت از گله شیرده متمرکز شود.
کتاب حاضر در هفت فصل تنظیم شده است و ازجمله عوامل تأثیرگذار بر چگونگی پرورش تلیسهها، احتیاجات مواد مغذی گوسالهها، مدیریت و تغذیه گوسالهها و تلیسهها، مدیریت سلامتی گوسالهها بعد از تولید، مدیریت عمومی گوسالهها، جایگاههای پرورش گوساله، مهمترین فاکتورهای محیطی تأثیرگذار و بیماریهای گوساله و تلیسه را ارائه میدهد.
کتاب حاضر براساس سرفصلهای درس برای دانشجویان علوم دامی طوری تدوین شده که میتواند برای مدرسان، محققین علوم دامی، دامپزشکی، محققین تغذیه دام، دانشجویان رشتههای دیگر که بهنحوی با دام سروکار دارند و کارشناسان دامپروری قابل استفاده باشد.
کتاب «پرورش گوساله و تلیسه» در 303 صفحه و بهقیمت 5200 تومان بهچاپ رسیده است.
فصل اول............................................................................................................... 1
اهمیت پرورش تلیسه............................................................................................. 1
جایگاه پرورش تلیسه.............................................................................................. 1
عوامل تأثیرگذار بر چگونگی پرورش تلیسهها............................................................... 5
فصل دوم.............................................................................................................. 17
احتیاجات مواد مغذی گوسالهها................................................................................ 17
احتیاجات مواد مغذی گوسالهها................................................................................ 18
احتیاجات انرژی..................................................................................................... 19
احتیاجات پروتئینی................................................................................................. 24
مواد معدنی ویتامینهای موردنیاز گوسالهها................................................................. 32
ویتامین Aو............................................................................................................ 33
ویتامین Eو............................................................................................................ 36
تغذیه عملی در خوراک دادن گوساله.......................................................................... 37
تعیین میزان رشد موردانتظار.................................................................................... 38
اثرات درجه حرارت محیطی بر نیازهای انرژی گوسالهها.................................................. 41
احتیاجات اسیدهای آمینه گوسالههای شیرپروار.......................................................... 41
فصل سوم............................................................................................................ 49
مدیریت و تغذیه گوسالهها و تلیسهها........................................................................ 49
مراقبت از گوساله تازه متولد شده ............................................................................ 49
آغوز (ترکیب، علت و اهمیت مصرف، میزان مصرف)........................................................ 49
توسعه شکمبه...................................................................................................... 52
آغوز، اهمیت و مصرف............................................................................................. 55
مصرف شیر کامل یا جایگزینهای شیر........................................................................ 76
سیستمهای پرورش............................................................................................... 78
سیستم تغذیه سطلی........................................................................................... 80
استفاده از شیر کامل.............................................................................................. 81
جایگزینهای شیر.................................................................................................. 84
تغذیه با سطل بهصورت دوبار در روز............................................................................ 85
تغذیه با سطل بهصورت یکبار در روز.......................................................................... 92
سیستمهای دسترسی آزاد غذای سرد..................................................................... 95
سیستم تغذیه اتوماتیک سیستم دسترسی آزاد بهصورت گرم........................................ 103
مصرف خوراکهای آغازین.......................................................................................... 131
عوامل موثر در میزان مصرف استارتر........................................................................... 138
ترکیب خوراکهای آغازین......................................................................................... 140
از شیرگیری گوسالهها............................................................................................ 143
مدیریت سلامتی گوسالهها بعد از تولد....................................................................... 155
مدیریت عمومی گوسالهها...................................................................................... 158
مدیریت گوسالههای متولد شده در گله...................................................................... 172
مدیریت گوسالهها پس از شیرگیری........................................................................... 175
فصل چهارم........................................................................................................... 185
جایگاههای پرورش گوساله...................................................................................... 185
بررسی محیط اطراف گوسالهها و تأثیرات آن بر فعالیت حیوانات....................................... 185
محیط اقلیمی........................................................................................................ 185
مهمترین فاکتورهای محیطی تأثیرگذار........................................................................ 185
جایگاه و تأسیسات................................................................................................ 189
تهویه مناسب........................................................................................................ 196
رطوبت نسبی....................................................................................................... 201
ساختمانهای جدید پرورش گوسالهها....................................................................... 202
فصل پنجم............................................................................................................ 257
فعالیتهای روزمره.................................................................................................. 257
فصل ششم.......................................................................................................... 267
بیماریهای گوساله و تلیسه...................................................................................... 267
فصل هفتم........................................................................................................... 295
مدیریت آبستنی تلیسهها....................................................................................... 295
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
علوم دامی
|