پرورش گوساله و تليسه
نویسنده:
دکتر پرويز فرهومند - دکتر اکبر تقی زاده - مهندس حامد خليل وندی
مترجم:
سال نشر:
1386
صفحه:
303
نوبت چاپ:
1

پرورش دادن تلیسه‌های خوب برای جایگزینی در گله گاوهای شیری، دارای اهمیت فوق‌العاده‌ای است و به تبع این امر، هرچه در یک گله گاو شیری تلیسه‌های بهتر و بیشتری پرورش داده شوند، امکان جایگزین کردن تلیسه‌های بهتر و برتر در اثر انتخاب بین تلیسه‌های موجود و افزایش شدت انتخاب، فراهم شده و قابلیت بهبود ژنتیکی گله هم فراهم می‌شود.

از مهم‌ترین مزایای پرورش تلیسه‌ها به‌صورت اختصاصی این است که به سرمایه اولیه نیاز کمتری دارد، وسایل و کارگران و هزینه‌های کارگری در گله گاوهای شیری، می‌توانند به‌صورت اختصاصی بر امر تولید شیر و مراقبت از گله شیرده متمرکز شود.

کتاب حاضر در هفت فصل تنظیم شده است و ازجمله عوامل تأثیرگذار بر چگونگی پرورش تلیسه‌ها، احتیاجات مواد مغذی گوساله‌ها، مدیریت و تغذیه گوساله‌ها و تلیسه‌ها، مدیریت سلامتی گوساله‌ها بعد از تولید، مدیریت عمومی گوساله‌ها، جایگاه‌های پرورش گوساله، مهم‌ترین فاکتورهای محیطی تأثیرگذار و بیماری‌های گوساله و تلیسه را ارائه می‌دهد.

کتاب حاضر براساس سرفصل‌های درس برای دانشجویان علوم دامی طوری تدوین شده که می‌تواند برای مدرسان، محققین علوم دامی، دامپزشکی، محققین تغذیه دام، دانشجویان رشته‌های دیگر که به‌نحوی با دام سروکار دارند و کارشناسان دامپروری قابل استفاده باشد.

کتاب «پرورش گوساله و تلیسه» در 303 صفحه و به‌قیمت 5200 تومان به‌چاپ رسیده است.

فصل اول............................................................................................................... 1

اهمیت پرورش تلیسه............................................................................................. 1

جایگاه پرورش تلیسه.............................................................................................. 1

عوامل تأثیرگذار بر چگونگی پرورش تلیسه‌ها............................................................... 5

فصل دوم.............................................................................................................. 17

احتیاجات مواد مغذی گوساله‌ها................................................................................ 17

احتیاجات مواد مغذی گوساله‌ها................................................................................ 18

احتیاجات انرژی..................................................................................................... 19

احتیاجات پروتئینی................................................................................................. 24

مواد معدنی ویتامینهای موردنیاز گوساله‌ها................................................................. 32

ویتامین Aو............................................................................................................ 33

ویتامین Eو............................................................................................................ 36

تغذیه عملی در خوراک دادن گوساله.......................................................................... 37

تعیین میزان رشد موردانتظار.................................................................................... 38

اثرات درجه حرارت محیطی بر نیازهای انرژی گوساله‌ها.................................................. 41

احتیاجات اسیدهای آمینه گوساله‌های شیرپروار.......................................................... 41

فصل سوم............................................................................................................ 49

مدیریت و تغذیه گوساله‌ها و تلیسه‌ها........................................................................ 49

مراقبت از گوساله تازه متولد شده ............................................................................ 49

آغوز (ترکیب، علت و اهمیت مصرف، میزان مصرف)........................................................ 49

توسعه شکمبه...................................................................................................... 52

آغوز، اهمیت و مصرف............................................................................................. 55

مصرف شیر کامل یا جایگزین‌های شیر........................................................................ 76

سیستمهای پرورش............................................................................................... 78

سیستم تغذیه سطلی........................................................................................... 80

استفاده از شیر کامل.............................................................................................. 81

جایگزین‌های شیر.................................................................................................. 84

تغذیه با سطل به‌صورت دوبار در روز............................................................................ 85

تغذیه با سطل به‌صورت یک‌بار در روز.......................................................................... 92

سیستم‌های دسترسی آزاد غذای سرد..................................................................... 95

سیستم تغذیه اتوماتیک سیستم دسترسی آزاد به‌صورت گرم........................................ 103

مصرف خوراکهای آغازین.......................................................................................... 131

عوامل موثر در میزان مصرف استارتر........................................................................... 138

ترکیب خوراک‌های آغازین......................................................................................... 140

از شیرگیری گوساله‌ها............................................................................................ 143

مدیریت سلامتی گوساله‌ها بعد از تولد....................................................................... 155

مدیریت عمومی گوساله‌ها...................................................................................... 158

مدیریت گوساله‌های متولد شده در گله...................................................................... 172

مدیریت گوساله‌ها پس از شیرگیری........................................................................... 175

فصل چهارم........................................................................................................... 185

جایگاههای پرورش گوساله...................................................................................... 185

بررسی محیط اطراف گوساله‌ها و تأثیرات آن بر فعالیت حیوانات....................................... 185

محیط اقلیمی........................................................................................................ 185

مهمترین فاکتورهای محیطی تأثیرگذار........................................................................ 185

جایگاه و تأسیسات................................................................................................ 189

تهویه مناسب........................................................................................................ 196

رطوبت نسبی....................................................................................................... 201

ساختمان‌های جدید پرورش گوساله‌ها....................................................................... 202

فصل پنجم............................................................................................................ 257

فعالیت‌های روزمره.................................................................................................. 257

فصل ششم.......................................................................................................... 267

بیماریهای گوساله و تلیسه...................................................................................... 267

فصل هفتم........................................................................................................... 295

مدیریت آبستنی تلیسه‌ها....................................................................................... 295

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی علوم دامی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved