ميوه کاری
نویسنده:
دکتر رسول جليلی مرندی
مترجم:
سال نشر:
1386
صفحه:
251
نوبت چاپ:
3

فلات ایران از مهم‌ترین مراکز اقلیمی برای پرورش میوه محسوب می‌شود و ایران یکی از کشورهای مهم پرورش و تولید میوه در دنیا به‌شمار می‌آید.

ایران باتوجه به عرض جغرافیایی و شرایط مختلف اقلیمی، از مناطق کمیاب برای کشت و کار و پرورش انواع میوه‌های سردسیری، نیمه گرمسیری می‌باشد. زیرا وجود دریای خزر و سلسله کوه‌های البرز در شمال کشور، سلسله کوه‌های زاگرس در شمال غرب، خلیج‌فارس و دریای عمان در جنوب، رودخانه‌ها، جنگل‌ها و بیشه‌زارهای مختلف دست‌به‌دست هم داده و موجب تشکیل اقلیم‌های متفاوت در کشورمان شده است.

پرورش، تولید و صادرات انواع میوه‌ها درآمد قابل توجه صادرات غیرنفتی کشورمان را تشکیل می‌دهد. به‌طوری که ایران از صادرکننده‌های مهم کشمش، مرکبات، خرما و میوه‌های خشکبار همچون پسته، گردو و بادام در دنیا به‌شمار می‌آید.

کتاب حاضر براساس سرفصل‌های توصیه شده از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دروس میوه‌کاری، میوه‌های معتدله، میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری و میوه‌های ریز تنظیم شده است.

دراین کتاب مباحث شناسایی اندام‌های مختلف درختان میوه، مرحله رویشی درختان میوه، گرده‌افشانی درختان میوه، تشکیل و رشد میوه، ریزش گل و میوه، سال‌آوری و تنک کردن گل و میوه و روش‌های ازدیاد درختان میوه را مورد بررسی قرار می‌دهد.

مولف هم‌چنین به مباحث مطالعه شرایط محیطی قبل از احداث باغات میوه، عملیات احداث باغات میوه، عملیات زراعی در باغات میوه، کاربرد هورمون‌ها و تنظیم‌کننده‌های رشد در درختان میوه و شناسایی برخی از درختان میوه می‌پردازد.

دراین کتاب واژه‌نامه، جدول و منابع مورد استفاده نیز به‌صورت پیوست آمده است.

کتاب «میوه‌کاری» در 251 صفحه و به‌قیمت 4 هزار تومان مورد استفاده دانشجویان علوم باغبانی و علاقه‌مندان است.

مقدمه................................................................................................................. 1

1- شناسایی اندام‌های مختلف درختان میوه............................................................... 3

2- مرحله رویشی درختان میوه................................................................................. 19

3- گرده‌افشانی درختان میوه.................................................................................... 22

4- تشکیل و رشد میوه............................................................................................ 28

5- ریزش گل و میوه................................................................................................ 34

6- سال‌آوری و تنک کردن گل و میوه........................................................................... 36

7- روش‌های ازدیاد درختان میوه................................................................................ 42

8- مطالعه شرایط محیطی قبل از احداث باغات میوه...................................................... 67

9- عملیات احداث باغات میوه................................................................................... 82

10- عملیات زراعی در باغات میوه............................................................................. 88

11- کاربرد هورمون‌ها و تنظیم‌کننده‌های رشد در درختان میوه......................................... 120

12- شناسایی برخی از درختان میوه......................................................................... 135

جدول ضمیمه........................................................................................................ 199

واژه‌نامه................................................................................................................ 202

منابع مورد استفاده................................................................................................ 245

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved