نشخوارکنندگان به دلیل رابطه همزیستی که با میکروارگانیسمها برقرار کردهاند، توانایی هضم مواد علوفهای فیبری بالا را دارا میباشند. پروتئینها اسیدهای آمینه موردنیاز برای نگهداری فعالیتهای حیاتی، تولیدمثل، رشد و شیردهی را فراهم میکنند و دامهای نشخوارکننده با تولید بالا به اسیدهای آمینه ضروری بهویژه لیزین و متیونین نیاز دارند. نشخوارکنندگان قادر به استفاده از منابع نیتروژن غیرپروتئینی جهت سنتز و تولید اسیدهای آمینه میباشند.
این کتاب حاوی مطالب و دستاوردهای علمی و کاربردی نوین در زمینه تغذیه دام است.
کتاب «تغذیه علمی گاو شیری» در 6 فصل شامل تغذیه پروتئین، مکانیسم جذب اسیدهای آمینه و پپتیدها، تغذیه کربوهیدرات، مواد معدنی، ویتامینها و آنالیز مواد خوراکی ارائه شده است. از مواد مغذی که اهمیت خاصی در تأمین احتیاجات مواد مغذی دام دارند میتوان به پروتئین خام، کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامینها اشاره کرد.
مطالعه این کتاب به تمامی دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری علوم دامی و همچنین دانشجویان دکتری دامپزشکی و فصل آخر کتاب که شامل روشهای آنالیز مواد خوراکی میباشد به دانشجویان رشتههای علوم و صنایع غذایی، زراعت و اصلاح نباتات و گیاهپزشکی توصیه میشود.
کتاب حاضر در 225 صفحه و به قیمت 3500 تومان به چاپ رسیده است.
فصل اول: اهمیت نیتروژن در تغذیه نشخوارکنندگان....................................................... 1
فصل دوم: مکانیسم جذب اسیدهای آمینه و پپدیدها..................................................... 31
فصل سوم: کربوهیدرات در تغذیه گاوهای شیری........................................................... 71
فصل چهارم: ویتامینها در تغذیه دام.......................................................................... 99
فصل پنجم: مواد معدنی در تغذیه دام......................................................................... 149
فصل ششم: آنالیز مواد خوراکی............................................................................... 201
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
علوم دامی
|