میوههای ریز همانند دیگر گونههای درختان میوه تنوع زیاد داشته و دارای نیازهای اقلیمی متفاوت میباشند. معمولاً میوههای ریز به صورت درختچه و یا بوته بوده و روش معمول ازدیاد آنها از طریق قلمه میباشد. این نوع گیاهان حاوی میوه سته نظیر کیوی فروت، انگورفرنگی و انگور و یا میوه مجتمع نظیر تمشک و توتفرنگی میباشند. اندازه گیاهان میوههای ریز، کوچکتر از گونههای درختی است و بدینعلت میتوان در مناطق سردسیر که دارای زمستانهای سرد میباشند توسط پوشش کاه و کلش، پوششهای پلاستیکی و یا دیگر روشها از آسیبهای سرما محافظت کرد.
عامل محدودکننده پرورش میوههای ریز نظیر دیگر درختان میوه ارتفاع از سطح دریا و عرض جغرافیایی میباشد. برخی از مناطق برای پرورش میوههای ریز مناسب بوده و موجب افزایش عملکرد و درآمد اقتصادی برای پرورشدهندگان میگردد. اگرچه اکثر میوههای ریز بهطور وسیع در ایران پرورش داده نمیشوند اما از بین آنها پرورش و تولید کیویفروت، توتفرنگی و بهویژه انگور بهطور وسیع در کشورمان کشت و کار میشود. ایران از پنج کشور عمده صادرکننده کشمش است. در ضمن از لحاظ تولید کیویفروت نیز ایران جزو چهار کشور صادرکننده محسوب میشود.
این محصولات از لحاظ اقتصادی و درآمد ارزی برای کشورمان بسیار مهم بوده و موجب اشتغالزایی و افزایش درآمد ملی میشود.
کتاب حاضر مشتمل بر 9 فصل است که ابتدا با مقدمه آغاز شده و سپس به فیزیولوژی تشکیل گل و میوه میپردازد. در این کتاب استفاده از مواد تنظیمکننده رشد در افزایش کیفیت محصول مطرح میشود و درنهایت میوههای تمشک، کیوی فروت، ذغالاخته، انگورفرنگی، توت فرنگی و انگور مباحثی را ارائه میدهد.
کتاب حاضر براساس سرفصلهای تدوین شده از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تدریس درس اختصاصی میوههای ریز تنظیم شده است تا بهعنوان کتاب درسی مورد استفاده دانشجویان علوم باغبانی و دیگر رشتههای آموزشی دانشکدههای کشاورزی و نیز افراد علاقهمند قرار گیرد.
کتاب «میوههای ریز» در 297 صفحه و بهقیمت 4500 تومان بهچاپ رسیده است.
1- مقدمه............................................................................................................. 1
2- فیزیولوژی تشکیل گل و میوه................................................................................ 2
3- استفاده از مواد تنظیمکننده رشد در افزایش کیفیت محصول....................................... 22
4- ذغال اخته........................................................................................................ 27
5- کیوی فروت....................................................................................................... 32
6- تمشک............................................................................................................ 53
7- انگورفرنگی....................................................................................................... 70
8- توتفرنگی........................................................................................................ 82
9- انگور................................................................................................................ 133
واژهنامه................................................................................................................ 251
منابع مورد استفاده................................................................................................ 293
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|