اصول و روش هاي توليد بذر پيش پايه سيب زميني
نویسنده:
رسول اصغري - مجتبي فتحي
مترجم:
سال نشر:
1389
صفحه:
103
نوبت چاپ:
1

پيشگفتار..................................................................................................................................... 7

فصل اول: مقدمه و كليات تهيه بذر پيش‌پايه سيب‌زميني............................................................................ 9

1-1- اهمیت بذر سالم در تولید سیب‌زمینی.......................................................................................... 11

1-2- كشت بافت سيب‌زميني.............................................................................................................. 13

فصل دوم: واحد ريزازديادي............................................................................................................... 17

2-1- آزمایشگاه کشت بافت................................................................................................................ 17

2-2- تهیه محیط کشت موراشیک و اسکوگ (MS)..................................................................................... 24

2 -2 1) تهیه محلول‌های ذخیره.......................................................................................................... 24

2-2-2) تهیه محلول VGA (ویتامین‌ها و اسید جیبرلیک)........................................................................... 27

2-2-3) تهیه محلول‌هاي ذخیره هورموني................................................................................................ 27

2-2-4) تهیه آنتی بیوتیک‌ها.............................................................................................................. 29

2-2-5) تهیه هیپوکلریت کلسیم........................................................................................................ 29

2-2-6) تهیه محلول‌های تنظيم pH.................................................................................................... 29

2-3) تهيه محیط کشت‌هاي لازم در ريزازديادي سیب‌زمینی........................................................................ 30

2-3-1) تهيه محیط کشت مناسب براي انتقال ريزنمونه‌ها به شرايط درون  شيشه‌اي........................................ 31

2-3-2) محیط كشت ريزازديادي سیب‌زمینی...................................................................................... 31

2-3-3) محیط کشت مریستم سیب‌زمینی.......................................................................................... 32

2-3-4) محیط کشت نگهداری سیب‌زمینی......................................................................................... 32

2-3-5) محیط کشت ريزغده زایی سیب‌زمینی................................................................................... 33

فصل سوم: توليد گياهچه و يا ميكروتيوبر در شرايط درون شيشه‌اي......................................................... 35

3-1) انتقال گیاه مادري به شرایط درون شیشه‌ای (مرحله استقرار گياهچه)................................................ 36

3-2) ویروس زدایی از طریق کشت مریستم و ترموتراپی........................................................................ 38

3-3) تکثیر گیاهچه‌های حاصل (مري‌كلون‌ها) برای كاشت در گلخانه........................................................... 44

3-3-1) ریز ازدیادی قلمه تك گره در محيط كشت نيمه جامد.................................................................. 44

3-3-2) ریزازديادي قلمه‌های تك گره در محیط کشت مایع.................................................................... 45

3-3-3) روش كار ریز ازدیادی در اطاقك كشت.................................................................................. 46

3-4) مشکلات معمول در ریز ازدیادی................................................................................................ 48

3-5) توليد ريزغده (ميكروتيوبر) سیب‌زمینی در شرايط درون شيشه‌اي..................................................... 49

3-5) استفاده از بيوراكتور براي توليد انبوه ميكروتيوبر........................................................................ 51

3-6) ذخيره و نگهداری مواد گياهي و واريته‌ها در برنامه‌های تولید بذر.................................................... 54

فصل چهارم: توليد ميني‌تيوبر...................................................................................................... 57

4-1) آماده کردن و انتقال گیاهچه به گلخانه....................................................................................... 57

4-2) تهیه خاک بستر و ترکیب مناسب آن......................................................................................... 58

4-3) انتقال گیاهچه‌ها به بستر.......................................................................................................... 58

4-4) برداشت مینی‌تیوبرها................................................................................................................ 60

4-5) توليد ميني‌تيوبر در سيستم كشت بدون خاك (هيدروپونيك و ايروپونيك)............................................... 61

4-7) تغذیه گیاهچه‌ها در گلخانه........................................................................................................ 63

4-7-1) کیفیت آب............................................................................................................................ 63

4-7-2) کودها.................................................................................................................................. 66

4-8) شكستن دورمانسي................................................................................................................... 68

4-9) كشت ميني‌تيوبر سيب‌زميني در مزرعه...................................................................................... 70

4-10) حداقل استانداردهای لازم برای توليد غده‌های بذری حاصل از کشت بافت.................................. 73

4-11) كنترل و ارزيابي كيفي امكانات آزمايشگاهي و گلخانه................................................................. 74

4-11-1) امكانات آزمايشگاهي............................................................................................................ 74

4-11-2) كنترل كيفي........................................................................................................................ 78

4-11-3) مديريت............................................................................................................................... 79

4-12) رعايت نكات اساسي مزرعه.............................................................................................................. 80

4-13)حداقل كيفيت مورد نياز براي گواهي بذر پيش پايه............................................................................... 80

4-14) حداقل كيفيت مورد نياز براي توليد و گواهي بذر پايه (در گلخانه يا در محيط كنترل شده).................................. 81

4-15) نقل و انتقال بذور پيش پايه و پايه............................................................................................. 83

4-16) بازرسي مزرعه و گواهي نسل‌هاي مزرعه‌اي............................................................................... 83

فصل پنجم: جنبه‌هاي اقتصادي توليد بذر پيش‌پايه سيب‌زميني................................................................. 85

5-1) امكان‌سنجي برای ايجاد واحد تولید بذر سيب‌زميني................................................................... 85

5-1-1) ضرورت ایجاد واحد تولید بذر در منطقه مورد نظر..................................................................... 86

5-1-2) انتخاب واریته‌های مطلوب جهت توليد...................................................... 86

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved