اصول، انتخاب و طراحی تبخیر کننده های صنعتی
نویسنده:
رویین فلاح- سیما عسکری- حمیدرضا صابری
مترجم:
سال نشر:
1391
صفحه:
278
نوبت چاپ:
1

تبخیر کننده از مهم ترین تجهیزات جدا سازی به شمار می روند و اغلب هدف استفاده از آنها تغلیظ یک محلول است. دستگاه های تبخیر نقش بسیار مهمی را در تولید بسیاری از مواد شیمیایی، غذایی و دارویی ایفا می کنند و در صنایع شیمیایی از اهمیت ویژه ای برخوردارند.

در این کتاب در فصل اول به بررسی خصوصیات محلول و اثرات ویژگی های فیزیکی و شیمیایی محلول روی عمل تبخیر پرداخته شده است. در فصل دوم انواع تبخیر کننده معرفی شده و در مورد نحوه انتخاب کننده ها براساس نوع فرآیند بحث شده است. بررسی موازنه های جرمی و حرارتی که در طراحی تبخیر کننده ها نقش بسزایی دارند در فصل سوم گنجانده شده اند. فصل چهارم این مجموعه به محاسبه ضریب انتقال حرارت کلی در تبخیر کننده اختصاص داده شده است که تنها با داشتن این پارامتر می توان سطح انتقال حرارت را بدست آورد.

از آنجایی که تبخیر کننده های مجهز به سیستم تراکم بخار از نظر اقتصادی به صرفه بوده و کاربرد وسیعی در صنعت دارند. فصل پنجم کتاب، انها را به شرح این نوع تبخی کننده ها می پردازد. در فصل ششم جنبه های عملیاتی تبخیر کننده ها بررسی شده اند وراه کارهایی برای رفع معایب و کنترل تبخیر کننده ها ارائه شده است. و در انتها فصل هفتم قرار دادهایی را که دربردارنده نمونه هایی از طراحی انواع تبخیر کننده هاست.

کتاب اصول، "انتخاب و طراحی تبیخیر کننده های صنعتی" در 277 صفحه و تیراژ 500 نسخه، با قیمت 10000 تومان توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر به چاپ رسیده است.  

مقدمه/ 1

فصل اول: خصوصیات محلول

1- مقدمه/ 5

2- خصوصیات محلول/ 6

3- عملیات تک مرحله ای و چند مرحله ای/ 8

4- ظرفیت و اکونومی تبخیر کننده/ 8

5- افزایش نقطه جوش و قانون دورینگ/ 10

6- روش های ورود خوراک به سیستم های تبخیر چند مرحله ای/ 17

 

فصل دوم: انواع تبخیر کننده ها

1- مقدمه/ 25

2- انواع تبخیر کننده ها/ 25

3- انتخاب تبخیر کننده ها/ 56

4- ملاحظات اقتصادی/ 65

 

فصل سوم: موازنه های حرارتی و جرمی

1- مقدمه/ 75

2- موازنه ی انتالپی برای تبخیر کننده ی تک مرحله ای/ 75

3- تبخیر کننده های چند مرحله ای/ 83

4- روش های طراحی تبخیر کننده های چند مرحله ای/ 87

5- مقایسه بین روش های مختلف ورود خوراک به یک سیستم تبخیر کننده ی چند مراحله ای/ 100

6- تخمین اپتیمم تعداد مراحل برای تبخیر کننده های چند مرحله ای/ 105

7- تبخیر کننده های چند مرحله ای در حال عملیات/ 107

 

فصل چهارم: محاسبه ی ضریب انتقال حرارت کلی

1- مقدمه/ 119

2- محاسبه ی ضرایب انتقال حرارت در حالت میعان بخار/ 121

3- میعان در سطح خارجی لوله های افقی/ 122

4- میعان در داخل و خارج لوله های عمومی/ 124

5- میعان در داخل لوله های افقی/ 129

6- محاسبه ی ضرایب انتقال حرارت در حالت جوشش/* 130

7- محاسبه ی ضرایب انتقال حرارت فیلمی/ 143

8- محاسبه ی ضرایب انتقال حرارت از نتایج تجربی/ 148

9- دبی مینیمم مایع برای تشکیل فیلم کامل/ 152

10- معادلات محاسبه ضریب انتقال حرارت در فیلم ریزان/ 152

11- محاسبه ی شدت تبخیر در رژیم های مختلف جریان/ 160

12- چگونگی محاسبه ی مقاومت حاصل از تشکیل لایه های رسوبات/ 163

13- چگونگی محاسبه ی مقاومت دیواره ی جدا کننده ی دو سیال/ 170

 

فصل پنجم: تبخیر کننده های مجهز به سیستم تراکم بخار

1- مقدمه/ 173

2- اساس کار تبخیر کننده های مجهز به سیستم تراکم بخار/ 174

3- انتخاب اقتصادی ترین روش/ 178

4- عوامل مؤثر بر هزینه ها/ 180

5- عوامل موثر بر هزینه ها/ 181

6- عوامل مؤثر بر طراحی/ 183

7- کنترل سیستم/ 185

8- قابلیت اطمینان و محافظت/ 189

9- رفع معایب تبخیر کننده های مجهز به سیستم تراکم بخار/ 190

 

فصل ششم: رفع معایب عملیاتی تبخیر کننده

1- مقدمه/ 211

2- طراحی/ 212

3- انتخاب/ 215

4- چرا همه ی مسائل براساس علم استوار نیستند؟/ 217

5- تعیین مشخصات تجهیزات کمکی/ 218

6- رفع معایب تبیخر کننده ها/ 219

7- انجام موازنه ی حرارتی برای تخبیر کنده ها/ 221

8- نتیجه گیری/ 227

 

فصل هفتم: نمونه مسائلی از طراحی انواع تبخیر کننده ها

منابع و مأخذ/ 229

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
فنی و مهندسی مهندسی شيمي

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved