زراعت دانه های روغنی
نویسنده:
دکتر رئوف سید شریفی
مترجم:
-
سال نشر:
1394
صفحه:
216
نوبت چاپ:
1

كاشت برخي دانه های روغنی مانند كنجد، كرچك، آفتابگردان و گلرنگ در کشور ما قدمتي طولاني دارد و نقل شده است كه در زمان داريوش، پادشاه هخامنشي كنجد جزو كالاهايي بوده است كه از ايران به مصر صادر مي‌شده است. با اين وجود، مسايل و مشكلات موجود در امر زراعت و توليد اين گياهان همواره به عنوان مانعي در جهت دستيابي به عملكرد بالا مطرح بوده است و بديهي است كه هر چه اطلاعات بيشتري در زمينه توليد و نحوه استفاده از فراورده‌هاي اين گياهان فراهم آيد به قطع وابستگي‌هاي روز افزون كشاورزي و تامين غذاي جمعيت رو به تزايد كمك خواهد نمود.

کتاب حاضر در هشت فصل تنظیم شده و به مباحثی با عناوین کلیات دانه‌های روغنی، آفتابگردان، سویا، کلزا، کنجد، گلرنگ، بادام زمینی، کرچک می‌پردازد.  اين مجموعه با اتكا به منابع مختلف و تحقيقات گوناگون انجام شده‌، تهيه گرديده است و مي‌تواند به عنوان يك منبع درسي براي دانشجويان كارشناسي و كارشناسي ارشد رشته‌هاي مختلف كشاورزي و به عنوان مجموعه‌اي مفيد براي محققان كشاورزي باشد.

فصل اول: كليات دانه‌های روغنی

تعریف دانه‌های روغنی/17
روغن/18
عوامل موثر بر بازده روغن/20
چربی/20
لیپیدها/21
تقسیمبندی لیپیدها/21
اسيد‌هاي چرب اشباع و غير اشباع/21
عوامل موثر بر اسید‌های چرب اشباع و یا غيراشباع موجود در دانه ‌ها/22
طبقهبندي گیاهان روغني/22
انديس اسيدي/23
انديس صابوني شدن/24
انديس استر/24
انديس رايشر/24
انديس ريشر مايسل و پولنسكي/25
انديس پولنسكی/25
ضريب هنر/26
انديس يدي/26
فسفاتید‌ها/26
نقطه دود/27
عدد تیوسیانوژن/27
آزمایش تایتر/27
توکروفول/27
مواد غیر قابل صابونی شدن/27
منابع/28
فصل دوم: آفتابگردان
تاریخچه و اهميت/29
ویژگی‌های گياهي/31
دلايل پوكي دانه/40
مراحل رشد آفتابگردان/40
عوامل اقليمي و خاكي/44
گروهبندی و ارقام/45
طبقهبندی ارقام از نظر ارتفاع بوته/45
طبقهبندی برخی از گونههای آفتابگردان/45
ارقام مناسب آفتابگردان براي كشت در ایران/46
برداشت 51
منابع     54
فصل سوم: سويا
تاريخچه و اهميت/57
ویژگی‌های گیاهی/58
مراحل رشد و نمو سويا/66
مراحل رويشي/67
مراحل رشد زايشي/67
تناوب/72
گروهبندی و ارقام/72
ارقام با رشد نامحدود/72
ارقام با رشد محدود/73
عوامل اقليمي و خاكي/73
كاشت/74
روش‌های تلقیح گیاه با مایه تلقیح/77
تلقيح بذر/77
مواد چسباننده/80
گلوله‌اي كردن بذر/80
تلقيح خاك/81
ميزان بذر، مايه تلقيح و ماده چسباننده براي تعدادي از لگوم‌هاي زراعي مهم/82
گرهبندي در ريشه/83
گره‌بندي موثر و غير موث/   89
ويژگي‌هاي مهم تشخيص گرهبندي موثر از غير موثر/89
عوامل مؤثر در تثبيت نیتروژن/92
مكانسيم‌هاي بازدارندگي تركيبات نيتروژنه بر گره‌بندي و تثبيت نيتروژن/94
برداشت/100
منابع/101
فصل چهارم: كلزا
تاريخچه و اهميت/109
ويژگي‌هاي گياهي/114
عوامل اقليمي و خاكي/120
مراحل رشد و نمو كلزا/121
گروه بندي و ارقام/126
گروه بندی بر اساس ميزان اسيداروسيك/126
گروه بندی از نظر واکنش به دما/127
گروه بندی از نظر‌ مقدار و كيفيت اسيد‌هاي چرب و روغن/127
كنترل علف‌های هرز/131
آفات و بيماري‌ها/131
برداشت/132
منابع/135
فصل پنجم: كنجد
تاریخچه و اهميت/139
وﻳﮊگی‌های گیاهی/141
عوامل اقليمي و خاكي/147
گروه ‌بندی و ارقام/148
تقسیم بندی ارقام زراعی کنجد/149
تقسیم بندی ارقام کنجد از نظر طول دوره رويش و فواصل رشد/150
ارقام زراعي بومی ايران/150
كنترل علف‌هاي هرز/153
وجين و سله ‌شكني/153
آفات و بیماری/153
برداشت/154
منابع/157
فصل ششم: گلرنگ
تاریخچه و اهميت/161
ویژگی‌های گیاهی/162
مراحل مختلف رشد و تكامل گلرنگ/168
1. مرحله روزت/168
2. مرحله ساقه دهي/168
3. مرحله غنچه كردن يا تكمه‌زني/168
4. مرحله گلدهی/168
5. مرحله رسيدگي دانه/169
عوامل اقليمي و خاكي/169
گروه ‌بندي و ارقام/170
تقسیم بندی گونه های مختلف گلرنگ بر اساس تعداد کروموزوم/170
تقسيمبندي گلرنگ را براساس فراواني اسيدهاي چرب/170
ارقام زراعی بومی ایران/170
كاشت/171
داشت/172
آبياري/172
كوددهي/173
كنترل علف‌هاي هرز/173
برداشت/174
منابع/176
فصل هفتم: بادام زميني
تاریخچه و اهميت/179
وﻳﮊگی‌های گیاهی/180
عوامل اقليمي و خاكي/189
گروه بندي و ارقام/189
كنترل علف‌هاي هرز/194
سله‌شكني و وجين/195
خاك دهي پاي بوته/195
آفات، بیماری‌ها و روش‌هاي كنترل/195
برداشت/195
منابع/198
فصل هشتم: كرچك
تاریخچه و اهميت/201
وﻳﮊگی‌های گیاهی/203
عوامل اقليمي و خاكي/210
ارقام کرچک/212
كاشت/212
داشت/214
آبیاری/214
کود دهی/214
کنترل علف‌های هرز/215
برداشت/215
دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved