مدیریت انرژی بیوسیستم
نویسنده:
سیامک غریبی‌اصل
مترجم:
-
سال نشر:
1395
صفحه:
120
نوبت چاپ:
1

 تجربه ایران و جهان در دهه­های گذشته نشان می­دهد که رشد اقتصادی و توسعه صنعتی به عنوان پیش­ شرط­های اقتدار سیاسی، استقلال­ملی و شکوفائی فرهنگی به عوامل مختلفی از جمله انرژی و بهره­وری مطلوب و بهینه از منابع آن نیازمند است. همچنین با عنایت براینکه بیشتر محصولات زیستی و فرآیند­های مربوط به آن بخش اعظمی از اقتصاد خرد و کلان کشوری را به خود اختصای می­دهد و خلع موجود در راهبرد­های علمی و عملی در سطوح مختلف مدیریتی این چنین مراکزی مشهود و ملموس می­باشد به همین منظور کتاب حاضر تحت عنوان مدیریت انرژی بیوسیستم تهیه گردید.

     با توجه به اهمیت موضوع و تحت تأثیر قرار گرفتن روند توسعه کشور در صورت عدم برنامه­ریزی و پیش­بینی­های لازم در این حوزه که علاوه بر صدمات انرژتیکی و اقتصادی منجر به ایجاد مشکلات در فرآیند­های زیست محیط­ی نیز خواهد گردید، بدین­سان مدیریت مصرف انرژی به منظور بالا بردن بازده و بهره­وری انرژی در فصل اول این کتاب کنجانیده شده است. همچنین به منظور تعيين ميزان تطابق واحد­های تولیدی و صنايع وابسته به محیط­های بیو­سیستم با استانداردهاي تدوين شده و تأييد رعايت معيارهاي مصرف انرژي، فرآيند ­بازرسي انرژي طبق روند استاندارد مي­بايست به صورت ساليانه، انجام پذيرد، از این رو فصل دوم این کتاب اختصاص به اصول و روش­های ممیزی انرژی دارد. و با توجه به اصول و مفاهیم ارائه شده در فصل­های اول و دوم کتاب، فصل سوم با ارائه راهکار­های علمی و عملی در فاکتور­های موئژ و مهم بهره­وری و بهینه­سازی مصرف انرژی در محیط­های بیوسیستم تحت عنوان بهینه­سازی مصرف انرژی در سیستم­های انرژی­خواه تدوین گردیده است.

 

 

عنوان                                           فهرست مطالب

صفحه

 

فصل اول: مبانی مدیریت انرژی سیستم

 

1-  مقدمه ...............................................................................................................................

2

2- مفهوم مدیریت انرژی ........................................................................................................

3

3- استاندارد­های سیستم­های مدیریت انرژی ..........................................................................

4

4- ایجاد یک سیستم مدیریت انرژی ......................................................................................

7

4-1- مسولیت مدیریت ..........................................................................................................

7

4-2- خط­مشی انرژی ............................................................................................................

9

4-3- مدیریت انرژی ..............................................................................................................

9

4-4- طرح­ریزی انرژی ..........................................................................................................

10

4-5- شناسایی عوامل انرژی(بازنگری انرژی) .......................................................................

10

4-6- فوانین و دیگر الزامات ..................................................................................................

13

4-7- تطابق خط­مبنای مدیریت­انرژی .....................................................................................

14

4-8- اهداف و شاخص­های عملکرد انرژی ...........................................................................

16

4-9- طرح­ عملی مدیریت انرژی ...........................................................................................

16

4-10- اجرا و عملیات ...........................................................................................................

17

4-11- بررسی ........................................................................................................................

21

4-12- بازنگری مدیریت .......................................................................................................

24

 

فصل دوم:  ممیزی­انرژی

 

1- بازرسی انرژی ...................................................................................................................

27

2- مفهوم ممیزی انرژی ..........................................................................................................

28

2-1- انواع ممیزی انرژی .......................................................................................................

29

2-2- مراحل انجام ممیزی­انرژی ............................................................................................

30

3- دلایل اصلی ممیزی انرژی .................................................................................................

31

3-1- صرفه­جویی در انرژی واحد تولیدی .............................................................................

31

3-2- اندازه­گیری انرژی .........................................................................................................

32

3-3- تعیین تجهیزات انرژی­خواه ...........................................................................................

33

4- روش­های ممیزی انرژی ....................................................................................................

34

4-1- اندازه­گیری کارآیی تجهیزات موجود در واحد­تولیدی ..................................................

34

4-2- ارزیابی ساختار انرژی ...................................................................................................

35

4-3- روش تجزیه و تحلیل سیستم .......................................................................................

36

4-4- روش­های طبقه­بندی .....................................................................................................

37

 

فصل سوم: بهینه­سازی مصرف انرژی در سیستم­های انرژی­خواه

 

1- سیستم­های روشنایی .........................................................................................................

41

1-1- شناسایی مصرف انرژی در سیستم­های روشنایی ..........................................................

41

1-2- اقدامات عمومی جهت افزایش صرفه­­جویی انرژی در سیستم­های روشنایی .................

42

1-3- اقدامات خاص برای صرفه­جویی انرژی در سیستم­های روشنایی ................................

44

2- سیستم­های تهویه و تهویه­مطبوع .......................................................................................

45

2-1- برآورد انرژی در سیستم­های تهویه و تهویه­مطبوع ........................................................

46

2-2- اقدامات لازم برای کاهش مصرف برق در سیستم­های تهویه هوا و تهویه­مطبوع ..........

47

2-3- مطالعه موردی اجرای مدیریت صرفه­جویی انرژی در یک واحد فرآوری مواد غذایی .

49

2-4- اقدامات خاص برای کاهش مصرف انرژی در سیستم­های تهویه و تهویه­مطبوع ..........

51

2-5- تهویه و تعادل گرمایی در واحد­های بیوسیستم .............................................................

56

3- سیستم­های هوای فشرده ...................................................................................................

58

3-1- تولید هوای فشرده ........................................................................................................

60

3-2- اقدامات لازم جهت مدیریت انرژی ..............................................................................

61

4- سیستم سرمایشی شیر ........................................................................................................

65

5- سیستم­های قدرت .............................................................................................................

69

5-1- سیستم الکتریکی ...........................................................................................................

69

5-2- سیستم­های مکانیکی .....................................................................................................

75

6- سیستم­های خا­ک­ورزی ......................................................................................................

83

7- سیستم­های شیمیایی ..........................................................................................................

85

7-1- کود­های شیمیایی ..........................................................................................................

85

7-2- سیستم­های بیوسید ........................................................................................................

87

8- سیستم­های تأمین آب ........................................................................................................

90

8-1- سیستم­های آبیاری ........................................................................................................

90

8-2- سیستم­های آبرسانی ......................................................................................................

92

9- سیستم­های پس­از برداشت ................................................................................................

93

9-1- سیستم­های خشک­کردن ................................................................................................

93

9-2- سیستم­های ذخیره­سازی ................................................................................................

95

10- سیستم­های حفاظت و نگهداری محصولات درختی(باغی) ............................................

97

11- سیستم­های آسیاب کردن و تهیه خوراک ..........................................................................

99

12- بکارگیری حامل­های انرژی نوین در بیوسیستم­ها ...........................................................

100

 

فهرست منابع ..........................................................................

 

106

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved