کشت سلول باکتری
نویسنده:
ال.اس.بال
مترجم:
اکبر قویدل، سمیه ناجی راد
سال نشر:
1393
صفحه:
118
نوبت چاپ:
1

کتاب حاضر حاوی راهکارهای عملی آزمایشگاه میکروبیولوژی است. اولین باری که با این کتاب مواجه شدم زمانی بود که برای انجام پاره ای از آزمایشات میکربی نیاز به روش کار داشتم؛ مطالب آنرا مفید و کاربردی یافتم که با وجود حجم کم و موجز کتاب، اصول اساسی و اولیه کشت باکتریهای در آن تقریبا بطور کامل ذکر شده است. به حق تکنیک های پایه ای باکتری­شناسی در یک گفتار موجز و مختصر به نحو مناسبی گردآوری شده است. مطالب آن می تواند برای دانشجویان رشته های مرتبط مفید واقع شود.

دانشجویان رشته های دیگری که با کشت و آزمایش باکتریها سر و کار دارند نیز می توانند از مطالب این کتاب استفاده کنند. این کتاب مطالب مفید و کاربردی برای دانشجویان رشته های زیست شناسی، میکروبیولوژی، بیوتکنولوژی، پزشکی و کشاورزی دارد. دانشجویانی که برای پروژه های تحقیقاتی یا پایان نامه شان نیاز به آزمایشات باکتریها دارند می توانند از قسمت های مختلف این کتاب استفاده کنند. با این وجود برای کسب اطلاعات عمیق تر در مورد مباحث این کتاب مراجعه به کتاب های مرجع لازم به نظر می رسد

فهرست مطالب

فصل اول کشت باکتری‌ها 11

1- مقدمه  11

2- محیطهای کشت   12

3- اینکوبه کردن محیط کشت   12

4- انواع محیط کشت برای رشد باکتری‌ها 12

4-1- باکتری‌های هتروتروف.. 13

4-2- باکتری‌های اتوتروف.. 13

4-2-1- اتوتروف های فتوسنتز کننده. 13

4-2-2- اتوتروف های شیمیوسنتز کننده. 13

4-3- باکتری‌های بی‌هوازی.. 14

5- منابع  28

فصل دوم: روش‌های جداسازی باکتری‌ها 30

1- مقدمه  30

2- استریل کردن (ضد عفونی کردن) 31

3- خالص‌سازی باکتری‌ها از کشت‌های آلوده  31

4- جداسازی باکتری‌ها از یک منبع طبیعی   31

5- استفاده از محیط کشت انتخابی   32

6- استفاده از اینکوبه کردن انتخابی   33

7- پیش تیمار انتخابی مواد  33

8- منابع  40

فصل سوم: آزمون میکروسکوپی باکتری‌ها 41

1- آزمایش باکتری‌های بدون رنگ‌آمیزی   41

2- روش‌های رنگ‌آمیزی باکتری‌ها 41

2-1- اصول عمومی رنگ‌آمیزی.. 42

2-2- رنگ‌آمیزی ساده. 42

2-3- رنگ‌آمیزی افتراقی (تفکیکی) 43

2-4- روش رنگ‌آمیزی گرم. 43

2-5- روش رنگ‌آمیزی اسید- فست به صورت تغییر یافته توسط زیل- نیلسن.. 44

2-6- رنگ‌آمیزی اسپوربه روش کانکلین.. 44

2-7- رنگ‌آمیزی تاژک... 45

2-8- رنگ‌آمیزی کپسول.. 45

2-9- رنگ‌آمیزی سایر ساختارهای باکتری‌ها 46

2-10- رنگ‌آمیزی فلوئورسنت.. 46

3- منابع  56

فصل چهارم: تخمین جمعیت باکتری‌ها 57

1- اندازه‌گیری زیتوده باکتری‌ها 57

2- تخمین به روش کدورت سنجی   57

3- نظریه رشد باکتری در کشت بسته  58

4- روش‌های شمارش    59

4-1- شمارش کل.. 60

4-2- شمارش تعداد باکتری‌های زنده. 60

5- منابع  69

فصل پنجم: تعیین مشخصات باکتری‌ها با استفاده از آزمون‌های بیوشیمیایی و مشخصات کشت   70

1- مقدمه  70

2- مواد معدنی برای مورد نیاز برای رشد و استفاده از سوبستراهای متفاوت توسط باکتری   71

3- شناسایی محصولات نهایی متابولیک    71

4- شناسایی ترکیباتی که مشخصه ویژه یک باکتری هستند  71

5- آزمایش های بیوشیمیایی باکتری‌های بی‌هوازی   72

6- آزمون‌های سریع  72

6-1- تلقیح چند نقطه‌ای.. 72

6-2- نوارهای آزمون API. 72

6-3- سیستم انتروتیوب (2) 73

7- مشخصات کشت   74

8- منابع  90

فصل شش: پی سی آر (PCR) 91

1- مقدمه  91

2- الزامات استفاده از PCR  92

3- استخراج  DNA  92

4- پلمیرازهای DNA  93

5- پرایمرها 93

6- بهینه کردن PCR  94

7- شناسایی محصولات تکثیر شده با PCR  94

7-1- خالص‌سازی محصول PCR.. 94

8- منابع  102

فصل هفتم: جداسازی و کشت اکتینومایست ها 103

1- مقدمه  103

2- آزمایش­های میکروسکوپی اکتینومایستها 103

3- کشت اکتینومایستها در محیط کشت   104

4- جداسازی اکتینومایستها از خاستگاه‌های طبیعی   104

5- شناسایی اولیه اکتینومایستها 105

6- شناسایی گونه‌های استرپتومایسس    105

7- تولید آنتی بیوتیک    105

 

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
علوم پایه زیست شناسی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved