کتاب حاضر دارای 24 فصل در زمینه آزمایشگاه میکروبیولوژی صنعتی است که شامل تئوری مختصری برای آشنایی دانشجویان با بحث مورد آزمایش و سپس روش یا روشهای انجام آن است. به طور کلی در این کتاب نحوه جداسازی میکروارگانیسمها با کاربرد صنعتی از منابع مختلف مانند خاک و پساب بیان شده است. همچنین روش تولید و سنجش متابولیتها و آنزیمهای صنعتی از میکروارگانیسمهای جداسازی شده مورد بررسی قرارگرفته است. در برخی فصول به تولید مواد غذایی توسط میکروارگانیسمها پرداخته شده است. در آخر نیز چندین فصل به آشنایی با انواع فرمانتور و افزایش مقیاس تولید در حدّ صنعتی تخصیص یافته است.
در این کتاب تا حد ممکن از روشها و تجهیزاتی برای انجام آزمایشها استفاده شده است که قابل دسترسی برای آزمایشگاههای آموزشی میکروبیولوژی باشد.