کاغذهای موجود در بازار، دست ناشران را برای ایجاد تنوع در چاپ کتاب بسته است و یک ناشر قدرت چندانی برای انتخاب نوع کاغذ مورد نیاز را ندارد .
مدیر " آذر نشر آرتا " ، با بیان این مطلب ، افزود : کاغذهای موجود در بازار ایران از تنوع چندانی برخوردار نیست و به جز این ناشران برای این که قمیت تمام شده کتاب خود را پایین بیاورند سعی می کنند تاجایی که ممکن است از کاغذ های با کیفیت پایین تر استفاده کنند.
وی در ادامه افزود : عمده دلیل پایین بودن کیفیت کارهای چاپی ناشران ایران، به خاطر بضاعت اقتصادی پایین مخاطبان کتاب است که ناشران را مجبور می کند کیفیت کارهای چاپی خود را پايین بیاورند.
شکور قنبری در ادامه تصریح کرد : اگر بهای کتاب افزایش یابد بسیاری از مخاطبان کتاب نمی توانند کتابهای مورد نظر خود را تهیه کنند پس ما مجبوریم به کیفیت چاپ فکر نکنیم.
این ناشر اردبیلی در ادامه یاد آور شد : در همه شهرهای ایران دستگاه های پیشرفته چاپ وجود ندارد و تمرکز این دستگاه ها بیشتر در شهر تهران و برخی از مراکز استان ها است.
وی تصریح کرد : مردم رغبت چندانی به خرید کتابهایی با کیفیت چاپ نفیس از خود نشان نمی دهند و در غیر این صورت ، ممکن بود تحول زیادی در چاپ کتاب به وجود آید .
مدیر" آذر نشر آرتا " در ادامه افزود : با سرمایه گذاری در امر تبلیغات و پایین آوردن هزینه کتاب می توانیم خرید کتاب را در سبد روزانه مردم جای دهیم.
این ناشر در ادامه تصریح کرد : صنعت چاپ یکی از عمده ترین صنعت هایی است که ما بیش از همه با آن سروکار داریم ، چاپخانه هایی که در حوزه مذهبی کار می کنند بیشترین تیراژ را دارند.
وی گفت : متاسفانه ما نتوانستیم در زمینه کتاب تبلیغات وسیعی داشته باشیم و کتاب را به بطن روستاها ببریم و با سوبسیدی که در اختیار ناشران گذاشتیم باعث شدیم که کتاب با قیمت مناسبی به دست مصرف کننده نرسد ، درحالی که تیراژ کتاب در کشورما 1000 الی 1500 است .