كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت،توجه انسان را به طراحي محيط زندگي‌اش جلب مي‌كند
كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت،توجه انسان را به طراحي محيط زندگي‌اش جلب مي‌كند
شنبه 19 آبان 1386
كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت،توجه انسان را به طراحي محيط زندگي‌اش جلب مي‌كند
كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت،توجه انسان را به طراحي محيط زندگي‌اش جلب مي‌كند

مترجم كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت گفت: اين كتاب از اولين كتب معاصري است كه در آن، علم با نثري روان و شعرگونه تلفيق شده است.


به گزارش روابط عمومي سازمان انتشارات جهاددانشگاهي، عبدالحسين وهاب‌زاده بوم شناس و دانش آموخته دانشگاه آيواي آمريكا و ابردين اسكاتلند در رابطه با ترجمه كتاب طراحي با طبيعت نوشته مك هارگ گفت:


اين كتاب يك كتاب كلاسيك محسوب مي‌شود كه توجه انسان‌ها را به طراحي محيط زندگي‌ متناسب و همراه با طبيعت ،جلب مي‌كند.


وي به ناشناخته بودن اين كتاب به وسيله دانشجويان اشاره كرد و افزود: شايد برخي از اساتيد به ويژه اساتيدي كه در خارج از ايران تحصيل كردند، اين كتاب را بشناسند ولي حدس مي‌زنم كه دانشجويان و فارغ التحصيلان داخل با آن آشنا نباشند. اما اين كتاب مي‌تواند به عنوان يك كتاب درسي براي درس انسان و طبيعت مورد استفاده قرار بگيرد.


مترجم كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت در خصوص ويژگي‌هاي اين كتاب گفت: يكي از ويژگي‌هاي اين كتاب كه آنرا از كتاب‌هاي ديگر در اين زمينه متمايز مي‌كند اين است كه مطالعات موردي و كارهاي تجربي خود نويسنده را در بر دارد و جنبه‌هاي فني كتاب حول اين مطالعات، عملي مي‌شود.


وي اضافه كرد: مك هارگ نويسنده كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت معتقد است از آنجايي كه جهان در آخر هم بالاخره ناشناخته مي‌ماند بنابراين منتظر ماندن براي آينده و دست به اقدام نزدن كار اشتباهي است.


عبدالحسين وهاب زاده كتاب مك هارگ را پايه گذار يك سري رشته‌هاي جديد دانست و افزود: اين كتاب زماني چاپ و نشر شد كه هنوز كامپيوتر به صورت يك سيستم پيچيده نبود‌ و به همين دليل در تصميم‌گيري‌هايي كه براي طرح‌ها انجام مي‌شد، مك‌ هارگ روش جديدي را ابداع كرد.


وي در ادامه ضمن ارائه تعريف مك‌ هارگ از هزينه‌ها و منافع اجتماعي گفت: او در اين كتاب سبكي براي ارزيابي و مطالعه پيش مي‌گيرد كه هزينه‌هاي اجتماعي و منافع اجتماعي را براي هر طرح در نظر بگيرد و به اين ترتيب نشان مي‌دهد كه كدام مسير يا كدام گزينه از همه مناسبتر است.


مترجم كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت در رابطه با عقيده مك هارگ در خصوص دانستن طراحي با طبيعت به نفع انسان يا طبيعت گفت: او انسان را جدا از طبيعت نمي‌داند  و معتقد است ما نقطه‌اي هستيم در فرآيند تكامل، كه در يك لحظه ظاهر شده‌ايم.


وي در اين خصوص افزود: او انسان را جزيي از طبيعت مي‌داند يعني از ديد او زيبايي‌هايي را كه انسان مي‌خواهد، در ذات طبيعت وجود دارد و لازم نيست كه ما چيزي را بزك كنيم تا زيبا شود.


مك هارگ تاكيد دارد: از آنجا كه انسان خودش بخشي از طبيعت است، به همين ترتيب نياز طبيعي براي ارتباط با طبيعت دارد، اما از سر جهالت چيزهايي را مي‌سازد كه رابطه او را با طبيعت قطع مي‌كند.


مترجم كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت در خصوص علت اين امر گفت: علتش اين است كه انسان متناسب با شرايط طبيعت طراحي نمي‌كند و براي پروسه‌هاي طبيعي ارزش قائل نمي‌شوند.


عبدالحسين وهاب‌زاده مخاطبين كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت را طيف وسيعي از جامعه دانست و افزود: دانشجويان معماري و شهرسازي، دانشجويان محيط زيست، رشته‌ معماري منظر كه يك طرفش در دانشكده‌هاي معماري و يك سرش در دانشكده‌هاي محيط زيست و منابع طبيعي و كشاورزي است و علاوه بر اينها مهندسين مشاور، معماران، آنهايي كه در زمينه پروژه‌هاي عمراني كار مي‌كنند و نيز طراحان باغ‌ها و پارك و فضاي سبز و همه علاقمندان به مسائل محيط زيست مي‌توانند اين كتاب را مورد مطالعه قرار دهند.


گفتني است ترجمه كتاب كلاسيك طراحي با طبيعت توسط انتشارات جهاددانشگاهي مشهد به چاپ رسيده است.


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved