دومين جلسه عمومي سازمان انتشارات جهاددانشگاهي به مناسبت اعياد سعيد قربان و غدير خم با حضور معاون فرهنگي جهاددانشگاهي، رئيس سازمان انتشارات و جمعي از پرسنل اين سازمان تشكيل شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان انتشارات جهاددانشگاهي، سعيد پورعلي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي، ضمن تبريك اعياد مبارك قربان و غدير خم، روز دانشجو و روز عرفه از تمامي پرسنل سازمان انتشارات به خاطر مجموعه فعاليت هايشان در اين سازمان به خصوص در برگزاري جشنواره پانزدهمين دوره كتاب سال دانشجويي تشكر و قدرداني كرد و افزود: سازمان انتشارات يكي از مراكز جهاددانشگاهي است كه از جايگاه اساس نامه اي در جهت توليد و نشر كتب دانشگاهي و ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني برخوردار است تا بتواند مأموريت هاي خود را به نحو احسن به انجام برساند.
وي يكي از وظايف سازمان را ترويج و توسعه كتاب و كتابخواني ذكر كرد و افزود: فرهنگ كتاب و كتابخواني در بين مردم جامعه ما به ويژه دانشجويان جا نيافتاده است و بايد اين مسأله فرهنگ سازي شود.
پورعلي ادامه داد: اين فرهنگ سازي مي تواند با برگزاري مراسم نقد كتاب، انجمن هايي درخصوص كتاب و كتابخواني، نشست و رونمايي كتاب و ... صورت گيرد.
وي از برپايي جلسات نقد رساله هاي دانشجويي در برخي از دانشگاهها اظهار خرسندي كرد و گفت: برگزاري يك چنين جلساتي با استقبال خوب دانشجويان روبه روست و ايجاد يك چنين فضايي وظيفه ماست.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي برپايي جشنواره پايان نامه دانشجويي از سوي جهاددانشگاهي را از موارد نادر در كشور دانست و گفت: برپايي اين جشنواره نه تنها در سطح كشور بلكه در سطح بين المللي نيز مورد استقبال قرار گرفته است.
وي برگزاري جشنواره كتاب سال دانشجويي را يكي از مؤثرترين رويداد فرهنگي در عرصه دانشجويي قلمداد كرد و اظهار داشت: ما در جامعه اي هستيم كه انتشار كتاب و توليد كتاب كم است و برگزاري اين جشنواره سبب ميل، رغبت و تشويق در بين اقشار جامعه بويژه دانشجويان خواهد شد.
سعيد پورعلي ادامه داد: برخي از كشورهاي آسياي مركزي و شرق به ويژه كشورهاي فارسي زبان بسيار مشتاق همكاري در اين رويداد فرهنگي هستند.
وي در پايان صحبت هاي خود به كتاب «از اسطوره تا حماسه» كه توسط انتشارات جهاددانشگاهي به چاپ رسيده است اشاره كرد و افزود: اين كتاب به عنوان يكي از تقدير شدگان جايزه جلال آل احمد شناخته شده و كتب انتشارات جهاددانشگاهي تاكنون در چندين مسابقات فرهنگي رتبه هاي برتر را كسب نموده است.
محمد سلگي رئيس سازمان انتشارات جهاددانشگاهي نيز در اين جلسه درخصوص فعاليت هاي اين سازمان گفت: از سال 81 اين سازمان فعاليت هايش را در حوزه هاي مختلف شروع كرد كه در ابتدا اين فعاليت ها به صورت پراكنده و با نيروي اندك انجام شده است. و به ترتيب در طول سالهاي متمادي، همكاران ديگر در جمع ما افزوده شدند.
وي ادامه داد: در واحدهاي جهاددانشگاهي برخلاف ساير مراكز فرهنگي پيشينه انتشارات وجود داشت و حتي الامكان هماهنگي هاي لازم از سوي سازمان در بين واحدها در دستور كار قرار گرفت و بعدها ساماندهي شد.
محمد سلگي اضافه كرد: در بخش توليد، نيازهاي واحدها رسيدگي شد و پروژه هايي كه اين واحدها توان انجام آن را نداشته اند در دستور كار قرار گرفت و اكنون پروژه هايي از جمله فرهنگ نامه هنرمندان، ترجمه سي اثر برجسته در مورد امام و انقلاب اسلامي و.... در دستور كار قرار دارد.
رئيس سازمان انتشارات درخصوص بحث توزيع كتب و خدمات رساني به تمامي واحدهاي جهاددانشگاهي گفت: جايگاه بخش توزيع سازمان در جهاددانشگاهي و در سطح كشور جايگاه خوبي است و ما با حداقل ظرفيت در اين جايگاه هستيم. در واحد توزيع سازمان برنامه هايي را در نظر داريم و اين برنامه ها روز به روز گسترده مي شود.
وي در ادامه به جايگاه خاص سازمان انتشارات در بين ناشران دانشگاهي اشاره كرد و اظهار داشت: ارتباط سازمان با ناشران مطرح كشور ارتباط خوبي است و اكنون جايگاه سازمان در انجمن فرهنگي ناشران دانشگاهي در رديف دوم يا سوم قرار دارد.
محمد سلگي برگزاري جشنواره كتاب و پايان نامه دانشجويي را رويكردي در جهت ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني عنوان كرد و گفت: نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري پيشنهاد داد تا نشان شيخ بهايي را به تمامي پايان نامه هاي برگزيده تسري دهيم در نظر داريم اين جشنواره را همچون جشنواره خوارزمي و ديگر جشنواره هاي كشوري برگزار كنيم.
رئيس سازمان انتشارات معرفي، تبليغ و ترويج كتاب از سوي سازمان را بسيار خوب ارزيابي كردو گفت: اميدواريم با فعاليت چشم گيرتر و با عمق بيشتر در حوزه كتاب و كتابخواني روز به روز گسترده تر عمل كنيم.
گفتني است در پايان جلسه برنامه پرسش و پاسخ پرسنل سازمان انتشارات با رئيس سازمان درخصوص بررسي مسائل و مشكلات سازمان انتشارات جهاددانشگاهي انجام شد.