نشست معاونان فرهنگي و مديران انتشاراتي واحدهاي جهاددانشگاهي برگزار شد
نشست معاونان فرهنگي و مديران انتشاراتي واحدهاي جهاددانشگاهي برگزار شد
چهارشنبه 11 دی 1387
نشست معاونان فرهنگي و مديران انتشاراتي واحدهاي جهاددانشگاهي برگزار شد
نشست معاونان فرهنگي و مديران انتشاراتي واحدهاي جهاددانشگاهي برگزار شد

گزارش تصویری ::نشست معاونان فرهنگي و مديران انتشاراتي واحدهاي جهاددانشگاهي به ميزباني سازمان انتشارات در حوزه رياست جهاددانشگاهي برگزار شد.


 به گزارش روابط عمومي سازمان انتشارات جهاددانشگاهي، در اين نشست كه با حضور جمعي از معاونان فرهنگي، مسئولان انتشارات و مديران فروشگاههاي واحدها، دكتر طيبي رئيس جهاددانشگاهي، مهندس حق شناس عضو هيات امناي جهاددانشگاهي و پورعلي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي برگزار شد، محمد سلگي رئيس سازمان انتشارات ضمن خيرمقدم به تمامي حضار به ايراد سخن درخصوص فعاليت هاي حوزه نشر جهاددانشگاهي پرداخت.


 ايشان در ابتدا هدف از برگزاري نشست را هماهنگي امور و ساماندهي فعاليت ها و تبادل تجربه ها خواند و گفت: از ديگر اغراض برگزاري جلسه، انتخاب ناشر، كتاب، همكار و فروشگاه نمونه جهاددانشگاهي است.


رئيس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي، ادامه داد: سازمان انتشارات در جهاد به فاصله يك تا دو سال پس از تشكيل جهاد آغاز به كار كرد و اولين كتابي كه در جهاد به چاپ رسيد مربوط به سال 1360 است.


 وي فرآيند برنامه ريزي سازمان انتشارات را از طريق شوراي مركزي سازمان و پيشبرد امور اجرايي را از طريق شوراي علمي سازمان و شوراي صندوق تعاون سازمان دانست و افزود: از جمله فعاليت هاي انجام شده در سازمان كوشش جهت ايجاد مركزيت و مرجعيت براي سازمان انتشارات در چاپ و نشر كتب دانشگاهي است همچنين توسعه ارتباط در موضوع چاپ و نشر و كتاب و كتابخواني با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و انجام فعاليت هاي مشترك با ادارات كل، دفاتر و موسسات وابسته به حوزه معاونت امور فرهنگي اين وزارتخانه از فعاليتهاي ديگر سازمان است. سلگي افزود: توسعه ارتباط با ادارات كل ذيربط در حوزه معاونت فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ، انعقاد تفاهمنامه همكاري با مديران اين حوزه ، انعقاد تفاهم نامه همكاري با حوزه معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي در موضوعات مشترك از ديگر تلاشهاي اخير سازمان انتشارات مي باشد.



رئيس سازمان انتشارات همچنين در اين نشست به فعاليت هاي انجام شده در حوزه توليد اشاره كرد و افزود: رشد توليد كتاب در طول سالهاي هاي 81 لغايت 86 به طور ميانگين حدود 29 درصد بوده است.



سلگي تعداد كتابهاي چاپ شده در 14 واحد و پژوهشكده جهاددانشگاهي از آغاز سال 87 تاكنون را 143 عنوان اعلام كرد و گفت: از اين تعداد كتاب، 104 عنوان تأليفي و 39 عنوان ترجمه بوده است. همچنين از اين تعداد 94 عنوان چاپ اول و 49 عنوان چاپ مجدد بوده است.


 وي از ديگر فعاليت هاي سازمان را چاپ نشريات علمي واحدها و پژوهشكده ها عنوان كرد و اظهار داشت: چاپ 8 عنوان نشريه علمي و هر عنوان در چند نوبت مربوط به پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي، پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي ايران، پژوهشكده برق، مركز رشد فناوري اطلاعات و ارتباطات و افكارسنجي دانشجويان ايران (ايسپا) از جمله فعاليت هاي سازمان در چاپ نشريات مي باشد.


 رئيس سازمان انتشارات همچنين در اين نشست به آمار و ارقام ارائه شده از سوي اداره كل امور مالي جهاددانشگاهي درخصوص فعاليت واحدهاي جهاددانشگاهي در امر توليد كتاب اشاره كرد و افزود: واحدهاي فعال جهاد در سال 86 مبلغ 590 ميليون تومان صرف توليد كتاب كرده اند كه در اين رابطه سازمان اشتغال، سازمان انتشارات و واحد صنعتي اميركبير به ترتيب، 3 واحد برتر در امر توليد شناخته شده اند.


همچنين ايشان كل قيمت پشت جلد كتاب را در سال مبلغ 8/1 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: برحسب ارقام و آمار ارائه شده از سوي اداره كل امور مالي جهاددانشگاهي قيمت كتب قابل عرضه با احتساب 30 درصد تخفيف، 3/1 ميليارد تومان بوده است.


 سلگي مبلغ كتب خريداري شده واحد توزيع سازمان انتشارات ( در سال 86) از واحدهاي جهاد را 192 ميليون تومان ذكر كرد و گفت: همچنين واحد توزيع اين سازمان در سال 86 مبلغ 98 ميليون تومان كتاب از مراكز نشر و توزيع كشور خريداري كرده و به فروشگاههاي جهاد تحويل داده است.


 رئيس سازمان انتشارات افزود: فروشگاههاي كتاب جهاددانشگاهي در سال 86 مبلغ 000/000/170/3 تومان كتاب فروخته اند كه از اين ميان واحدهاي اصفهان با 706 ميليون تومان، واحد مشهد با 697 ميليون تومان و سازمان انتشارات با 372 ميليون تومان كتاب، جزء واحدهاي برتر در اين بخش بوده اند.


همچنين واحدها براي تأمين نياز كتابفروشي هاي خود مبلغ 000/000/140/2 تومان كتاب خريده اند كه واحدهاي اصفهان با 598 ميليون تومان، مشهد با 457 ميليون تومان و سازمان انتشارات با 250 ميليون تومان به ترتيب رتبه هاي اول تا سوم هستند.


در اين رابطه لازم به ذكر است بر حسب آمار و ارقام اعلامي از سوي امور مالي جهاد، واحدهاي جهاد از طريق فعاليت هاي چاپ و نشر شامل توليد و توزيع مبلغ 720 ميليون تومان سود داشته اند.


محمد سلگي فعاليت 35 فروشگاه كتاب در سطح واحدهاي جهاددانشگاهي و راه اندازي 11 باب فروشگاه را از ديگر فعاليت هاي انجام شده در حوزه توزيع ذكر كرد و گفت: از ديگر اقدامات مهم سرفصل توزيع، راه اندازي واحد توزيع و پخش كتاب سازمان در طي سال گذشته و برقراري ارتباط با واحدهاي جهاد و مجاب ساختن ايشان به همكاري و رفع نگراني از آنها براي همكاري در پروژه سراسري توزيع كتاب است.


 رئيس سازمان انتشارات در ادامه اين نشست درخصوص فعاليت هاي انجام شده در سرفصل ترويج كتاب و كتابخواني گفت: برگزاري پانزدهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي، برگزاري دوازدهمين دوره جشنواره پايان نامه سال دانشجويي، اجراي طرح اعزام كاروان هاي دانشجويي جهت بازديد از نمايشگاه بين المللي كتاب تهران، تأسيس انجمن برگزيدگان جشنواره هاي كتاب و پايان نامه سال دانشجويي، انجام مقدمات تأسيس كتابخانه الكترونيك جهاددانشگاهي، عضويت در ستاد هفته كتاب كشور، ساماندهي فعاليت ها و هماهنگي واحدهاي جهاد جهت اجراي مجموعه برنامه هاي بخش دانشگاهي هفته كتاب جمهوري اسلامي و اجراي طرح تجهيز كتابخانه هاي فرهنگي دانشگاه ها با ارسال و توزيع حدود 250 هزار نسخه كتاب در سالهاي اخير و 50 هزار نسخه در سال 86 از جمله فعاليت هاي انجام شده در حوزه ترويج كتاب و كتابخواني از سوي سازمان انتشارات جهاددانشگاهي مي باشد.


 وي همچنين در جمع معاونان فرهنگي، مسئولان انتشارات و فروشگاه واحدهاي جهاددانشگاهي به فعاليت هاي آتي سازمان انتشارات اشاره كرد و افزود: تدوين سياست و اولويت هاي انتشاراتي جهاد، تلاش به منظور ايجاد وحدت رويه در امور توليد، توزيع و ترويج، توسعه ارتباط با سازمان ها و نهادهاي انتشاراتي دولتي و خصوصي، تلاش جهت افزايش همكاري بين واحدهاي جهاد در موضوع كتاب و نشر از جمله فعاليتهاي آتي سازمان مي باشد، آقاي سلگي به ديگر طرحهاي اين بخش اشاره كرد و گفت :همچنين كوشش به منظور مطرح كردن جهاد به عنوان يك وزنه تأثير گذار در نشر كشور، گسترش ارتباط با ناشران و تشكل هاي نشر خصوصي و دولتي، فعالتر كردن واحدها و افزايش سهم آنها در حوزه نشر، استفاده از فناوري هاي جديد در ارائه و عرضه محصول، افزايش دانش همكاران انتشارات از طريق برپايي دوره هاي آموزشي و اجراي طرح تقدير از كتاب، ناشر، فروشگاه و همكار نمونه حوزه نشر جهاد از ديگر طرحهاي سازمان در سال 88 مي باشد.


رئيس سازمان انتشارات در پايان سخنان خود عناوين برنامه هاي آتي حوزه توليد، حوزه توزيع و سرفصل ترويج كتاب و كتابخواني را نيز ارائه كرد.





 



       


        


      


     


         


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved