جشنواره سراسری داستان کوتاه جوان در خرمآباد آغاز بهکار کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی، در مراسم افتتاحیه این جشنواره سراسری که در تالار شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برگزار شد، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در سخنانی با اشاره به سابقه دیرینه داستاننویسی در ایران گفت: در روزگاران گذشته اکثر داستانهایی که نوشته میشد بهصورت رمان و داستان بلند و چند شخصیتی بود که امروز باتوجه به مشغلههای کاری، اکثریت داستاننویسان به نوشتن داستان کوتاه رغبت دارند.
غلامعلی فلاح افزود: در داستان کوتاه شخصیتی که نویسنده به آن میپردازد، شخصیتی است که قبلاً تکمیل و شکل گرفته است و نویسنده فقط به لحظه حساس و بحرانی در مورد آن شخصیت میپردازد.
وی تعداد کلمات در داستان کوتاه را حداقل 500 کلمه تا 40 هزار کلمه عنوان کرد و گفت: قرآن کریم سرشار از داستانهای کوتاه و بلندی نظیر داستان یوسف، ابراهیم، موسی و ... است که سرشار از نکات آموزنده جهت بهرهگیری داستاننویسان از این داستانهاست.
فلاح از مدیران مسئول مطبوعات محلی استان خواست تا بحث داستان کوتاه را در مطبوعات و نشریهها تقویت کنند.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه دهه 60 یکی از دورانهای طلایی عصر داستاننویسی کوتاه بهشمار میرود، افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و آغاز جنگ تحمیلی نوعی از داستان کوتاه مربوط به خاطرات رزمندگان از دوران دفاع مقدس در ایران شکل گرفت.
در بخشی از این جشنواره محمدرضا گودرزی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در سخنانی با بیان اینکه داستاننویسان روایتگرانی هستند که فرهنگ جامعه را بهصورت مکتوب و یا شفاهی روایت میکنند، افزود: باتوجه به اینکه سنت فرهنگی ما شعری است به همین خاطر اندیشههای شاعرانه در داستانهای ما بیشتر است.
وی گفت: علیرغم اینکه کشور ایران در زمینه رمان پیشینه خوبی ندارد اما خوشبختانه در زمینه داستان کوتاه داستاننویسان ایرانی توانستهاند به جایگاه خوبی دست یابند.