رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی با اشاره به اهداف برگزاری پانزدهمین جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: کمک به گسترش و رونق فرهنگ تولید آثار مکتوب در بین دانشجویان و برقراري ارتباط بين پديدآورندگان و ناشران از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره به شمار میآید.
به گزارش روابط عمومي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي ،محمد سلگی با بیان این مطلب اظهار داشت: همچنین معرفي آثار ارزشمند به جامعه و كوشش برای ترويج و اشاعه محتواي آثار دانشجويي را میتوان از دیگر جشنواره کتاب سال دانشجویی نام برد.
وی تصریح کرد: جشنواره کتاب سال دانشجویی به عنوان یک رخداد فرهنگی بزرگ در بین سایر فعالیتهای مهم فرهنگی کشور، از سال 1373، یک سال پس از برگزاری اولین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، با ابتکار معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی شکل گرفت و از ابتدای شکلگیری با استقبال خوب دانشجویان روبهرو شد.
سلگی در ادامه با اشاره به برگزاری پانزدهمین دوره کتاب سال دانشجویی توضیح داد: جشنوره امسال نیز مانند دورههای گذشته در دو بخش اصلی و ویژه برگزار خواهد شد كه دانشجویان در بخش اصلی ميتوانند تمامي آثار تالیفی یا ترجمهای خود را در رشتههای مختلف علوم ارسال کنند.
وی افزود: در بخش ویژه نیز آثار مرتبط با موضوع نوآوری وشکوفایی به مناسبت نامگذاري سال 1387 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال نوآوري و شكوفايي، همچنین آثار نگارشیافته با موضوع قرآن و مفاهیم والای آن خواهد بود. دانشجویانی که در حوزه اشتغال و کارآفرینی آثاری را تالیف یا ترجمه کرده باشند، نیز میتوانند در بخش ویژه این جشنواره شرکت کنند.
وی درباره ضرورت ایجاد بخش ویژه در این جشنواره، توضیح داد: موضوع اين بخش معمولا متناسب با مسائل مهم و حساس روز جامعه، همچنین نیاز دستگاهها و بخشهای اجرایی کشور و جهاد دانشگاهی طراحی میشود و امسال علاوه بر سه محور بخش ويژه، قرار است به مناسبت سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي و به عنوان يك فعاليت جنبي، به طور خاص به آثار دانشجويي انتشار يافته در زمينه امام (ره) و انقلاب پرداخته شود.
رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی تصریح کرد: معرفي بهترين آثار منتشر شده در اين موضوع كه در طول دورههاي پانزدهگانه جشنواره ارائه شدهاند و برپايي نمايشگاه از كل اين آثار از جمله اقداماتي است كه همزمان با مراسم کتاب سال انجام خواهد شد.
وی همچنین درباره تفاوتهای جشنواره پانزدهم با دورههاي قبلي، اظهار داشت: برگزاري دومين دوره كتاب سال قرآني از جمله نكات جديد اين جشنواره است كه طي دو دوره اخير در كنار جشنواره اصلي به اجرا در ميآيد. همچنين عنايت ويژه جشنواره به موضوع امام(ره) و انقلاب اسلامي (به مناسبت سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي) را نیز میتوان از تفاوتهاي اين جشنواره با دورههاي گذشته نام برد.
وی از انتخاب مولف جوان به عنوان ابتکارات اخیر جشنواره نام برد و گفت: این اقدام برای دومین سال متوالی به منظور تشویق دانشجویان جوان به تالیف و نگارش برگزار میشود.
سلگی همچنین از ارتقای سطح علمي جشنواره خبر داد و گفت: به منظور ارتقای سطح کیفی جشنواره امسال، کارگروهی در داخل سازمان برای بازکاوی و شناسایی نقاط ضعف و قوت این جشنواره شکل گرفته و دبيرخانه در حال بررسی راهکارهای مناسب برای بهبود این برنامه از طریق تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف است. این تیم همچنين در تلاش است با بهبود و افزایش برخی امتیازات مثل استفاده از ظرفیتهای بنیاد ملی نخبگان، سطح کیفی جشنواره را ارتقا بخشد.
رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی درباره تلاشهای سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی برای برگزاری بینالمللی این جشنواره، گفت: برای برگزاری این جشنواره از سطح ملی به سطح بینالمللی با سازمانهای متولی همانند «آیسیسکو» در حال مذاکره هستیم تا به عنوان گام اول، این جشنواره را از سطح ملی به سطح کشورهای مسلمان گسترش دهيم تا دانشجویان این کشورها نیز بتواند در این رویداد بزرگ دانشجویی حضور داشته باشند، همچنين در اين زمینه با سازمانها و مراكز مرتبط نیز مذاكراتی داشتهايم.
مراسم اختتاميه جشنواره و معرفي آثار برتر پانزدهمین جشنواره کتاب سال دانشجویی 27 آبان ماه، همزمان با روز كتاب و دانشجو به عنوان يكي از روزهاي شانزدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي برگزار خواهد شد.