كتاب « مباني جراحي مغز و اعصاب» تأليف و ترجمه دكتر اميدوار رضايي و دكتر گيو شريفي با حضور مؤلفان كتاب، رئيس جهاددانشگاهي،رئيس سازمان انتشارات، معاون فرهنگي جهاددانشگاهي، مدير كل ارتباطات با مجلس و جمعي از شخصيت هاي علمي، فرهنگي كشور و نمايندگان رسانه هاي خبري بر پا شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان انتشارات جهاددانشگاهي،دكتر طيبي رئيس جهاددانشگاهي در اين مراسم، نياز به يك ساختار براي بحث توليد علم تا تجاري سازي آن براي رفع نيازهاي جامعه را ضروري دانست و افزود: ما در جهاددانشگاهي تلاش كرده ايم تا به مجموعه ساختارهايي براي توليد علم و نوآوري دست يابيم.
وي ادامه داد: قبل از انقلاب ما نگران عدم توسعه علم و فناوري در كشور بوديم ولي اكنون جهاددانشگاهي در توليد علم و فناوري فعاليت خوبي داشته است.
دكتر طيبي سازمان انتشارات را يكي از مراكز جهاددانشگاهي در توليد و انتشار علم دانست و گفت: ما در اين نظام سعي داريم تمامي دانسته هاي ديگران را انتقال دهيم كه اين كار يا با انتشار مقالات و كتب و يا با برگزاري كنفرانس و سمينارها امكان پذير خواهد بود.
رئيس جهاددانشگاهي در پايان ضمن خرسندي از برگزاري مراسم رونمايي كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب گفت: سازمان انتشارات توانسته است قبل از تأسيس،به طور غير رسمي و بعد از تأسيس، به طور رسمي در توسعه و انتشار دانش در كشور مفيد باشد.
محمد سلگي رئيس سازمان انتشارات نیز ضمن خير مقدم به حاضران اين نشست، به ايراد مطالبي در خصوص فعاليت هاي انتشاراتي سازمان از سال 1360 پرداخت و افزود: در طول 27 سال سازمان انتشارات بالغ بر 3۲00 عنوان كتاب در حوزه هاي مختلف منتشر كرده است.
محمد سلگي ادامه داد: در حال حاضر در جهاددانشگاهي 20 ناشر فعال داريم كه در سال گذشته 273 عنوان كتاب توسط واحدهاي جهاددانشگاهي به چاپ رسيده است.
وي حوزه پزشكي را از جمله حوزه هايي بر شمرد كه سازمان انتشارات در آن فعاليت جدي داشته است و درخصوص مجموعه هاي در دست چاپ حوزه پزشكي گفت: در حال حاضر مجموعه 15 جلدي كتاب قارچ شناسي در دست چاپ و مجموعه 16 جلدي كتاب علوم آزمايشگاهي توسط سازمان انتشارات در دست مذاکره جهت چاپ مي باشد.
رئيس سازمان انتشارات درخصوص پروژه هاي حوزه توليد كتاب سازمان اظهار داشت: طرح ترجمه 30 اثر برجسته امام و انقلاب از زبان هايي انگليسي، فرانسه، روسي و عربي به زبان فارسي، طرح تلخيص و چكيده نويسي كتابهاي مطرح و مرجع و طرح انتشار نتايج تحقيقات جهاددانشگاهي از جمله برنامه هاي آتي سازمان انتشارات جهاددانشگاهي است.
ايشان در ادامه به فعاليت هاي بخش توزيع كتاب سازمان انتشارات اشاره كرد و گفت: اين بخش تمامي كتابهاي دانشگاهي منتشر شده توسط جهاددانشگاهي را در سطح كشور عرضه مي كند.
محمد سلگي درخصوص بحث ترويج و رونق كتاب و كتابخواني گفت: سازمان انتشارات در اين حوزه هر ساله دو جشنواره كتاب و پايان نامه سال دانشجويي را برگزار مي كند و همچنين جهت ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني در ميان تمامي اقشار جامعه، برنامه هايي همچون تجهيز كتابخانه ها، برگزاري مراسم نقد كتاب، مسابقات كتابخواني، تجليل از مؤلفان و مترجمان برتر و برنامه رونمايي از كتاب را انجام مي دهد.
وي در پايان سخنان خود، با اشاره به برنامه رونمايي كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب اظهار داشت: در نظر داریم برنامه رونمايي از تازه هاي نشر جهاددانشگاهي را هر دو هفته یکبار برگزار کنیم به این صورت كه در ابتدا كتابهاي منتشر شده سازمان انتشارات و سپس كتابهاي پر فروش واحدهاي انتشاراتي جهاددانشگاهي رونمايي می شود.
در ادامه اين مراسم دكتر فاطمي مسئول گروه علوم پزشكي شوراي علمي سازمان انتشارات توضيحاتي را درخصوص كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب ارائه داد و درخصوص جريان تأليف وترجمه در جهاددانشگاهي گفت: اين جريان به دهه 70 بر مي گردد و در سطح تحصيلات تكميلي ما شاهد هستيم كه فاصله بين ورود كتابهاي مرجع به بازار جهاني و ترجمه آن در كشور به كمتر از يكسال رسيده است.
وي ادامه داد: ترجمه قسمت مهمي از حوزه انتشارات را تشكيل مي دهد كه به عنوان مرجع دانشجويان فارغ التحصيل در حوزه هاي عمومي قرار مي گيرد و در حوزه هاي تخصصي هنوز بيشترين مراجع به زبان هاي اصلي ارائه مي شود.
دكتر فاطمي درخصوص تفاوت تأليف با ترجمه گفت: كتابهاي حوزه تأليف، تابع مستقيمي از ميزان توليد علم در كشور است و این کتب از آنچه مؤلفان داخلي يا خارجي از خود عرضه كرده اند به همراه داوري و كنار گذاشتن نظرات ديگران، توليد مي شود.
مسئول گروه علوم پزشكي شوراي علمي سازمان انتشارات اضافه كرد: با توجه به آمارهايي كه وجود دارد،كشور ايران آهنگ توليد علم را با سرعت زيادي در پيش گرفته است و در حوزه پزشكي نيز ما شاهد هستيم كه مطالب تخصصي زيادي وجود دارد که فصل های این مطالب بايد به صورت موشكافانه بررسي شود.
وي در پايان درخصوص كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب گفت: اين كتاب براي دستياران جراحي مغز و اعصاب و پزشكان عمومي تأليف شده و اين مجموعه حاصل تجربيات خود مؤلفان كتاب است.
دكتر اميداور رضايي مؤلف كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب و نماينده مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم ضمن تشكر از حاضران، در خصوص اين كتاب گفت: كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب، نگاه جديدي به بيماري هاي مغز و اعصاب است كه اين كتاب براي پزشكان عمومي كه اطلاعات كمتري درخصوص اين بيماري دارند، مفيد مي باشد.
وي ادامه داد: اين كتاب به دليل وجود يك خلاء و نياز به يك كتاب مرجع و كاربردي در خصوص بیماریهای مغز و اعصاب كه بتواند در اورژانس، درمانگاه و در بخش هاي بيمارستانی مورد استفاده قرار گیرد، تهيه شده است.
دكتر اميدوار رضايي، مخاطب بعدي اين كتاب را دستياران پزشكي ذكر كرد و اظهار داشت: در برخي شرايط كه دسترسي به يك جراح مغز و اعصاب وجود ندارد دستياران پزشك مي توانند با مطالعه اين كتاب، اطلاعات اوليه درخصوص مغز و اعصاب پيدا كنند تا بتوانند قبل از رساندن بيمار به پزشك مغز و اعصاب كمك هاي اوليه را در اين خصوص ارائه دهند.
مؤلف كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب درخصوص تأليف اين كتاب گفت: كتاب «مباني جراحي مغز و اعصاب» كه توسط تيمي از متخصصين مغز و اعصاب دانشگاه شهيد بهشتي و بيمارستان لقمان تهيه شده، حاصل ايده ها و تجارب اين متخصصان است كه با حمايت و مساعدت جهاددانشگاهي به ثمر نشسته است.
وي ادامه داد: در نظر داريم در چاپ هاي بعدي، كتاب را به صورت كاملتر و جامع تر ارائه دهيم.
دكتر اميدوار رضايي درخصوص كتاب «جراحي اندوسكوپيك مغز» كه از ديگر كتابهاي منتشر شده ايشان توسط سازمان انتشارات جهاددانشگاهي است، گفت: «اندوسكوپ مغزي » براي اولين بار توسط دانشگاه شهيد بهشتي و بيمارستان لقمان راه اندازي شد و اين يك علم جديد در سطح فوق تخصصي در دنيا است.
وي اضافه كرد: كتاب «جراحی اندوسكوپيك مغز» شامل 15 فصل است كه به شكل بسيار شفاف و روشن به بيماريهاي مغز و اعصاب مي پردازد.
دكتر اميدوار رضايي در پايان سخنان خود اظهار داشت: در حال حاضر بامجهز كردن بخش هاي برخي از بيمارستان هاي تهران، اندوسكوپ را براي جراحي سر، تومورهاي مغزي و بسياري از بيماري هاي ديگر استفاده مي كنيم.
در ادامه مراسم آقاي دكتر داريوش قره گوزولو معاون آموزشي بيمارستان لقمان حكيم نيز ضمن تشكر از سازمان انتشارات در برپايي اين مراسم، درخصوص مخاطبان اين كتاب مطالبي را ارائه كردند.
دكتر كريم حداديان مدير گروه جراحي اعصاب دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز درخصوص كتاب مباني جراحي مغز و اعصاب گفت: اين كتاب بسيار ساده نگارش شده و بسيار مورد احتياج گروه پزشكي خواهد بود.
در پايان مراسم دكتر شريفي استاديار جراحي مغز و اعصاب و مؤلف دیگر اين كتاب، اظهار داشت: تنها نيازي كه براي نگارش كتاب احساس مي شد، آموزش پزشكي بود. زيرا يك دانشجو اعتماد به نفس كافي و ارتباط نزديكي با جراحي مغز و اعصاب ندارد.
وي در پايان اضافه كرد: اولين كساني كه با بيماران مغز و اعصاب برخورد مي كنند، پزشكان عمومي هستند كه بايد اطلاعات كافي در اين زمينه داشته باشند و از اين رو با همكاري دكتر اميدوار رضايي اين كتاب را به صورت كاملاً ساده تهيه كرديم تا يك دانشجوي پزشكي بتواند در طول يك ماه مطالب مورد نياز در حوزه مغز و اعصاب را بياموزد.