رييس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي در آستانه سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي، آرمان اين سازمان را انتشار يك كتاب در هر روز، عنوان كرد. وی افزود: انتشار 308 عنوان كتاب در سال گذشته، برگزاري شانزدهمين دوره كتاب سال دانشجويي همزمان با هفته كتاب، پيگيري برنامههايي در زمينه ترويج فضاي مجازي و انتشار كامل متن برخي كتابها در اينترنت از جمله مهمترين برنامههاي اين سازمان ميباشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ،محمد سلگي در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خصوص عملكرد اين سازمان بيان كرد: كار انتشارات يكي از فعاليتهاي قديمي جهاد دانشگاهي است كه از سال اول تاسيس اين نهاد وجود داشته است و اولين كتاب انتشار يافته توسط جهاد دانشگاهي در سال 59 چاپ شد.
وي افزود: اين فعاليت در طول سه دهه گذشته فراز و نشيبهاي زيادي را طي كرده است. دورهاي فعاليت آن جدي و دورهاي كند بوده است، به گونهاي كه در دهه 60 جهاد دانشگاهي فعاليت گستردهاي در زمينه توليد كتابهاي منبع دانشگاهي داشت.
سلگي با اشاره به افزايش چند برابري اين آثار به لحاظ كميت، عنوان كرد: پس از انقلاب فرهنگي كمتر جايي به تهيه و تدوين كتاب مشغول بود. در اين دوران جهاد دانشگاهي در گام اول اقدام به افست كردن و در اختيار دانشجو قرار دادن كتابها و جزوات كرد و پس از آن به ترجمه آثار پرداخت.
وي ادامه داد: پس از دوره ترجمه، دوره تاليف آغاز شد، كه در حال حاضر بالغ بر 65 تا 70 درصد آثار متعلق به جهاد دانشگاهي تاليفي هستند.
رييس سازمان انتشارات با بيان اينكه اين سازمان در سال 80 به صورت رسمي تاسيس شد، افزود: هدف اين سازمان رونق دادن به فعاليتهاي انتشاراتي و همچنين توزيع كتاب از طريق فروشگاهها و فعاليتهاي كتاب و كتاب خواني با عنوان فعاليتهاي ترويجي است.
وي با اعلام اينكه سير توليد و چاپ كتاب در سازمان انتشارات سال به سال در حال رونق است، اظهار كرد: طبق آمار، در سال 60، 11 عنوان، سال 61، 9 عنوان كتاب توليد ميشد و اين روند ادامه يافت تا دهه70 كه در اين دهه فراز و نشيبهاي بسياري به علت عدم برنامهريزي متمركز و سياستهاي جهاد بوجود آمد.
چاپ308 عنوان كتاب در سال گذشته
سلگي با اعلام اينكه سازمان انتشارات در سال 80، 108 عنوان كتاب توليد كرد، افزود: پس از تاسيس اين سازمان به عنوان يك نهاد متمركز در سال 80، انتشار كتاب رشد صعودي پيدا كرد و در سال گذشته، 308 عنوان كتاب در اين سازمان چاپ شد.
وي با اعلام اينكه در مجموع جهاد دانشگاهي حدود سه هزار عنوان كتاب تا به حال چاپ كرده است، تصريح كرد: تعدادي از اين كتابها، كتاب سال و فصل شدهاند و در جشنوارههاي متعدد به عنوان كتابهاي برگزيده معرفي شدهاند.
سلگي اظهار كرد: در اين راستا، بسياري از واحدهاي جهاد دانشگاهي، از جمله واحدهاي جهاد دانشگاهي مشهد، تهران، تربيت معلم، اميركبير، اصفهان ، صنعتي اصفهان و آذربايجان غربي جزو جهادهاي فعال هستند.
آرمان سازمان انتشار يك كتاب در هر روز است
رييس سازمان انتشارات با بيان اينكه آرمان سازمان، انتشار يك كتاب در هر روز است، خاطر نشان كرد: به اين ترتيب ميتوان گفت كه هرچه تعداد كتابهاي توليدي افزايش يابد، تعداد كتابهاي با كيفيت نيز افزايش خواهد يافت.
وي با بيان اينكه ما در تاليف كتاب جلوتر هستيم و 74 درصد كتابهاي چاپ شده تاليفي بوده است، افزود: سال گذشته از 308 عنوان اثر توليدي، 226 اثر عنوان تاليفي و 82 اثر ترجمه بود. همچنين تعداد كتابهاي چاپ مجدد نيز به طور چشمگيري رشد داشته است، به گونهاي كه كتابهاي چاپ اول 180 و كتابهاي چاپ دوم و بيشتر 128 عنوان به چاپ رسيدهاند.
سلگي با اشاره به رتبه اول كتابها در بخش تكنولوژي و فناوري با 91 اثر از 308 اثر از حيث محتوا، ادامه داد: در زمينه توزيع كتاب، 37 باب فروشگاه در 25 واحد جهاد دانشگاهي مستقر هستند كه سالانه تعداد زيادي كتاب به دانشجو عرضه ميكنند.
وي اعلام كرد: در سال 86، بالغ بر صدها هزار جلد كتاب در اختيار دانشجويان قرار داده شد كه در اين راستا ما از سال گذشته، واحد توزيع راهاندازي كرديم تا كتابهاي جهاد دانشگاهي را در كل كشور، در اختيار واحدهاي جهاد قرار دهد.
برگزاري شانزدهمين دوره كتاب سال دانشجويي در آبان ماه
رييس سازمان انتشارات جهاد افزود: فعاليت ديگر سازمان، بحث ترويج كتاب و رونق كتاب خواني است. هر سال دو جشنواره كتاب سال دانشجويي و جشنواره پايان نامه سال دانشجويي توسط سازمان برگزار ميشود كه سيزدهمين دوره جشنواره پايان نامه در خرداد ماه برپا شد و در آبان ماه نيز همزمان با هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، شانزدهمين دوره كتاب سال دانشجويي نيز برگزار خواهد شد.
وي با بيان اينكه 30 عنوان برنامه در تعداد زيادي از واحدهاي جهاد در دانشگاههاي كشور همزمان با هفته كتاب برگزار ميشود، اظهار كرد: همچنين مسابقات كتاب و كتاب خواني با عناوين مختلف توسط واحدها انجام ميشود كه سازمان انتشارات وظيفه نظارت و حمايت از آنها را بر عهده دارد.
راهاندازي و تجهيز كتابخانههاي فرهنگي توسط جهاد
سلگي در رابطه با راهاندازي و تجهيز كتابخانههاي فرهنگي توسط جهاد دانشگاهي تصريح كرد: به طور ميانگين سالانه 50 هزار نسخه كتاب از طريق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان تبليغات و سازمانهاي ديگر به دانشگاهها هديه ميدهيم كه به كمك اين طرح، در تعدادي از واحدهاي جهاد كتابخانه تاسيس شده است.
ترويج فضاي مجازي و انتشار كامل متن برخي كتب در اينترنت
وي افزود: برنامههايي در زمينه ترويج فضاي مجازي و انتشار كامل متن برخي كتابها در اينترنت در حال پيگيري است كه در همين راستا فروش اينترنتي نيز آغاز شده است.
سلگي ادامه داد: سالانه صدها هزار دانشجو و دانش آموز در دورههاي مختلف جهاد دانشگاهي تحصيل ميكنند كه سازمان در نظر دارد براي تمام اين دورهها، كتابهايي با سرفصلهاي مرتب تهيه كند.
به گزارش ايسنا، رييس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي در خصوص مزيت و ويژگي خاص اين سازمان نسبت به ساير انتشاراتها، بيان كرد: نياز شناسي سازمان، ارزان تر بودن كتابها در مقابل كيفيت بالاي آنان، انعطاف پذيري كار متناسب با نيازهاي بازار، خودكفا عمل كردن واحد توليد و توزيع سازمان به لحاظ اقتصادي و به روز بودن موضوعات از جمله ويژگيهاي ممتاز اين سازمان به شمار ميآيد.
وي با بيان اينكه نام جهاد دانشگاهي در حال حاضر به طور خاص براي اساتيد و به طور عام، براي دانشگاهيان اهميت فراواني دارد، خاطر نشان كرد: افزايش توليد كتاب مبين اين است كه جامعه اقبال و نظر مساعدي نسبت به كار انتشارات جهد دانشگاهي داشته است.
سلگي ادامه داد: همواره جهاد دانشگاهي در بخش فرهنگي، فعاليتهاي عديدهاي عرضه كرده است كه در بخش ترويجي، فعاليت اين سازمان مكمل فعاليتهاي ديگر به شمار ميآيد.
سلگي در خاتمه تصريح كرد: فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در تمامي حوزهها و زمينهها پيشتاز است، به عبارت ديگر جهاد دانشگاهي نهادي انقلابي با نيروهاي نخبه است كه با نيازسنجي مطلوب، نيازهاي كشور را به صورت كامل شناسايي و در جهت مرتفع كردن آنها اقدام كند.