مصلاي امام خميني(تهران) از نخستين روزهاي سال نو شاهد تلاش مردان و زناني است كه براي آماده سازي بيست و دومين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران سخت ميكوشند؛ نمايشگاهي كه برنامه ريزي هاي آن از روز اختتاميه نمايشگاه بيست و يكم آغاز شد. افزايش سقف خريد يارانهاي و ارايه كتابهاي چاپ اول 2007 به بعد تنها بخشي از مهم ترين تصميم هاي برگزاركنندگان نمايشگاه 22 است.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به نقل از خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، بيست و دومين نمايشگاه كتاب تهران در حالي آماده برگزاري ميشود كه شوراي سياستگذاري نمايشگاه به رياست معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با برگزاري جلسات منظم از ماهها پيش به بررسي مسايل مربوط به برگزاري اين نمايشگاه فعاليت خود را آغاز كرد.
نام نويسي منظم ناشران داخلي
ناشران داخلي متقاضي حضور در بيست و دومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران با انتصاب «محمود سالاري» به عنوان مدير كميته ناشران داخلي، از روز سوم اسفند سال گذشته نسبت به نام نويسي در اين نمايشگاه اقدام كردند.
همچنين ناشران عمومي از طريق اتحاديه تعاوني ناشران ايران، ناشران كودك و نوجوان از طريق انجمن فرهنگي ناشران كودك و نوجوان، ناشران آموزشي و دانشگاهي از طريق انجمن ناشران كمك آموزشي و انجمن فرهنگي ناشران دانشگاهي اقدام به ثبت نام كردند.
براين اساس كميته ناشران داخلي با همكاري معاونت اجرايي، جلساتي را با انجمنهاي صنفي نشر در خصوص همكاري متقابل در برگزاري بيست و دومين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران برگزار كردند.
آيين نامه نام نويسي ناشران داخلي نيز با بررسي در شوراي سياستگذاري با اعمال اصلاحاتي در اختيار كميته ثبت نام ناشران داخلي قرار گرفت. روز چهاردهم اسفند نيز بر اساس اعلام قبلي نام نويسي ناشران داخلي پايان يافت.
همكاري تشكلهاي فرهنگي ناشران با معاونت فرهنگي ارشاد
در جلسات شوراي سياستگذاري با توجه به تجربه سالهاي گذشته در همكاري با تشكلها و انجمنهاي فرهنگي ناشران، به ويژه در نمايشگاه بيستويكم، مقرر شد زمينه همكاري با اين تشكلها در برگزاري نمايشگاه سال جاري نيز فراهم شود.
اين در حالي بود كه امسال نيز مانند سال گذشته، مديريت حوزه داخلي بخشها و طبعا مسووليت اجرايي كارها بر عهده انجمنهاي فرهنگي است.
«حميد قبادي» بهمن ماه سال گذشته در اين باره به ايبنا گفت: «بر اساس مصوبه شوراي سياستگذاري بيست و دومين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران»، جلساتي را با اين تشكلها برگزار كرديم و در اين جلسات، با نمايندگان تشكلهاي فرهنگي حوزههاي ناشران عمومي، دانشگاهي، كودك و نوجوان و همچنين ناشران كتابهاي آموزشي مذاكرات مفصلي انجام و مقرر شد جلسات هماهنگي حوزه اجرايي و كميته ناشران داخلي به طور مستمر برگزار شود.
مشاور معاون فرهنگي وزير ارشاد افزود: «در اين جلسات، ضمن مرور فعاليتهاي صورت گرفته، نحوه همكاري، اشكالات احتمالي، نقاط ضعف و قوت، روشهاي نام نويسي ناشران، تنظيم اسناد و اوراق ثبتنام و مسايل و سياستهاي كلي بيست و دومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران به اطلاع اعضا رسيد.»
كتابهاي چاپ اول 2007 به بعد در بخش يارانه اي
از ويژگيهاي بيست ودومين نمايشگاه كتاب تهران ميتوان به عرضه آثار چاپ اول از 2 سال گذشته در بخش يارانهاي اشاره كرد كه از جمله تسهيلات تازه برگزاركنندگان نمايشگاه به خريداران كتاب در اين حوزه به شمار ميآيد.
كتابهاي چاپ اول سالهاي 2007، 2008 و 2009، از سوي ناشران خارجي در بخش يارانهاي نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران عرضه خواهند شد.
از دلايل تصويب اين طرح اين است كه با توجه به اين كه توانايي عرضه كتابهاي چاپ اول سالهاي 2008 و 2009 از سوي ناشران بخش بينالملل، كمتر از تعدادي است كه نياز مخاطبان دانشگاهي را برطرف كند.
تفاهمنامه نمايشگاه كتاب با ديگر نمايشگاههاي جهان
حضور نمايشگاههاي مختلف و معتبر جهاني در نمايشگاه كتاب تهران اتفاق خوبي براي نمايشگاه كتاب تهران است كه در فهرست بهترين نمايشگاههاي كتاب در زمينه استقبال مخاطبان است.
به گفته «محمد الهياري»، مشاور معاون فرهنگي وزير ارشاد،از جمله سياستهاي برگزاركنندگان نمايشگاه كتاب تهران، تعامل با ساير نمايشگاههاي بينالمللي به منظور بهرهگيري از تجارب و استفاده از خدمات متقابل است.
افزايش سقف خريد يارانهاي كتاب در نمايشگاه 22
نمايشگاه امسال براي خريداران رايانهاي كتاب ميتواند بسيار مناسب و به صرفه باشد. مصوبه شوراي سياستگذاري نمايشگاه بيستودوم اين مساله را به خوبي روشن ميكند.
با پيشنهاد «محمدرضا وصفي»، مدير بخش بينالملل نمايشگاه، سهميه خريد يارانهاي كتاب از سوي افراد، دانشگاهها و موسسات پژوهشي افزايش يافت و مقرر شد به ازاي هر يك ميليون ريال خريد، قيمت كارت 80 هزار ريال باشد.
وصفي همچنين تاكيد كرد: «در زمينه كارتهاي هوشمند الكترونيكي بايد به نسب دستگاههاي كارتخوان و كارت هاي خريد توجه داشت تا خريداران كتاب دچار مشكل نشوند»
در اين زمينه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات به عنوان نهادي كه زيرساخت لازم و بستر اصلي را براي راهاندازي سامانه كارتخوان در نمايشگاه فراهم ميكند، بانك صادرات ايران به عنوان بانك عامل براي هماهنگي حسابها، شركت «ايران كيش» به عنوان توزيعكننده دستگاههاي كارتخوان و شركت پيمانكار مخابرات نمايشگاه، كه اين سامانه را در نمايشگاه توسعه و گسترش داده، مجموعههايي هستند كه به معاونت اجرايي نمايشگاه ياري ميرسانند.
به هر روي نمايشگاه كتاب تهران بزرگترين جشن كتاب در كشورمان براي همه علاقمندان به شمار ميآيد و تلاش چند ماهه مديران فرهنگي نيز پاسخي شايسته به عشقي است كه ريشه در صفحات كتابها دارد.