تحقق جامعه دانش محور در گرو علمي بودن مديريت‌هاست
تحقق جامعه دانش محور در گرو علمي بودن مديريت‌هاست
چهارشنبه 25 آذر 1388
تحقق جامعه دانش محور در گرو علمي بودن مديريت‌هاست
تحقق جامعه دانش محور در گرو علمي بودن مديريت‌هاست

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سخناني در سومين روز از هفته پژوهش، تاكيد كرد: سياست‌گذاري و تصميماتي كه در حوزه عمومي كشور اتخاذ مي‌شود بايد داراي ابعاد علمي باشد تا از هر نوع ابهامي عاري شود.


به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر صادق واعظ‌ زاده، استاد دانشگاه تهران و معاون علمي و فن‌اوري رييس جمهور در دولت نهم كه با موضوع «ابعاد و گستره پيشرفت دانش بنيان» در كارگاه آموزشي «نقش و كاركرد علوم انساني در توسعه فن‌آوري» در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي سخن مي‌گفت، افزود: سياستگذاري در جامعه بايد داراي برنامه‌ريزي وسيعي باشد و در عين حال دولت نيز بايد علاوه بر كمك در نشر اطلاعات علمي، به علمي كردن امور و برنامه‌هاي كلان كشور بپردازد تا بتوان به جامعه دانش محور دست يافت.


وي تصريح كرد: ‌اگر مديريت كشور داراي ابعاد علمي باشد و مديران بر اساس اصول علمي كارهاي خود را انجام دهند و سطح آگاهي مردم در جامعه نيز افزايش يابد، مي‌توان به جامعه دانش محور دست پيدا كرد.


واعظ زاده با بيان اينكه ايران در حوزه علم و فن‌آوري طرح‌هاي خوبي ارائه كرده و بعد از جنگ تحميلي نيز پيشرفت‌هاي زيادي در اين عرصه داشته است، گفت:‌ با اين حال خلائي در اسناد كشور در اين خصوص وجود دارد كه آن را نيز مي‌توان با بحث دانش بنيان و برنامه ريزي و توسعه براساس آن جبران كرد.


به گفته واعظ زاده، توسعه و پيشرفت كشورها بر مبناي محورهاي اقتصادي شكل گرفته است كه برخي از ابعاد آن منوط به علم و فن‌آوري است.


عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه شاخص‌هاي توسعه و توسعه يافتگي ناقص و محدود است، گفت: ‌تلاش‌هاي بسياري صورت گرفته است كه اين نواقص برطرف شود و علاوه بر شاخص‌هاي اقتصادي كه متاسفانه معياري براي زندگي افراد است، شاخص‌هاي اجتماعي و انساني نيز مطرح شود.


دكتر واعظ زاده با بيان اينكه اخيرا در غرب توجه به معنويت و دين بيشتر شده است خاطر نشان كرد: در آينده نزديك، جامعه غرب به سمت دين و معنويت حركت خواهد كرد و فرهنگ، تمدن و جامعه معنوي جايگزين مباني اقتصادي خواهد شد.


وي در ادامه تصريح كرد: جامعه دانش‌محور در كشور به عنوان يك دستاورد خوب بشري مطرح شده، اما داراي نواقصي ‌است و اجازه نخواهيم داد كشورهاي غربي بر روي اين محور كار كنند.


واعظ‌زاده با اشاره به آنكه نقش دانش و فن‌آوري در توسعه و پيشرفت كشور بسيار حائز اهميت است، اظهار كرد: ‌وقتي از ارتقاي علم و فن‌آوري ياد مي‌شود بايد به دستاوردها و جايگاه آن نيز توجه شود، زيرا بسياري از شاخص‌هاي رو به پيشرفت توليدات ناشي از علم و فن‌آوري مي‌باشد كه داراي اهميت بسياري است.


قبادي، رييس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي نيز در سخناني با بيان آنكه هفته پژوهش فرصتي براي بيشتر نگريستن به مسائل راهبردي انديشمندان و پژوهشگران است، گفت: بر اين اساس سلسله نشست‌هاي پيرامون توسعه دانش بنيان توسط پژوهشگاه علوم انساني برگزار شده است.


گفتني است، مجموعه‌ كارگاه‌هاي «نقش و كاركرد علوم انساني در توسعه فن‌آوري» به همت پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي برگزار مي‌شود كه دكتر صادق واعظ‌زاده در كارگاه چهارم در موضوع «ابعاد و گستره پيشرفت دانش بنيان» به سخنراني پرداخت.


در اين مراسم علاوه بر تجليل از پژوهشگران نمونه پژوهشگاه، از سه جلد كتاب با عناوين «ابعاد نظري و رويكردهاي هويت در جهان»، «‌كندوكاو در مسائل جهان» و «درد و رنج‌هاي جوانان» نيز رونمايي شد.


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved