مديرمسوول انجمن فرهنگي ناشران كتابهاي دانشگاهي با اشاره به لزوم تسريع بررسي طرح كاربري فرهنگي براي كتابفروشيها، گفت:" با اجراي اين طرح، علاوه بر ساماندهي امور حرفهاي ناشران، ويتريني گسترده و فراگير براي كتاب ايجاد ميشود." در «طرح كاربري فرهنگي» افراد ميتوانند با كسب مجوز ار مراجع ذيربط، نسبت به داير كردن كتابفروشي در منازل مسكوني اقدام كنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ،محمدرضا حاتمي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، با بيان اين مطلب افزود: تصويب اين طرح با توجه به هزينه بالاي اجاره يا خريد مكانهاي تجاري و لزوم استقرار ناشران در مناطق مركزي شهر و محلهاي پر تردد، ضرورت مييابد.
وي ادامه داد: اما در اين ميان نه تنها تمايلي براي سرمايهگذاري براي تاسيس كتابفروشي وجود ندارد؛ بلكه آمار و ارقام حاكي از آن است كه در يكي دو سال گذشته حدود 250 كتابفروشي در تهران تعطيل شدهاند.
حاتمي با اشاره به مشكلات موجود در اين زمينه اظهار داشت: اين طرح در يك مقطع زماني جلو رفت ولي به رغم موافقت وزارت ارشاد، شهرداري و شوراي شهر، هنوز اجرايي نشده است.
وي درباره لزوم همكاري تعامل و دستاندركاران كشور براي اجرايي شدن اين طرح يادآور شد: كميسيون فرهنگي مجلس، نمايندگان و ساير مراجع ميتوانند با پيگيري اين طرح و تصويب آن اين بحث را به كل كشور تعميم دهند.
مديرمسوول انجمن فرهنگي ناشران كتاب دانشگاهي تصريح كرد: اجراي اين طرح در شهرهاي بزرگ باعث رونق كتابخواني خواهد شد و مراكز متعدد عرضه كتاب (كتابفروشيها) با هزينههايي بهمراتب پايينتر تاسيس مي شوند.
حاتمي با بيان اينكه وقتي كتاب در دسترس عموم افراد جامعه باشد، ميزان خريد كتاب و به تبع آن كتابخواني افزايش خواهد يافت، گفت: اميدواريم در آيندهاي نه چندان دور مسوولان بالاخره تصميم نهايي را درباره اين طرح بگيرند و با اجراي طرح كاربري فرهنگي، بدنه نشر تقويت شود.
وي همچنين از همكاري مسوولان وزارت ارشاد براي حل مشكلات ناشران دانشگاهي تقدير و عنوان كرد: در دو سال اخير نگاه متفاوتي به حوزه نشر دانشگاهي شده و مسوولان ارشاد در پي برطرف كردن مشكلات ناشران اين بخش اند.
حاتمي خاطرنشان كرد: براي مثال، در دو سال پي در پي توانستيم با حمايتهاي ارشاد نمايشگاه تخصصي كتاب دانشگاهي را برگزار كنيم و در صورت تخصيص بودجه مناسب از طرف مجلس يا دولت، ناشران و كتابفروشان و جامعه كشور را بيش از پيش حمايت خواهند كرد.