در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي از 5 اثر پژوهشي حوزه دفاع مقدس رونمايي شد
در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي از 5 اثر پژوهشي حوزه دفاع مقدس رونمايي شد
شنبه 10 مهر 1389
در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي از 5 اثر پژوهشي حوزه دفاع مقدس رونمايي شد
در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي از 5 اثر پژوهشي حوزه دفاع مقدس رونمايي شد

با حضور دكتر محمدحسين يادگاري رئيس جهاددانشگاهي و دريابان علي شمخاني،مراسم رونمايي از پژوهش‌هاي پايان يافته پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي در حوزه دفاع‌مقدس در محل اين پژوهشگاه برگزار شد.


به گزارش روابط عمومي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي،به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران در اين مراسم كه جمعي از پژوهشگران جهاد دانشگاهي نيز حضور داشتند،دكتر محمدحسين يادگاري، رئيس جهاددانشگاهي گفت: جهاد دانشگاهي در طول دفاع مقدس 80 شهيد و 50 جانباز و ده‌ها ايثارگر تقديم دفاع مقدس كرده است.


وي با اشاره به آثار منتشر شده در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي گفت: اين آثار از تداوم حضور موثر تلاشگران جهاددانشگاهي در عرصه دفاع از حريم نظام اسلامي است كه از سال 1359 همچنان استمرار دارد و در اين راستا امروز با حضور امير دريابان شمخاني كه خود از برجسته‌ترين جهادگران عرصه جنگ تحميلي است، از آن‌ها رونمايي مي‌شود.


رئيس جهاددانشگاهي ادامه داد: جهاددانشگاهي نهادي است كه از دل انقلاب اسلامي جوانه زده و با الهام همه‌جانبه از آرمان‌هاي اين انقلاب بزرگ جهاني و بر مبناي شناخت مشكلات واقعي و نيازهاي تخصصي جامعه به دنبال ارائه الگويي بومي از توليد دانش و فناوري و ايجاد زيرساخت فرهنگي مورد نياز براي پيشبرد اهداف عاليه انقلاب است.


دكتر يادگاري ادامه داد: اين مجموعه در سال 1359 با مأموريت گسترش تحقيقات و شكوفايي و ‌روحيه نوآوري براي نيل به خودكفايي،توسعه امور فرهنگي در سطح جامعه و ايجاد پلي ميان دانشگاه و بخش صنعتي و خدماتي كشور تاسيس شده است.


دكتر يادگاري اظهار كرد: اين مأموريت از طريق هدايت و اجراي پروژه‌هاي تحقيقاتي در زمينه‌هاي مختلف علوم و فناوري و پيگيري و بهره‌برداري از نتايج تحقيقات صورت مي‌گيرد كه در اين راستا جهاد دانشگاهي به توليد و تدوين فناوري، تجاري‌سازي نتايج تحقيقات، انتشار دانش از طريق اطلاع‌رساني و آموزش‌هاي تخصصي، توسعه فرهنگ اصيل اسلامي، خودباوري و ترويج كارآفريني مي‌پردازد.


رئيس جهاد دانشگاهي گفت: از افتخارات اين نهاد مي‌توان به كسب 22 جايزه جشنواره بين‌المللي خوارزمي در علم و فناوري، 11 جايزه جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي، 3 جايزه جشنواره جوان خوارزمي و بيش از 100 جايزه علمي ـ پژوهشي اشاره كرد.


وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: جهاددانشگاهي به عنوان مولود مبارك انقلاب اسلامي چه در ايام سخت گذشته و چه در هجمه جنگ نرم امروز نمي‌توانست و نمي‌تواند در قبال به خطر افتادن انقلاب بي‌تفاوت باشد؛لذا از همان سال تأسيس كه مصادف با شروع سال جنگ تحميلي بود، علاوه بر حضور مستقيم اعضاي اين نهاد در دفاع مقدس، تمام توان نيروي انساني متعهد جهاد و توان تكنولوژيك آن كه بيشتر در حوزه‌هاي فني، مهندسي و آموزشي بوده است، در خدمت رفع نيازهاي متنوع و ضروري نظام اسلامي قرار گرفته است و به حمدالله اين جهاد همچنان ادامه دارد. همان گونه كه رهبر انقلاب تاكيد كردند دشمن از كار جهاد دردش آمده، آنجا كه در بازديد از پژوهشگاه رويان فرمودند: مقامات آمريكايي اعلام كردند كه براي علوم ژنتيك هم بايد شوراي حكام به وجود آيد. اين معنايش چيست؟ دشمن از اينكه شما در اين رشته داريد حركت مي‌كنيد دردش آمده است.


در اين مراسم، دكتر حسينعلي قبادي، رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي با تبريك هفته دفاع مقدس گفت: پژوهش‌هايي كه امروز در اين مركز رونمايي مي‌شود در ادامه مجاهدت‌ها و حماسه‌هايي است كه در طول دفاع مقدس انجام گرفته است زيرا ما بر اين باوريم كه بايد حماسه‌ها و ارزش‌هاي دفاع مقدس با مهارت علمي و پژوهشي در مراكز علمي و دانشگاهي همراه شود.


وي در خصوص كتاب‌هايي كه رونمايي شدند، گفت: انتشارات پژوهشگاه در حوزه دفاع مقدس اقدام به انتشار پنج كتاب با نام‌هاي تحليل تحولات و تاريخ جنگ تبليغاتي در دفاع مقدس تاليف دكتر مرتضي منطقي، خدمات مناطق نفت‌خيز جنوب به دفاع‌مقدس تاليف مرتضي شمس، ادبيات داستاني دفاع مقدس و هويت ايراني تاليف دكتر مصطفي گرجي،رويكردهاي عمده ادبيات داستاني دفاع مقدس تاليف مهدي سعيدي و سبك‌شناسي ادبيات مقاومت انقلاب اسلامي ايران‌ تاليف دكتر حسينعلي قبادي كرده است.


'بدانگاران' جنگ تحميلي بستر را براي 'ناديده‌اندگاران' فراهم مي‌كنند


رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي نيز در اين مراسم با بيان اينكه دچار روايت‌سازي در جنگ هستيم، گفت: بد انگاري و بد انگاران بستر را براي ناديده‌انگاران فراهم مي‌كنند يعني اگر روايت جنگ را بد و متناقض ارائه كنيم، مخالف و ضد جنگ هم از آن بهره مي‌برند.


 علي شمخاني با بيان اينكه اكنون در انتهاي هفته دفاع مقدس هستيم اظهار داشت: عراق در طول جنگ عموما از روش‌هاي آفندي در تمام عرصه‌ها استفاده مي‌كرد كه ما براي شكست اين استراتژي عراق در زمين، عمليات كربلاي يك را انجام داديم تا عراق را متوقف كنيم.


وي با مرور خاطرات مربوط به عمليات كربلاي يك افزود: برآورد اوليه براي انجام اين عمليات 45 گردان بود درحالي كه ما تنها 22 گردان داشتيم اما به دليل شرايط آن مقطع تصميم گرفتيم كه اين عمليات را انجام دهيم و برنامه‌ريزي‌‌هاي لازم را نيز انجام داديم.


رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي در ادامه سخنان خود گفت: روايت از جنگ اگر شفاف، صادقانه و البته هنرمندانه و به زمان باشد مخاطب مخالف را نيز مجاب مي‌كند كه براي رفع جهل خود نسبت به موضوع دفاع مقدس به مطالعه اين حوزه بپردازد.


شمخاني در همين زمينه اضافه كرد: اما اگر روايت جنگ آلوده به اغراض شخصي، مقطعي، جناحي بوده و غير هنرمندانه ارائه شود، مخاطب و مدافع واقعي و جنگجو را نيز دچار پريشاني مي‌كند.


وي با بيان اينكه اگر روايت از جنگ مغرضانه و مبتني بر اميال قدرت‌ها اما هنرمندانه و به زمان ارائه شود، آثار منفي خود را به جا مي‌گذارد، خاطرنشان كرد: ‌از نظر بنده روايت اول، روايت جبهه‌اي و منطقي است، روايت دوم نادرست و سليقه‌اي و روايت سوم نيز علامت دشمني خواهد بود.


رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي با بيان اينكه بي‌بي‌سي اكنون چنين روايتي را ارائه مي‌كند، كه البته قدرت مانور آن ناشي از روايت نوع دوم است، اظهار داشت: هرچه قدر كه ما مسئله‌اي را كتمان كنيم بستر را براي ديگران فراهم مي‌‌كنم نه براي ارائه واقعيت.


شمخاني با بيان اينكه ارزيابي بنده اين است كه در سي‌امين سالگرد دفاع مقدس قرائت‌هاي نوع دوم و سوم زيادي در كشور ارائه شد، گفت: ماه مبارك رمضان فرصتي بود تا برخي از مباحث ميان شيعه و سني را بررسي كنند كه در اين ميان هر فردي براي اثبات سخن خود به كتب موجود استناد مي‌كند اما در اين استنادها تاريخ و زمان چاپ كتاب نيز داراي اهميت است چون برخي از اين كتب مرجع در انتشارهاي دوم و سوم خود دچار تغيير شده‌اند.


وي با بيان اينكه متاسفانه در خصوص جنگ هم دچار اين وضعيت مي‌شويم، يادآور شد: در اين شرايط چون قرائت‌هاي نوع سوم، هنرمندانه ارائه مي‌شود در نهايت موفق خواهد بود.


رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي بد انگاري را خطرناك‌تر از ناديده‌انگاري خواند و تصريح كرد: بد انگاري و بد انگاران بستر را براي ناديده‌انگاران فراهم مي‌كنند يعني اگر روايت جنگ را بد و متناقض ارائه كنيم، مخالف و ضد جنگ هم از آن بهره مي‌برند.


شمخاني در ادامه سخنان خود خطاب به حاضرين در اين مراسم گفت:‌هميشه رعايت روايت درست و جبهه‌اي را مدنظر داشته باشيم تا از افتادن در دام مسيرهاي جناحي و دشمني‌ها در امان باشيد.


وي همچنين با بيان اينكه اكنون دچار روايت‌سازي در جنگ هستيم، اظهار داشت: بي‌بي‌سي يك نمونه روايت‌سازي است و بايد بدانيم كه غلوگرايان روايت نوع سوم را مي‌سازند همان كساني كه نادرست، نابه‌گاه و غير هنرمندانه و معمولاً مبتني بر اغراض شخصي و سليقه‌اي، تعاريفي را از جنگ ارائه مي‌دهند.


همچنين دو تن از پژوهشگران در رابطه با تاليفات خود سخناني را بيان كردند.


گفتني است در اين مراسم 5 كتاب "تحليل تحولات و تاريخ جنگ تبليغاتي در دفاع مقدس "، "خدمات مناطق نفت‌خيز جنوب به دفاع مقدس "، "ادبيات داستاني دفاع مقدس و هويت ايراني "، "رويكردهاي عمده ادبيات داستاني دفاع مقدس " و "سبك‌شناسي ادبيات مقاومت انقلاب اسلامي ايران " كه در انتشارات پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي و اجتماعي جهاد دانشگاهي تهيه و تدوين شده است، رونمايي شد.


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved