مترجم كتاب «كشاورزي مولكولي»، اثر برگزيده هفدهمين دوره كتاب سال دانشجويي گفت: مباحث مربوط به مضرات داروهاي بيوتكنولوژي در اين كتاب نيامده و در چاپهاي بعدي به مباحث كتاب افزوده خواهد شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي ،سمانه اشرفي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) با اشاره به زمينه تاليف اين نوشتار در حوزه بيوتكنولوژي و كشاورزي مولكولي، افزود: يكي از مباحث روز دنيا در حوزه شيمي و زيستشناسي، توليد دارو با استفاده از تركيبات جديد گياهان و ساير موجودات زنده است. اين مبحث ساليان بسيار است كه در تمام كشورهاي پيشرفته مطرح شده و در آن كشورها از داروهايي گياهي در تمام زمينهها استفاده گسترده ميشود.
اشرفي با تاكيد بر مضرات داروهاي شيميايي به دليل آسيبهايي كه بر انسان وارد ميكند، يادآور شد: متاسفانه استفاده از داروهاي گياهي در ايران هنوز رواج نيافته و كتابي در اين حوزه تاليف نشده است.
وي با بيان اينكه اين كتاب را در دوران تكميل پاياننامه خود ترجمه كرده است، اظهار داشت: با وجود فقدان منابع فارسي در حوزه بيوتكنولوژي، انتخاب منابع بسيار دشوار بود. بنابراين به استثناي آثار لاتين، صرفا تحقيقاتي در مراكز انيستيتو پاستور و برخي دانشگاهها صورت گرفت.
اشرفي با تاكيد بر شرايط دشوار آزمون گياهان و تاثيرات مثبت و منفي آنها بر انسانها و ديگر موجودات زنده اظهار داشت: در كشورهاي پيشرفته براي تهيه واكسنها از گياهان استفاده ميشود، اما در ايران هنوز روششناسي، ميزبانپذيري، مزايا و معايب داروهاي گياهي تاييد نشده است.
وي با اشاره به اينكه استفاده از داروهاي گياهي براي نخستين بار با توليد واكسن در دنيا آغاز شد، افزود: مباحث مربوط به كشاورزي مولكولي در اين كتاب به صورت كامل و جامع مطرح نشده و صرفا به توضيح كلياتي بسنده شده است. براي نمونه مضرات داروهاي بيوتكنولوژي در كتاب بحث نشده است.
وي در پايان با تاكيد بر اينكه در حال آزمايش روي جلبكهاي تك سلولي است، اظهار داشت: شبيهسازي، جداسازي و انتقال ميزبان توسط مهندسان ژنتيك در مراحل ساخت داروهاي گياهي بسيار با اهميت است. مباحث جديد و به روز دنيا در حوزه كشاورزي مولكولي در چاپهاي بعدي به اين كتاب افزوده خواهد شد.