مولف و مترجم اثر برگزيده «مديريت پايدار اراضي» در سيزدهمين دوره جايزه كتاب فصل گفت: متاسفانه مبحث زراعت، كشاورزي و كاربري بهينه مزارع در كشور شناخته شده نيست و بسياري از مشكلات به دليل ناآشنا بودن با شرايط زمين و كشت و زرع ايجاد ميشود.
به گزارش روابط عمومي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي ،عبدالله باقري نشاني در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) تصريح كرد: با توجه به اين كه در حوزه مديريت اراضي در كشور تاكنون فعاليتي تاليفي صورت نگرفته، در نگارش اين كتاب سعي شده تا مطالب، كليدي، كاربردي و دور از پيچيدگيهاي تئوريك بيان شود.
وي با تاكيد بر اين كه تنها بخش كوچكي از سرزمين ايران قابليت كشت دارد، توضيح داد: بنابراين چگونگي استفاده از اين مكانها بايد آموزش مشخص شود تا كاربرد مزارع حفظ شود.
باقرينشاني با بيان ضرورت تشخيص بهرهوري خاك و زمين در تمام شهرها توسط كارشناسان يادآور شد: بنابراين در اين كتاب ضمن طرح مباحث تاليفي و ترجمهاي در حوزه مطالعات موردي نيز كار شده است. اين طرحها كه با تلاش زياد به زبان ايراني ترجمه شده، در حوزه كشاورزي در حال اجرا است.
كتاب حاضر داراي مباحثي نظير «چالشها و فرصتها»، «عمده سيستمهاي زراعي؛ گزينههاي سرمايهگذاري و نوعآوريها»، «كشت ديم و سيستمهاي مديريت اراضي در مناطق مرطوب»، «سيستم زراعي ديم در اراضي بالادست و شيبدار»، «سيستم زراعي ديم سرد و خشك» و ساير مباحث است.
كتاب مرجع «مديريت پايدار اراضي» تاليف و ترجمه علياكبر زارعي و عبدالله باقري نشاني با موضوع كشاورزي و توسعه روستايي در 1000 نسخه و بهاي 55 هزار ريال از سوي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي منتشر شده است.