معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: انتشار کتاب در شش ماه اول سال جاري 13درصد رشد داشته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ،محسن پرويز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اروميه، با اشاره به اين مطلب، افزود: با انتشار 24هزار عنوان کتاب در نيمهي اول سال جاري، در مقايسه با مدت مشابه سال قبل، 13درصد رشد داشتهايم که مطابق با پيشبينيهاي برنامهي چهارم توسعهي کشور، تعداد عنوانها تا پايان سال به 55هزار خواهد رسيد.
او با اشاره به اينكه ميانگين نرخ افزايش قيمت كتاب در سال جاري، 140 ريال است، عنوان کرد: رشد قيمت كتاب در کشور مناسب بوده و معادل و يا حتا کمتر از نرخ تورم است.
پرويز ادامه داد: ادامهي رشد قيمت کتاب مهم است؛ چرا که اگر چنين نباشد، به سيستم توزيع کتاب در کشور لطمه وارد ميشود.
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اينکه طبق بررسيهاي انجامشده، سرانهي مطالعهي کتاب به 18 دقيقه براي هر نفر در روز رسيده است، خاطرنشان کرد: مسألهاي که در اين بررسي وجود دارد، احتساب نکردن مطالعهي کتابهاي قرآني، مذهبي و همچنين مطبوعات بوده است که اگر اين موارد نيز اعلام ميشد، سرانهي مطالعه در کشور به 60 تا 90 دقيقه در روز براي هر نفر ميرسيد.
پرويز با رد اينکه مطالعه در کشور کم است، اظهار کرد: استقبال زياد مردم از نمايشگاههاي کتاب نشاندهنده وجود علاقه به مطالعه در کشور است؛ ولي قيمت کتاب مشکل اصلي در اين زمينه است که براي برطرف کردن آن به راهکاري مناسب دست زديم و با خريداري 45 ميليارد تومان کتاب در دو سال گذشته و تجهيز کتابخانههاي مختلفي از جمله کتابخانههاي عمومي، مدارس و مساجد تلاش کرديم تا مردم براي مطالعه از آنها استفاده كنند.
او در پاسخ به اينکه چرا در استانهاي ديگر، همچون تهران، نمايشگاههاي بينالمللي برگزار نميشود، گفت: برگزاري زياد چنين نمايشگاههايي با حجم بالاي شرکتکنندگان و ناشران باعث ميشود فشار زيادي بر آنان وارد شود و در نتيجه، بازدهي مناسبي نداشته باشند.
پرويز تصريح کرد: براي اينکه نمايشگاههاي بينالمللي را در استانهاي ديگر نيز برگزار کنيم، به دنبال اين بوديم تا در آنها صرفا نمونههايي از بهترين و مناسبترين کتابها را به نمايش بگذاريم و از فروش کتاب بپرهيزيم؛ به طوري که يک دوره نيز اين کار را انجام داديم؛ ولي استانها آن را پيگيري نکردند.