-
انتشار 2 کتاب با رویکرد شعار سال به کوشش سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی
یکشنبه 13 اسفند 1391
انتشار 2 کتاب با رویکرد شعار سال به کوشش سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی
نهادینه سازی ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی همواره در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار داشته است و این نهاد در سال های گذشته تلاش کرده است شعار هر سال را سرلوحه فعالیت های پژوهشی خود قرار دهد.

نهادینه سازی ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی همواره در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار داشته است و این نهاد در سال های گذشته تلاش کرده است شعار هر سال را سرلوحه فعالیت های پژوهشی خود قرار دهد.

نامگذاری سال 1391 به عنوان «سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» از سوی مقام معظم رهبری، سبب شد تا سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در جهت جهاد علمی و فرهنگی به انتشار آثار قابل توجه در این زمینه اقدام کند که از آن میان می توان به کارآفرینی اجتماعی (رویکردی نوین به ایجاد کسب و کار اجتماعی) تألیف آرتور بروکس ترجمه دکتر زهرا آراستی، دکتر فرنوش اعلامی و دکتر فاطمه نارنجی ثانی، کتاب فرصت ها و ایده های کارآفرینی تألیف دکتر جهانگیر یدالهی فارسی، امیرمحمد کلابی و رزا مهرابی اشاره کرد.
آنچه در ادامه می آید نگاهی اجمالی به  دو کتاب کارآفرینی اجتماعی (رویکردی نوین به ایجاد کسب و کار اجتماعی)، کتاب فرصت ها و ایده های کارآفرینی و نهادینه سازی توسعه پایدار  است.
کارآفرینی اجتماعی (رویکردی نوین به ایجاد کسب و کار اجتماعی)
کارآفرینی اجتماعی (رویکردی نوین به ایجاد کسب و کار اجتماعی) به قلم پرفسور آرتور بروکس به کوشش دکتر زهرا آراستی، دکتر فرنوش اعلامی و فاطمه نارنجی ثانی در سال جاری از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است. این کتاب در 9 فصل تألیف شده است که علاوه بر فراهم کردن منبع آموزشی تدریس در دروس کارآفرینی اجتماعی می تواند به عنوان منبع ارزشمندی برای استفاده مدیران کسب و کارهای اجتماعی باشد.
 این کتاب می تواند به عنوان یک منبع اصلی دروس در حال رشد کارآفرینی اجتماعی و یا منبع ثانویه برای دروس مدیریت غیر انتفاعی، رهبری غیر انتفاعی و یا کارآفرینی اقتصادی مطرح می شود.
آشنایی با کارآفرینی اجتماعی، ایدها و فرصت ها، گسترش مفهوم مؤسسه اجتماعی، طرح کسب و کار مؤسسات اجتماعی، سنجش ارزش اجتماعی، درآمدزایی، اهدایی ها و درآمد دولتی، جمع آوری اعانه کارآفرینی و بازاریابی و آغاز، رشد و دستیابی به هدف، عناوین 9 فصل این کتاب را تشکیل می دهد.
در بخشی از مقدمه مترجم این کتاب آمده است: «تعداد مؤسسات کارآفرین اجتماعی و روحیه کارآفرینی اجتماعی در میان ایرانیان نیز در حال افزایش است در حالی که این مؤسسات با چالش هایی در راه اندازی و مدیریت کسب و کار مواجه هستند. اکثر مؤسسات کارآفرین اجتماعی کوچک و رشد نیافته مانده اند و این رشد نیافتگی در بسیاری موارد به دلیل عدم رویکرد کارآفرینانه در این کسب و کارهاست. لذا کارآفرینان اجتماعی لازم است با تفکر کارآفرینانه آشنا شوند و کسب و کار خود را با این رویکرد مدیریت کنند. این در حالی است که منابع آموزشی کارآفرینی نتوانسته اند با فرصت های اجتماعی همگام شوند و نیازهای جامعه علمی کشور را در حوزه کارآفرینی نتوانسته اند با فرصت های اجتماعی همگام شوند و نیازهای جامعه علمی کشور را در حوزه کارآفرینی اجتماعی برطرف کنند.»
کتاب کارآفرینی اجتماعی (رویکردی نوین به ایجاد کسب و کار اجتماعی) در شمارگان 1000 نسخه به قیمت 9000 تومان برای نخستین بار از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده است.
فرصت ها و ایده های کارآفرینی
اما از دیگر آثاری که سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی با رویکرد شعار سال به چاپ آن اقدام کرده ویرایش دوم کتاب فرصت ها و ایده های کارآفرینی تألیف دکتر جهانگیر یدالهی فارسی، امیرمحمد کلابی و رزا مهرابی است. این کتاب در دوازده فصل تدوین شده است و در آن تلاش شده تا محیط کسب و کار و قوه ذهنی فرد کارآفرین به عنوان دو منبع اصلی فرصت ها مورد بحث قرار داده شود. در فصل اول این کتاب بهره گیری از نقطه نظر صاحب نظران در کارآفرینی به تعریف ها و نگرش ها و دیدگاه های موجود در فرایند کارآفرینانه پرداخته شده است. نگاهی به مفهوم فرصت و دیدگاه ها مطرح در این زمینه که با شناخت جوانب آن کارآفرینان می توانند به سوی پیشرفت و حرکتی مستمر گام بردارند در فصل دوم ارائه شده است.
فصل سوم نیز به مرور تعاریف و دیدگاه های منتج به ایده های کارآفرینی می پردازد و در فصل چهارم با معرفی الگوها و چارچوب های تشخیص فرصت از دیدگاه صاحب نظران و همچنین عوامل موثر در فرایند تشخیص فرصت به محققان کارآفرین کمک می کند تا ادبیات علمی این حوزه را بدون استنباط گرایی و برداشت های شخصی دریافت نموده آن ها را در جهت رشد و معرفی این حوزه یاری می نماید.
همچنین الگوهای تشخیص فرصت و معرفی منابع فرصت های کارآفرینی محتوای اصلی فصل پنجم است. فصل ششم نیز بر اساس دیدگاه نظریه پردازان برجسته عرصه کارآفرینی است که کارآفرینی را پیوند فرد با فرصت می دانند.
در فصل هفتم با بررسی تغییرات و عدم تعادل های محیطی مخاطبان را در شناخت هرچه بیشتر فرصت ها در جهت بهره برداری از آن ها آشنا می گرداند.
فصل هشتم و نهم به معرفی روند تکامل فناوری و نیازهای بازار در بخش های مختلف بازار بر اساس ظهور فرصت و ایده ها پرداخته است. در فصل دهم شناسایی و ارزیابی فرصت های مناسب جهت راه اندازی یک کسب و کار جدید که جزء مهمترین توانایی کارآفرینان موفق به حساب می آید، بررسی می شوند. در بخش آخر کتاب اهمیت تصمیم گیری در بهره برداری از این فرصت ها و استراتژی های لازم در پیشبرد اهداف کارآفرینان به بحث گذاشته خواهد شد.
آنچه در ویرایش دوم کتاب  فرصت ها و ایده های کارآفرینی به چشم می خورد این است که مولف سعی کرده با تکمیل نسخه قبلی، خلاء نظری موجود در زمینه آموزش فرصت های کارآفرینانه که شناسایی و بهره برداری از آن ها در نهایت به اقدامات کارآفرینانه و رشد و بالندگی اقتصادی کشورمان ختم می شود پوشش داده شده است.
این کتاب در 351 صفحه و به قیمت 7800 تومان به بازار نشر عرضه شده است.
 
 

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved