نشست کمیته نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران امروز (18 فروردین) در اداره فرهنگ و ارشاد استان تهران برگزار شد. محمدصادق افراسیابی، مدیر کمیته نشر الکترونیک نمایشگاه کتاب تهران در این نشست گفت: میکوشیم با فراهم کردن زمینههای حضور سایتهای فعال در حوزه کتاب استانهای کشوردر نمایشگاه کتاب تهران، شعار وزارت ارشاد مبنی بر «عدالت فرهنگی» محقق شود.-
نشست کمیته نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران 18 فروردین در اداره فرهنگ و ارشاد استان تهران برگزار شد. محمدصادق افراسیابی، مدیر کمیته نشر الکترونیک نمایشگاه کتاب تهران در این نشست گفت: میکوشیم با فراهم کردن زمینههای حضور سایتهای فعال در حوزه کتاب استانهای کشوردر نمایشگاه کتاب تهران، شعار وزارت ارشاد مبنی بر «عدالت فرهنگی» محقق شود.-
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست کمیته نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور مسوولان بخشهای مختلف این کمیته برگزار شد.
افراسیابی در این نشست اظهار کرد:بخش نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سه قسمت فروشگاهی، فناوریهای نوین و فرهنگسازی برپا خواهد شد.
وی توضیح داد: تاکنون در بخش فروشگاهی نشرالکترونیک حدود 60 ناشر و موسسه فعال در حوزه نشر الکترونیک ثبتنام کردهاند. علاوه بر آن حدود 140 ناشر یا موسسه فعال در حوزه نشر الکترونیک درخواست تکمیل ثبتنام خود را صادر کردهاند؛ به همین دلیل مهلت تکمیل ثبتنام را تا 24 فروردین تمدید کردیم.
مدیر کمیته نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللیکتاب تهران در ادامه سخنانش گفت: در بخش نشر الکترونیک این دوره از نمایشگاه کتابتهران استانهای مختلف کشور نیز حضور فعال دارند که از آن میان میتوان بهاستانهای قم، اصفهان، مرکزی و همدان، فارس و خوزستان اشاره کرد.
افراسیابیضمن تاکید بر تنوع و تکثر شیوههای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی عنوان کرد: باحضور سایتهای فعال در حوزه کتاب استانهای کشور در نمایشگاه کتاب تهران زمینههای معرفی کتابهای بومی نیز فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به بخش فناوریهای نوین نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: بازدیدکنندگان در این بخش، با فناوریهای نوین در حوزه کتاب و کتابخوانی و همچنین سختافزار ونرمافزارهای مرتبط با کتاب آشنا میشوند.
مدیر کمیته نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیان اینکه در این دوره ازنمایشگاه کتاب تهران به بحث ترویج فرهنگ نشر الکترونیک بهصورت ویژه پرداخته خواهدشد، افزود: خانوادهها بهویژه کودکان و نوجوانان در بخش فرهنگسازی نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با دستاوردهای نشر الکترونیک آشنامیشوند.
افراسیابی در پایان گفت: نتایج تحقیقی که بهتازگی در یکی ازدانشگاهها صورت گرفته است بیانگر این مطلباند که 80 درصد قشر دانشگاهی از دریافت کتابهای خود از طریق سایتها ابراز تمایل و از نشر الکترونیک استقبال کردهاند. دربخش فرهنگسازی نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هم مباحثمربوط به این تحقیق و هم مباحث راهگشا در حوزه نشر الکترونیک ارایه خواهند شد.
آذر عالی، معاون کمیته نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از دیگر سخنرانان این نشست بود. وی اظهار کرد: بخش نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با هدف حمایت از موسسات و شرکتهای فعال در حوزه نشر الکترونیک، ترویج مطالعه از طریق نشر الکترونیک و معرفی کارکردهای آن در سطح جامعه برپا خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس آمار اعلام شده از سوی اتحادناشران و کتابفروشان استان تهران که وظیفه ثبتنام از ناشران الکترونیک را برعهده دارند تاکنون 60 ناشر اقدام به ثبتنام قطعی کردهاند که عمده این ناشران دارای مجوز نشر الکترونیک از معاونت امور مطبوعاتی و یا مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال دارای مجوز نشر الکترونیک یا نشر دیجیتال هستند.
عالی افزود: در بخش نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فعالیتهای مختلفی انجام خواهد شد که از آن میان میتوان به برپایی کارگاههای آموزشی و معرفی نشر الکترونیک از طریق رسانهها و کارگاهی به آحاد مردم، ایجاد اتاق قصهگویی با فناوری نوین، ایجاد تالار گفتوگو با مشاوران مطرح این حوزه و دعوت ازکتابخانه دیجیتال و سایتهای مرتبط با کتاب اشاره کرد.
معاون کمیته نشرالکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در پایان گفت: اختصاص هر روزدر طول برگزاری نمایشگاه به نام ویژهای و پخش تیزر تبلیغات و کلیپ مرتبط، اختصاص جملات مقام معظم رهبری درباره کتاب و کتابخوانی در تیرز و کلیپ هر روز و همچنین نظرات علما و مراجع تقلید درباره نشر الکترونیک و اختصاص جایگاه ویژه برای آثارشهید مطهری از دیگر برنامههای بخش نشر الکترونیک این دوره از نمایشگاه کتاب تهران به شمار میآیند.
در ادامه این نشست حسن احمدی، مسوول واحد ثبتنام و تعیین مصادیق بخش نشر الکترونیک بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: از زمان اعلام فراخوان تاکنون دو هزار و 753 اثر به صورت لوح فشرده دریافت شده است. همچنین بیش از 19 هزار عنوان مقاله، کتاب و ... از سوی پایگاههای اطلاعاتی ثبت شده است.