-
کپی برداری بزرگترین آسیب را به محتوای کتاب های علمی وارد کرده است
دوشنبه 23 اردیبهشت 1392
کپی برداری بزرگترین آسیب را به محتوای کتاب های علمی وارد کرده است
رئیس مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه پیام نور، رشد علمی را در کشور مستلزم افزایش محتوای کتاب ها به جای کپی برداری دانست و گفت: هم اکنون کپی برداری لطمه های زیادی را به محتوای کتاب های علمی وارد کرده است.
دکتر قاسم حمزه ای، رییس مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه پیام نور  در گفت و گو با کمیته اطلاع رسانی و روابط عمومی ستاد ناشران دانشگاهی گفت: نمایشگاه کتاب امسال از نظر فضای فیزیکی وسعت بیشتری دارد لذا به دلیل همین وسعت بسیاری تصور می کنند بازدیدکننده امسال نسبت به سال گذشته کمتر شده است، در حالیکه آمارها نشان می دهد میزان مراجعه نسبت به سال های گذشته بیشتر است.
 به گفته دکتر حمزه ای استقبال از  کتاب های کمک آموزشی در حوزه کارشناسی ارشد و دکتری در این دوره از نمایشگاه بیشتر بوده است و این به دلیل تحولی است که در رشد دانشجویان در مقطع کارشناسی در سال های گذشته رخ داده است و بخش عظیمی از دانشجویان به مقطع ارشد و دکتری ارتقاء پیدا کرده اند.
رییس مرکز چاپ و انتشارات دانشگاه پیام نور ادامه داد: ما همه قبول داریم جمعیت غالب نمایشگاه را دانشگاهیان و دانشجویان تشکیل می دهند و جای بحث است که برای افزایش تعداد مخاطب چه کارهایی باید کرد؟ به عقیده من در وهله اول، باید محتوای کتاب ها رشد بیشتری پیدا کند؛ به جای اینکه کتاب ها را از روی یکدیگر بنویسیم . کپی برداری هم اکنون لطمه های زیادی را به محتوای کتاب ها از بعد علمی وارد کرده است.
وی ادامه داد: موضوع دوم حل مشکل کاغذ است. اگر ما زیرساخت تولید کاغذ را در داخل فراهمی کنیم، بسیاری از مشکلات در حوزه کتاب برطرف خواهد شد. افزایش قیمت کاغذ باعث شده است قیمت کتاب هم افزایش پیدا کند در حالیکه قیمت ها می تواند متناسب تر باشد و قیمت کتاب در حال حاضر متناسب با سبد دانشجویی کشور نیست.
دکتر حمزه ای افزود: بیش از سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و بالای 90 درصد کاغذ مصرفی کتاب وارداتی است زیرا ما نزدیک به هفتصد و هشتادهزار تن کاغذ مصرف می کنیم، در حالیکه 100 هزارتن در کشور تولید می کنیم و آن هم از پنج کارخانه ای است که در کشور وجود دارد و دو کارخانه آن هم در حال حاضر تعطیل شده است. اگر ما در طی این زمان هایی که از دست دادیم به جای وارد کردن صرف کاغذ اقدام زیربنایی می کردیم امروز ما خودمان تولید کننده کاغذ بودیم؛ استان هایی داریم که می توانند مواد اولیه کاغذ را تولید کنند لذا ما امروز نباید وارد کننده کاغذ باشیم.
وی درباره حل مشکل خرید کتاب توسط دانشجویان نیز گفت: ما در دانشگاه پیام نور کیفی ترین کتاب ها را با صفحه ای 10 و یا 12 تومان عرضه می کنیم. در مقابل قیمت کتاب در بازار، صفحه ای بین 35 الی 70 تومان است لذا به این صورت ما به دانشجویان یارانه می دهیم زیرا دانشجو فقط با پرداخت 10000 تومان می تواند خرید کتاب یک ترم را انجام دهد این بهترین خدمت به دانشجویان است بدون آنکه به اهدای بن نیاز باشد. در حقیقت دانشگاه ها باید تولید ارزان منابع درسی را حمایت کنند و مستقیما این منابع را به دست دانشجو برسانند.

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved