سه شنبه 30 اردیبهشت 1393
رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی کشور اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت کتابخوانی و مطالعه میان اقشار مختلف جامعه بهویژه قشر دانشجو چندان رضایتبخش نیست.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، محمد سلگی، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی کشور عصر روز گذشته، 29 اردیبهشت در مراسم گرامیداشت حکیم عمر خیام نیشابوری و رونمایی از مجموعه کتب منتشر شده جهاد دانشگاهی استان که در سالن شهید چمران پردیس دانشگاه اراک برگزار شد، گفت: جهاد دانشگاهی استان مرکزی بهعنوان نهادی انقلابی و فرهنگی نقش ثمربخشی در توسعه فضای علمی و فرهنگی جامعه برعهده دارد و تاکنون فعالیتهای ارزندهای را در راستای رسالت خود در حوزه نشر و چاپ کتب مختلف انجام داده است.
فعالیت مستمر جهاد دانشگاهی استان مرکزی در انتشار کتاب
وی با اشاره به رونمایی از 7 عنوان کتاب جدید منتشر شده در جهاد دانشگاهی استان، بیان کرد: خوشبختانه انتشارات جهاد دانشگاهی استان مرکزی طی دو سال وقفه فعالیت در حوزه نشر و چاپ کتاب از سال 91 دوباره فعالیت مستمر خود را از سر گرفته و ما امروز شاهد نشر و چاپ آثار متعدد و ارزشمندی از این مجموعه هستیم که این نویدی برای اساتید و دانشجویان است.
سلگی در ادامه با اشاره به فعالیتهای سازمان انتشارات مجموعه جهاد دانشگاهی در سطح کشور طی سال گذشته اظهار کرد: طی سال گذشته 409 عنوان کتاب در سطح دانشگاههای کشور در حوزه علوم منتشر و به چاپ رسید و در مجموع از زمان آغاز فعالیت این مجموعه بیش از 5 هزار و 500 عنوان کتاب طی 30 سال فعالیت مداوم توسط انتشارات مجموعه جهاد دانشگاهی منتشر شده است.
رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی کشور از کسب عنوان ناشر برگزیده کشور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران امسال توسط انتشارات مجموعه جهاد دانشگاهی خبر داد و افزود: انتشارات جهاد دانشگاهی در هر شرایطی آماده همکاری با اساتید گرانقدر و دانشجویان دانشگاههای کشور جهت چاپ و نشر آثار آنها است.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در سطح کشور بهویژه بین دانشجویان از وضعیت کنونی مطالعه و کتابخوانی بین مردم و دانشجویان اظهار نارضایتی کرد و افزود: متأسفانه در حال حاضر وضعیت کتابخوانی و مطالعه میان اقشار مختلف جامعه بهویژه قشر دانشجو چندان رضایتبخش نیست.
سلگی، اعلام کرد: طبق آمارهای موجود تا سال 1370 تعداد عناوین کتب منتشر شده حدود 30 هزار عنوان با تیراژ 5 هزار نسخه بود که این رقم در سال 91 به 68 هزار عنوان رسید در حالیکه تیراژ از 5 هزار نسخه به 2 هزار نسخه کاهش یافت.
رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی کشور اظهار کرد: متأسفانه امروزه آمار کتابخوانی و مطالعه بین قشر دانشجویان با سیر نزولی مواجه است و بعضا مطالعه دانشجویان صرف به مطالعه کتب درسی و کمک درسی محدود شده است.
سلگی با بیان اینکه اینکه انگیزه و رغبت به مطالعه کتب غیردرسی بین دانشجویان به مراتب نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته مطرح کرد: نهادهای کشور امروزه برای توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بین نسل دانشجو به نشر کتب خلاصه شده روی آوردهاند که این مهم هرچند در جای خود میتواند مؤثر باشد؛ لیکن چندان کارآیی مطلوبی ندارد و لازم است تا در وهله اول نسبت به کشف علل کاهش انگیزه وارد عرصه شده و در جهت رفع این مشکل همت کرد.
تشکیل کمیته بررسی علل تضعیف فرهنگ مطالعه
وی از تشکیل کمیته بررسی علل تضعیف فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور خبرداد و گفت: مسئله ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بویژه در بین نسل دانشجو باید بهعنوان یک اصل و ضرورت مهم مورد توجه همگانی قرار گیرد و جهاد دانشگاهی و اساتید اهل قلم باید با تلاش مضاعفی وارد عرصه عمل شده و نسبت به رفع این معضل فرهنگی گام بردارند.
لزوم تأسیس کتابخانههای فرهنگی در کشور
رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی کشور در پایان بر لزوم تأسیس کتابخانههای فرهنگی در سطح دانشگاههای کشور تأکید کرد و گفت: تأسیس این قبیل کتابخوانهها میتواند گام مؤثری در توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بین قشر دانشگاهی بردارد.
یادآور میشود، در این مراسم هفت مجموعه کتاب منتشر شده مجموعه جهاد دانشگاهی استان مرکزی با حضور جمعی از مؤلفان و نویسندگان استان رونمایی شد.