کتاب "کودک و طبیعت " ترجمه عبدالحسین وهابزاده و آرش حسینیان از انتشارات جهاددانشگاهی مشهد به عنوان کتاب برگزیده یازدهمین دورهی کتاب سال خراسان رضوی در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ناشران کتاب ایران در مشهد معرفی شد.
کتاب "کودک و طبیعت " ترجمه عبدالحسین وهابزاده و آرش حسینیان از انتشارات جهاددانشگاهی مشهد به عنوان کتاب برگزیده یازدهمین دورهی کتاب سال خراسان رضوی در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ناشران کتاب ایران در مشهد معرفی شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، سید سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی خراسان رضوی در این مراسم که شب گذشته دوم آبان ماه در محل نمایشگاههای بینالمللی مشهد برگزار شد، حضور داشت.در این مراسم براساس اعلام هیأت داوران کتابهایی به عنوان کتاب برگزیده معرفی شدند.
کتابکودک و طبیعت که چاپ اول آن زمستان ۱۳۹۲ بوده و هم اکنون به چاپ دوم رسیده است یکی از آثار برگزیده این نمایشگاه بود. در این کتاب به مسائل پیرامون محیط زیست و ارتباط کودکان دیروز وامروز با طبیعت پرداخته شده است.در متن این کتاب میخوانیم:
"تا چندی پیش تقریباًهمهی ما در دوران کودکی خود با محیطهای ساختهنشده، زمینهای رها، محیطهای روستایی و یا حداقل باغچهی کوچکی در حیاط خانه در تماس بودهایم. خاطرات پررنگ کودکی ما سرشار از چنین تجربیاتی است: بالارفتن از درخت، گرفتن پروانه و حشراتدیگر، بازی درگلولای و ساختن چیزی با آن، پرورش و نگهداری حیوانی در خانه، قایمباشک، برفبازی، خوابیدن در مهتابی زیر آسمان پرستاره، تجربهی سرما، عرقریزان وبیشمار تجربههای دیگری از این دست.
همهی عاشقان وعلاقهمندان پرتلاش طبیعت نخست با چنین تجربیات و پیشینهای در راه حفظ طبیعت پاگذاشتهاند نه آنکه ابتدا در کلاس درس به اهمیت آن پی برده و بدان علاقهمند ومتعهد شده باشند.
اما امروز که کودکان مادر شهرهای بزرگ کودکی خویش را در آپارتمانهای کوچک عقیم و بریده از هرجلوهی طبیعت گرفتار آمدهاند و چشمانداز آنها را پردههای کلفت یا دیوار همسایه محدود کرده،طبیعت فقط درتلویزیون قابلمشاهده است و جدال و خشونتهای طبیعی جای خود را بهبازیهای کامپیوتری سپرده و حتی تجربهی سرما و گرمای بیرون نیزتنها از پشت پنجرهممکن شده، برای بزرگسالی خود چه خاطرات ماندگاری از تماس با جهان زنده بیاندوزند؟ وآنانکه چنین بار آمده باشند نسبت به درخواستهای حفظ گونههای درخطر واکوسیستمهای با ارزش و مقابله با تهدیدهای زیستمحیطی چه واکنشی خواهند داشت؟ کدامشور و پشتوانهی حسی آنان را به مبارزه در حفظ طبیعتی که چنین آماج تخریب روبهفزونی انسان واقع شده فراخواهد خواند؟
درستاست که با شوروعشق بهتنهایی نمیتوان وضعیت پیچیدهی بحران محیط زیست کنونی را اداره کرد اما بدون آن و صرفاً با تکیه بر آگاهی، نیز از عهدهی این مهم برنخواهیم آمد.باتوجه به اهمیت فوقالعادهی تجربه طبیعت در کودکی باید گفت که ما در شرایط امروزی زندگی شهری درتأمین این تجربه برای کودکان خویش غفلت کردهایم و این غفلت برای آیندهی محیط زیست ما میتواند بس گران تمام شود."