به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، با صدور بيانيه ای هفتاد و ششمين گردهمايي معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور به کار خود پایان داد.
در متن این بیانیه آمده است:
در ميان راه دههي چهارم حيات ديني و انقلابي جهاددانشگاهي كه با سالهاي پر تلاطم امواج بيداري اسلامي مقارن است، به شكرانهي حصول توفيق "خدمت جهادي"، به صدق و خلوص دل، خداوند منان را ستايش كرده و سپاس میگوييم كه در سايهي لطف و عناياتش، فخر حضور در اجتماع ايماني معاونان فرهنگي را يافتهايم و در شهري كه معطر از نفس مردماني متقي، علمايي والا و جواناني كوشاست، گرد هم آمدهايم تا به فضل رحماني خداوند تعالي پيمان سديد خود را با اهداف و آرمانهاي نظام و انقلاب اسلامي تازه كرده و با تأسي به روح بلند معمار فقيد نهضت، با رهبر فرزانهي انقلاب اسلامی تجديد عهد نماییم.
براي جمع معاونان و مديران فرهنگي جهاددانشگاهي، انديشه و حيات جهادي با هر دو وجه آرمان و بستر كوشش مداوم، مهمترين مشخص و امتيازي هستند كه هيچگاه نخواهند گذاشت كه این آرمانها، در جريان گذر زمان رنگ ببازند و مرتبه هاي بلند خود را از دست بدهند.
يكايك جمع حاضر در اين گردهمايي بروشني ميدانند كه آنچه در كوران حوادث و تلاطم اين همه سال سخت سبب حفظ انگيزه و تازگي و طراوت جانها ميشود، فرهنگ گرانسنگ جهادي در همهی ابعاد مديريتي و اجرايي اين نهاداست.
همراهان و همنوردان مسير رشد در اين نهاد ريشهدار دريافتهاند كه توفيق خدمت جهادي به خودي خود يك پاداش الهي است كه نتايج و بركات آن بر مبناي انديشههاي آرماني منعكس در آيات الهي تضمين شده و حضور در اين نهاد با همهي سختيها و تنگناهاي مشهود آن، در بردارندهي اجري است كه شرح صدر و گشايش گره از زبانها و بيانها از آثار ارزشمند آن است.
از همين رو اجتماع حاضر معاونان فرهنگي به صراحت تمام، با ملت و مخاطبان خود همدل و همزبان شده و تمام توان خود را صرف خدمتي خواهند كرد كه ابعاد آن را آموزههاي ديني و فرهنگي شكل داده است. بنابراین با اعتقاد روشن و بالنده به آنچه از فرهنگ جهادي آموختهاند، هم قسم میشوند كه عشق و ايمان را نخست در جان خود بپرورند و سپس براي مخاطبان خود گسترده سازند.
همهي آنان كه در اين فضا تنفس كرده و باليدهاند بخوبي ميدانند كه اگر خود را ذات يافته از هستي بخش نيابند، نخواهند توانست در اين رسالت سترگ بدرستي قدم از قدم بردارند.
بر همهي اين جمع مبرهن است که ويران كنندهترين آسيبهاي فرهنگي همانها هستن كه از درون، فضاي فرهنگي جامعه را ويران ميكند. آفات حسرتباري همچون سياستزدگي، بهت و تسليم منفعلانه در برابر ارتفاع غيرحقيقي فلسفهها و موجوديتهاي بيگانه، عصبيت و پسروي جاهلانه و خودباختگي و تهي شدن از درون، همه و همه مشخصاتي هستند كه به مثابه آفتها و آسيبهاي بزرگ جلوهگر شده و فقط دامن كساني را خواهد گرفت كه از ايمان و آگاهي تهي هستند و جز به صورتسازي و حفظ ظواهر نميانديشند.
براي همهي كساني كه تربيت يافته از آموزههاي عميق و اصيل امام فقيد و ارزشها و نگرشهاي موكد رهبر فكور و فرزانه منبعث از مكتب استوار نبيخاتم هستند، كوشش فرهنگي در قالب يك رسالت، جز در سايهي عشق و اعتقاد محقق نميشود. بنابراین خطاب به همهي آنان كه تسليم در برابر معادلات و بازيهاي سياست پيشهگان و زورمداران و زراندوزاني كه در ظواهر قدرتها و بازار و تجارت سرمايهداري مدرن فريفته شدهاند ميگويند كه براي انسان قرن حاضر كه در معرض مخاطرات تنهايي و تيرگي جهان جديد قرار گرفته، راهي جز پيوستن به مسير فلاح و بيداري الهي باقي نمانده و اگر تكليف خود را با امواج دنياي مبهم برآمده از سياست و اقتصاد ظالمانه روشن نكنند، از زيانكاران هر دو جهان خواهند بود.
معاونان و مديران جهاددانشگاهي بروشني و آشكارا تصريح ميكنند كه آحاد سياستگذاران و تصميمسازان فضاي فرهنگي در هر گوشه از جهان، و از جمله در كشور ما، اگر به صورت فرايندهاي مستمر، دغدغه و درد فرهنگ انسانساز را در درون خود رشد ندهند و تقويت نكنند و اگر در جرياني رشددهنده، ذهن و جان خود را نسبت به مسائل جهان امروز آگاه نكنند، بيترديد به عنوان عناصر بيخبر و منفعل، رفته رفته نه تنها براي جامعه و مردم خود مفيد و موثر نخواهند بود، بلكه به عنوان علل و عوامل منفي در جريان حيات ملتها و فرهنگها، سبب سرافكندگي محتوم خواهند شد.
فضاي فرهنگي در همهي ابعاد خود، نه جاي كاسبي است و نه جاي سياستپيشگي، از اين رو جوانان پرنشاط و مؤمن به سرافرازي ايران و اسلام بايد خود را براي قبول مسئوليتهاي سنگين در فضاي فرهنگ و هنر كشور مهيا سازند و به صف نيروهاي بالنده فرهنگي درآيند؛ زيرا جهان جديد، جهان پرتلاطم زندگي اول و زندگي دوم در فضاي مجازي است. در چنين جهاني تمام معادلات و روشها و تمام ارزشها و نگرشها، وضعيت و موقعيتهاي متفاوت خواهند داشت.
جنگ نرم به عنوان يك جريان پنهان و خزنده و نيز به عنوان سلاح تازهی قدرتها براي تضعيف ثبا ت و امنيت اجتماعي و فرهنگي، تهديد جدي براي زدودن الگوهاي رفتاري و هنجارهاي ارزشي جامعهیاسلامي و تخريت الگوها و ارزشهاي نظام اسلامي است و استحالهی فكري و فرهنگي برنامهاي حساب شده، مسالمتآميز و درازمدت، مدتهاست به صورت جدی براي همهی ما به عنوان يك مسأله فرهنگي مطرح است؛ زيرا در اين ماجرا، دشمن براي جوانان دانشجو بيشترین سرمايهگذاري را كرده است.
اگر نسل جوان جامعهي ما در چنين جهاني بتواند فرهنگ و هويت خود را حفظ كند و در عين حال پرچم و نام و نشان ملت خود را برافراشته نگهدارد، اهداف و آرمانهاي بلند ملت ما به سمت تحقق پيش رفته است و در غير اين صورت زماني نخواهد گذشت كه در پيچ و تاب و پرتگاههاي جهان جديد، جز يك هويت و موجوديت رنگ باخته و ارزشهاي فراموش شده، چيزي حاصل نخواهد داشت. از همين رو نگرانيهاي مقام معظم رهبري را در فضاي فرهنگي جهان امروز يادآور میشویم و ضمن تجديد عهد، تصريح ميكنيم كه دستگاه مديريت عالي كشور بايد اين نگرانيها را دور از دايرهی مسئوليتهاي خود نداند و هر يك از دلسوزان فرهنگ ايران اسلامي بايد خود را يكي از مخاطبان مستقيم اين نگرانيها بدانند.
معاونان فرهنگي جهاددانشگاهي در پيشگاه رهبري و امت اسلامي، اعلام ميكنند كه به حكم فرهنگ منعبث از قرآن کریم، اساسيترين رسالت همهی ما، بالنده كردن فضاي فرهنگي كشور در مسير آگاهي و رشد عيمق و گسترده است و در اين راه از هيچ كوششي فرو گذار نخواهند كرد.
بيشك آموزههاي عميق ديني و تعالي انسان، به شرط تقوا و تزكيهي نفس و توكل بر ذات باري تعالي محقق میشوند و ميتوانند بزرگترين جريان فرهنگي را در دنياي امروز بروز دهند.
در اینجا فرصت را مغتنم میشماریم و به مردم مسلمان، فرزانه، نجيب و آگاه ايران، درود ميفرستيم و حضور شايستهی آنان را در تمامي عرصههاي انقلاب ارج مینهیم و بههمين وسيله، بار ديگر جامعهی دانشگاهي را براي همراهي در خدمت جهادي فرا ميخوانيم.
فرهنگ، آموزش و تحقيق و اشتغال، نوآوري و ابداع و همهی جلوههاي كار اين نهاد، ماهيتاً كوشش فرهنگياند و به عنوان گسترههاي فعاليت نوين و مؤثر، مقولاني هستند كه تلاش در عرصههاي آنها پايانناپذير است. جهاد در اين عرصهها براي ما رسالتي بزرگ است و رشد و سرافرازي ملت را رقم خواهد زد.
جهاددانشگاهي در اين سالها به فتح و گشايش مرزهاي نوين خدمت ميانديشد و جهادگران محقق و مومن به توليد علم و انديشه، وظيفهي امروز خود را صرفاً رفع نياهای موردي و مقطعي جامعه و كشور نميدانند و به خلق فضاهاي تازه در ابعاد بسيار وسيع روي آوردهاند. بيشك اين هدف متعالي جز با حضور و همراهي جمعيت وسيع مخاطبان فراهم نخواهد شد.
معاونان فرهنگي جهاددانشگاهي بر اين اعتقادند كه كليت نهاد جهاددانشگاهي براي فتح قلههای اهداف ياد شده و گشودن مرزهاي تازه در همهي ابعاد توسط اين نهاد، نيازمند همگرايي و همافزايي همهي حوزههاي پژوهشي، آموزشي و اشتغال است.
همچنين در آخرين بررسيها و تصميمات، معاونان فرهنگي جهاددانشگاهي با تأكيد و توجه وافر، در نظر دارند كل دانشجويان شاغل به تحصيل در مجموعههاي تابع اين نهاد را در قالب برنامهاي جامع، تحت پوشش برنامههاي فرهنگی بديع و فراگير قرار دهند. بديهي است مطابق موضوع و محور اصلي گردهمايي حاضر، فصل تازهي كار فرهنگي جهاددانشگاهي در فضاي مجازي، نه فقط به عنوان يك ابزار، بلكه به عنوان بخشي از مسير و بستر اصلي فعاليت فرهنگي تعيين شده است.
بر اين اميد هستيم كه با تمهيداتي كه انديشيه شده بتوانيم بر گستردگي و عمق فعاليتها از اين طريق دست يابيم و نيز اميد آن داريم كه نسل دانشجو به عنوان جمعيت حركت دهندهي فرهنگ و فعاليت فرهنگي، همراه و همدل خدمتگزاران خود در جهاددانشگاهي باشند.
اينك در آستانهی ايام ولادت پيامبر اعظم(ص) و آغاز هفتهی وحدت، ضمن عرض تبريك، از خداوند بزرگ ميخواهيم كه به همهی ما توان و انگيزهي كوششي هدفمند و مبتني بر آرمانها و رسالتهاي جهادي را عنايت فرمايد تا در موقعيت حائز اهميت كنوني، توفيق ايفاي وظيفهی خود را بیابیم و با كميت و كيفيت متفاوت و متمايز، شاهد تحقق اهداف عاليهی خود باشيم. چنين ميانديشيم كه برگزار انتخابات مجلسین خبرگان و شورای اسلامی و ديگر رخدادهاي بزرگ سياسي و اجتماعي كه گوشههاي مهمي از جوامع جهان اسلام را درگير ساخته، از جمله موضوعات مهمي است كه جز در سايهی وحدت عميق و همگرايي و نيز همدلي و همزباني ملت و دولت در حل مشکلات و مسائل داخلي و معاضدت وسيع و عميق مسلمانان براي خارج از مرزهاي ما سامان نخواهد بخشيد.
در پايان، يكايك حاضران در گردهمايي معاونان فرهنگي، تنفس در شهري را كه به معنويت و ايمان و حيات معنوي جاودانهي روح بلند حضرات آيات عظام صدوقي، خاتمي، اعرافي و به ويژه مرحوم آيتا...العظمي حاج شيخ عبدالكريم حائري يزدي، مؤسس حوزهی علميه قم مزين است و اين گردهمايي با يادکردي از ايشان تشكيل شده، براي خود سعادت میدانیم و اميد داريم كه به اغتنام اين فرصت، از بركات معنوي اين سرزمين ديرينه بهره مند شویم.