در مقدمهی این کتاب آمده است: از آنجا که انسان جزئی از طبیعت است به یقین برای هر بیماری گیاه مداوای آن توسط طبیعت عرضه شده است.
انسان هر چه به طبیعت نزدیکتر شود سالمتر است و بیشتر عمر میکند، به همین دلیل انسان هرچه به طبیعت روی آورد و از نعمتهای آن بیشتر بهره ببرد، به درمان بیماری خود سرعت بخشیده و بهتر و مطمئنتر درمان میشود.
باید گفت که انسان تنها با داروهای شیمیایی مداوا نمیشود، همه عوامل طبیعی نقش درمان و دارو و مهمتر از همه نقش پیشگیری را در برابر بیماریها دارند. بر این اساس متخصصان علم تغذیه بر این باورند که باید پیشگیری در جامعه امروزی توسعه داده شود و فرهنگ تکیه بر درمان به رغم هزینههای بالا و گاها مسیرهای برگشت ناپذیر و سخت کمرنگتر شود و باید پیشگیری (با شناخت مواد طبیعی مختلف و اثرات مفید و زیانبار آنها) بر روی موجودات آزمایشگاهی توسعه داده شود.
پیاز یکی از محصولات استراتژیکی ایران به حساب میآید. ارزش اقتصادی این محصول در جهان بالغ بر شش میلیارد دلار در سال برآورد میگردد. دلیل آن را میتوان ناشی از نقش این محصول در تغذیه و سلامت مردم جامعه دانست، به پیشرفتهای اجتماعی و اقتصادی در سالهای اخیر در جهان سبب تغییرات زیادی در روش زندگی، کار و تغذیه انسان گردیده است.
در اثر مکانیزاسیون و استفاده از ماشینهای صنعتی و کشاورزی به میزان قابل توجهی از فعالیتهای بدنی انسان کاسته شده است و از طرفی توجه مردم به سلامتی خود بیشتر شده، در نتیجه مردم توجه بیشتری به مصرف مواد غذایی کم انرژی، ولی مفید مینمایند.
به عبارت دیگر مصرف کنندگان جهان صنعتی با توجه به نوع کار و وضع اقتصادی پیشرفته خویش سعی دارند، دانش تغذیه صحیح را که بیشتر بر اساس ارزش بیولوژیکی و کیفیت غذاها استوار میباشد، برای سلامت جسم و بهداشت بدن خود بکار ببرند و با مصرف موادی که منشاء گیاهی دارند از عوارض ناشی از غذاهای پرچرب بکاهند. این امر باعث شده است که تقاضا جهت مصرف انواع سبزیها روز به روز بیشتر شود
لازم به ذکر است؛ کتاب «خصوصیات پری بیوتیکی پیاز و اثرات آن در تغذیه طیور» به نویسندگی «میثم محمدپناه» از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی کردستان چاپ و روانه بازار شده شده است.