مؤلف در پیشگفتار کتاب آورده است، صنایع نساجی از نظر مواد، روشهای تولید، ماشین آلات و تجهیزات تولید، محصولات و زمینههای مصارف منسوجات و محصولات تولیدی و همچنین پراکندگی جغرافیایی بسیار گسترده بوده و این صنایع از جهات گوناگون بطور پیوسته در حال توسعه میباشند.
الیاف که مواد اولیه صنایع نساجی هستند از منابع مختلف می توانند بدست آیند یا به صورت مصنوعی ساخته یا تولید شوند. منابع الیاف طبیعی محدود هستند، از اینرو و با توجه به روند رو به رشد جمعیت و اختصاص زمینهای زیر کشت گیاهان صنعتی غذایی نظیر غلات و همچنین برای دستیابی به ویژگیهای مخصوص برای الیاف نساجی، پژوهشگران مبادرت به تحقیق در زمینه تولید الیاف مصنوعی کرده و در نهایت این تحقیقات منجر به تولید انواع الیاف مصنوعی توسط صنایع تولید الیاف نساجی شده است.
بنا به گستردگی زمینههای مواد، صنایع، روشهای تولید و مصارف منسوجات و همچنین فراگیر بودن محصولات صنایع نساجی،آموزش و تربیت متخصصان در سطوح مختلف حرفهای و عملی و همچنین کسب دانش علمی و تخصصی برای افراد شاغل در حوزههای مختلف مواد و صنایع مساجی ضروری است.
مشاغلی در کارخانجات و واحدهای تولیدی نساجی و مدیریتها و سرپرستیها در سطوح مختلف واحدهای صنعتی نساجی وجود دارند که افراد شاغل در آنها لزوما در زمینه شاخههای مهندسی نساجی تحصیل نکرده و یا تخصص ندارند. از طرفی فارغالتحصیلات شاخههای مختلف رشته مهندسی نساجی اطلاعاتی در زمینه شاخههای غیر تخصصی خود نداشته یا اطلاعات آنان در حد یک مهندس حرفهای نیست. از اینرو، ضروری بود مطالبی مناسب و متناسب افراد و مشاغل فوق در زمینه مواد، روشها، ماشین آلات، منسوجات و محصولات نساجی تهیه و در قالب کتابی تدوین و چاپ و منتشر گردد. لذا این کتاب تحت عنوان « اصول مواد و صنایع نساجی» و در قالب 4 بخش و 16 فصل که در برگیرنده همه مطالب در زمینه مواد و صنایع نساجی میباشد تدوین شده است.مطالبی که در این کتاب خواهید خاند مختصرا به شرح زیر است:
بخش اول تحت عنوان «الیاف نساجی و ریسندگی» حاوی 5 فصل است در زمینه الیاف نساجی، ریسندگی الیاف استیپل، تولید نخهای فلامنتی و خواص نخها.
بخش دوم تحت عنوان «بافندگی تاری – پودی» حاول 5 فصل که در زمینه روشهای طراحی، مقدمات، انواع بافتها و ماشینآلات بافندگی، بازرسی و کنترل کیفیت و مصارف پارچههای تاری – پودی میباشد.
بخش سوم تحت عنوان « بافندگی حلقوی» حاوی 5 فصل میباشد در زمینه روشهای طراحی، انواع ماشینآلات، روشهای بافت، بازرسی و کنترل کیفیت و مصارف پارچههای حلقوی پودی و حلقوی تاری.
بخش چهارم تحت عنوان « تکمیل در نساجی» شامل فصلی است در زمینه مواد، روشها و ماشینآلات رنگرزی، چاپ و تکمیل.
لازم به ذکر است کتاب« اصول مواد و صنایع نساجی »با شمارگان 500 نسخه و در 238 صفحه در قطع وزیری و به بهای 150000 ریال از سوی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.