مؤلفان در پیشگفتار کتاب آورده اند شهرها محلی هستند که بشر رضایت خود را از نیازها و کالاهای ضروری بدست میآورد. مفهوم شکوفایی؛ موفقیت، سلامت، پیشرفت و خوب زیستن را توصیف میکند.
همچنین در تعریف شکوفایی بیان کردند، شکوفایی همانطور که توسط اتحادیه اسکان بشر سازمان ملل متحد تعریف شده است یک بنای اجتماعی است که فعالیتهای بشر را جامه عمل و وضعیتهای قابل مشاهده در شهر را جایی که بصورت بزرگ یا حتی کوچک استقرار یافته، به طور مکرر میسنجد.
در ادامه توضیح می دهند به طور کلی شهر شکوفا، شهری است که تولید و اقتصاد، زیربنا و زیر ساخت،کیفیت زندگی ، در بردارنده سرمایه اجتماعی، تساوی و توزیع دوباره سودها و پایداری محیطی را تأمین کند.
شکوفایی به صورت توسعه متوازن میباشد که یک ویژگی قاطع در پنج دسته اصلی عملکردهای شهری قرار گرفته است. هیچ یک از ابعاد نباید روی دیگری چیره شود و همه باید مساوی روی مسیر شکوفایی هدایت شود.
شاخص شکوفایی شهری مسئلهای چند وجهی و با اهمیتهای مختلف است، در واقع تمامی موضوعات مورد توجه و مرتبط برای بررسی و نیل به توسعهی پایدار دارای مراتب و پیچیدگیهایی است. درک این پیچیدگیها، پارامترهای دسترسی، ارزشگذاری و اندازهگیری دارای اهمیت است. این معضل مهمی است که همواره مورد توجه جامعهی بشری بوده است. بررسیها و تجربیات بیشتر، آموزههای جدیدی در برداشته که برای رسیدن به موفقیتهای مورد نظر ما را یاری میدهند.
این کتاب در قالب سه بخش و ده فصل تهیه و تنظیم شده است. بخش اول؛ شکوفایی و تحلیل روند شهری که در این بخش به مفاهیم شکوفایی شهری و شهر و روندهای منطقهای پرداخته است. در بخش دوم؛ به سودمندی و شکوفایی شهرها، زیرساخت های شهری، کیفیت زندگی و تساوی حقوق و شکوفایی شهرها و پایداری محیطی و شکوفایی شهرها در شهرهای مختلف جهان مورد بحث قرار گرفته است.در نهایت در بخش سوم، سیاستهای شکوفایی شهرها مورد مطالعه قرار گرفته است. هم چنین در این بخش از مزیت تطبیقی به شکوفایی شهری و نوآوری برای پشتیبانی گذار و تحول به شهر قرن 21 پرداخته شده است.
لازم به ذکر است کتاب« شکوفایی شهری »با شمارگان 500 نسخه و در 248 صفحه در قطع وزیری و به بهای 135000 ریال از سوی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.