دبیر جشنواره کتاب سال دانشجویی عنوان کرد
جشنواره‌ای برای تشویق دانشجویان به نوشتن
چهار شنبه 19 آبان 1395
جشنواره‌ای برای تشویق دانشجویان به نوشتن
دبیر جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: هدف ما از برگزاری جشنواره «کتاب سال دانشجویی» بیشتر تشویق و ترغیب دانشجویان برای تألیف کتاب است.

 به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارت جهاددانشگاهی به نقل از خبرگزاری ایسنا عادل تقوی با حضور در غرفه ایسنا در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها با بیان این‌که امسال از ظرفیت داوری موسسه خانه کتاب در ارزیابی آثار استفاده کردیم اظهار کرد: دوره‌های قبل در داوری آثار مشکلات معدودی داشتیم و امسال تصمیم گرفتیم از ظرفیت استادان بیشتری برای ارزیابی کتاب‌های رسیده استفاده کنیم. بهترین گزینه برای ما داوران جشنواره «کتاب سال جمهوری اسلامی ایران» بودند زیرا مجموعه‌ خوب و گروه عالمانه‌ای را برای ارزیابی در موسسه خانه کتاب جمع کرده‌اند.

او با اشاره به این که موسسه خانه کتاب زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است گفت: داوران «کتاب سال دجمهوری اسلامی ایران» ارزیابی تخصصی‌تری از آثار نسبت به داوران «کتاب سال دانشجویی» داشتند زیرا تقسیم‌بندی آن‌ها از حوزه‌ها تقریبا دوبرابر بیشتر از ما بود.

رئیس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی همچنین افزود: بین موسسه «خانه کتاب» و «کتاب سال دانشجویی» هم‌افزایی صورت گرفت تا بتوانیم از ظرفیت‌های یکدیگر بهره‌مند شویم.

او با بیان این‌که آثار ارسال‌شده به جشنواره «کتاب سال دانشجویی» مولفانشان دانشجویان هستند ادامه داد: انتظار ما از کتاب‌ها در سطح یک دانشجوست بنابراین در داوری سخت‌گیری نمی‌شد. بیشتر طرح ما تشویق و ترغیب دانشجویان برای نوشتن بود. البته سعی شد تا فرم داوری جشنواره «کتاب سال دانشجویی» را به فرم داوری «کتاب سال جمهوری اسلامی» نزدیک کنیم و با فرم آن‌ها تطبیق داده شود و به سطحی از استانداردها برسد.

دبیر جشنواره کتاب سال دانشجویی خاطرنشان کرد: بحث داوری انسان‌محور است و ممکن است در داوری آثار کمی سلیقه‌ داور اعمال شود که سعی شد تا در بخش‌هایی اعتراض به داوری به حداقل برسد.

تقوی درباره آثار منتخب در حوزه شعر و داستان کفت: حداقل در چهار دوره از کتاب سال دانشجویی حتما در حوزه شعر و داستان یک اثر برگزیده و یا شایسته تقدیر شناخته شده‌ است.

او همچنین یادآور شد: در حوزه ادبیات، ظرفیت دیگری در گروه ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات جهاددانشگاهی ایجاد شد یعنی علاوه بر گروه خودمان، گروه ادبیات پژوهشی و کتاب سال نیز اضافه شدند.

عادل تقوی در ادامه گفت: بیشترین حجم آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی در حوزه علوم انسانی بود. از ۶۲۹ اثر تقریبا ۵۰ درصد آن‌ها از علوم انسانی و حوزه‌های آن بود. بعد از علوم انسانی، پزشکی و دامپزشکی فراوانی کتاب را داشت و فنی و مهندسی بعد از آن‌ها قرار گرفته بود که این نشان می‌دهد دانشجویان فنی مهندسی نسبت به دانشجویان علوم انسانی اهتمام کمتری برای نوشتن دارند.

وی هدف معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی از برگزاری این جشنواره را فرهنگ‌سازی و تشویق دانشجویان به نوشتن عنوان کرد.

دبیر جشنواره کتاب سال دانشجویی با اشاره به حرف‌های مجید غلامی جلیسه - مدیرعامل خانه کتاب - در نشست خبری این جشنواره افزود: کتاب‌هایی که در جشنواره کتاب سال دانشجویی برگزیده و یا شایسته تقدیر می‌شوند شانس بیشتری برای کتاب سال شدن دارند، زیرا در یک مرحله داوری شده‌اند.

او یادآور شد: مراسم اختتامیه جشنواره رو سه‌شنبه ۲۵ آبان از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۲ در پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاددانشگاهی برگزار می‌شود.

تقوی با بیان این‌که معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی بعد از سه سال «جشنواره پایان‌نامه سال دانشجویی» را احیا کرده‌ است افزود: دانشجویان تا ۱۵ آذر فرصت دارند پایان‌نامه‌های خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved