اختتامیه بیست و سومین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی سهشنبه (25 آبانماه) همزمان با سومین روز از بیست و چهارمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و روز «کتاب و کتابخوانی»با حضور دکتر سید حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی، عادل تقوی، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، دکتر سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی، رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها، و دکتر مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مجید غلامیجلیسه، مدیرعامل موسسه خانه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
در این مراسم مشروح سخنان سخنرانان به شرح ذیل میباشد
انتقاد رئیس جهاددانشگاهی از رشد مدرکگرایی
حمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی با تأکید بر اهمیت رشد و توسعه علم و فناوری و مستند کردن آن از طریق کتاب گفت: مستندسازی، تولید علم و روش کاربردی کردن تجربیات و وقایع تاریخی برای استفاده از آنها در جوامع از اهمیت ویژهای برخوردار است. بر همین اساس کتاب در همه جوامع، ملل و ادیان الهی بویژه دین مبین اسلام از جایگاه ویژهای برخوردار است.
او در ادامه گفت: معجزه پیامبر (ص) کتاب است و اولین آیات قرآن که به پیامبر (ص) نازل شد با موضوع علم و قلم است. این اهمیت به حدی است که خداوند متعال به قلم قسم میدهد. خود این مطلب نشاندهنده این است که دین اسلام برای انسانها حرمت عقلانی قائل است. اسلام با منطق اصلی خود باب گفتوگوی علمی را باز کرده است.
رئیس جهاددانشگاهی متذکر شد: در جهاددانشگاهی توجه ویژهای به تولید و کاربردی کردن علم به منظور حل مشکلات جامعه شده است. علم تولید قدرت و ثروت میکند. غربیها پس از اینکه از غفلت ما استفاده کردند و جلو رفتند سعی کردند به ما القا کنند که ما توانایی تولید علمی نداریم. آنها سعی کردند خودباوری را از نسل جوان ما بگیرند.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: هماکنون شبکه بسیار گستردهای از تولیدات فنی، علمی و پژوهشی داریم. همچنین شبکه گستردهای برای کاربردی کردن و ارائه این فناوریها و پژوهشها به جامعه داریم و به آن مفتخریم. بیش از ۱۱ هزار پروژه علمی و فناوری در کشور ایجاد کردهایم که کمتر از ۲۰ درصد منابع کارهای ما دولتی است و بیش از ۸۰ درصد منابع ما از تجاریسازی علم و فناوری حاصل شده است.
طیبی ادامه داد: خوشبختانه جهاددانشگاهی از همان ابتدا در ترویج علم اهتمام ویژه داشت. از سال ۶۰ انتشارات جهاددانشگاهی تأسیس شد؛ چون مهم بود استادان در دانشگاهها آموختههای خود را مکتوب کنند تا همه جامعه از آنها استفاده کنند. امروز مفتخریم که بیش از هزاران جلد کتاب توسط سازمان انتشارات جهاددانشگاهی منتشر شده است. یکی از اقدامات مهم سازمان انتشارات و معاونت فرهنگی در ترویج کتاب و کتابخوانی برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی است که امسال بیست و سومین دوره آن را میگذرانیم. همین جشنواره توانسته اعتماد دانشجویان را به خود جلب کند و باعث ظهور و بروز استعدادهای جوانان شده است. از دیگر کارهای ارزنده جهاد دانشگاهی در حوزه نشر ایجاد پایگاه علمی جهاد دانشگاهی بوده است که به SID معروف است و هدف این پایگاه اشاعه و ترویج اطلاعات علمی، گسترش سریع خدمات، اطلاعرسانی و اینکه محققان و دانشمندان ما بتوانند خیلی سریع از دستاوردهای علمی مطلع شوند، است.
او گفت: الان تعداد مقالاتی که ما در SID نهایی کردهایم یک میلیون و ۲۷۱ هزار و ۵۲۰ مقاله از ۱۷۷۵ نشر به زبان فارسی و انگلیسی است که بیش از ۴۰۰ هزار مقاله در اختیار ماست و دانشپژوهان میتوانند به صورت رایگان از آنها استفاده کنند.
رئیس جهاددانشگاهی سپس به مشکلات حوزه تولید علم و فناوری اشاره کرد و گفت: از مشکلات ما در این حوزه سرعت تولید علم و کاربردی کردن و استفاده درست آن است که به توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بستگی دارد. ما در تولید علم با آفاتی مواجه هستیم. یعنی اگر برای تولید و مصرف علم متقاضی داشته باشیم سرعت تولید علم هم بیشتر میشود و با کاربردی کردن آن در جامعه مواجه خواهیم شد. اما متأسفانه باید بگویم یکی از آفات بزرگ در کشور ما توجه به مدرکگرایی است. متأسفانه نقش مدرکگرایی در احساس و ایجاد جایگاه اجتماعی بسیار زیاد است. نقشی که مدرکگرایی در افزایش حقوق و جایگاه اجتماعی در همه سازمانهای دولتی و شبه دولتی ایجاد کرده مشکل درست کرده است و نتیجه این شده که تولید مقاله و رساله و کتاب به صورت نیابتی در همین خیابان انقلاب انجام میشود و هر وقت از این منطقه رد میشویم متأثرمان میکند و از این بابت دچار مصیبت شدهایم. البته در شورای انقلاب فرهنگی این بحث به صورت جدی مطرح شده که قوه قضاییه و نیروی انتظامی با این موضوع برخورد جدی کنند.
او همچنین گفت: در حال حاضر ما مشکل جدی در تولید علم و فناوری نداریم. ما توان تولید علم و فناوری را داریم اما باید مدیریت و زنجیره آن درست شود تا کارکرد مناسب خودش را داشته باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی با مخاطب قرار دادن مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: متأسفانه در کشور ما هم در بحث توسعه عمرانی و هم در توسعه علم و پژوهش پراکندهکاری وجود دارد در صورتی که ما باید اولویتهای توسعه صنعتی خود را مشخص کنیم. به جای اینکه در ۱۰ زمینه هزینه کنیم در ۱۰۰ زمینه هزینه میکنیم و معمولا هم به نتیجه نمیرسیم. در صورتی که همه جای دنیا اولویتها را مشخص میکنند. اما ما این کار را نمیکنیم. پژوهشها باید دارای اولویت باشد و در ادامه تبدیل به ثروت شود و حتی هزینه خود را هم دربیاورد.
او سپس گفت: از میان ۶۲۹ کتاب رسیده به این جشنواره تناسبها خوب نیست و کتابهای رسیده در حوزه فنی مهندسی کم است. این موضوع را در شورای عالی هم گزارش دادند. علاقه دانشجو به رفتن به رشته ریاضی و انتخاب رشتههای فنی مهندسی کم شده است چون آنها احساس میکنند کاری برای رشتههایی که آنها انتخاب میکنند وجود ندارد. دلیل آن هم این است که نمیخواهند از علم و فناوری داخلی استفاده کنند.
طیبی همچنین اظهار کرد: تعداد کتابها در علوم انسانی بسیار زیاد و خوب است اما آثار آنها برای حل معضلات انسانی و اجتماعی ما کم است.
دکتر مسعود پزشکیان نایبرئیس مجلس در جشنواره کتاب سال دانشجویی/90 درصد مشکلات جامعه به مدیران برمیگردد
مسعود پزشکیان ادامه داد: 90 درصد از مشکلات جامعه به مدیریت و 10 درصد مابقی به عملکرد مدیران مربوط میشود. بنابراین رهبری سازمانی عامل نجات کشور به حساب میآید اما وقتی جناحی به مسایل نگاه میشود نتیجهای به دست نمیآوریم.
پزشکیان در مراسم پایانی بیست و سومین جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: من امروز به اینجا آمدهام که بگویم قدر کسانی را که در این عرصه کار میکنند میدانیم؛ کار آنها بزرگ است.
او افزود: شاید باید تأسف بخورم و نمیدانم از چه کسی باید گله کنم که چرا قدر نوشتن و کسانی را که مینویسند نمیدانیم و اینقدر کم به آنها توجه میکنیم یا بیتوجه هستیم. در صورتی که اگر قرار است در این مملکت به جایی برسیم باید با کتاب و کتابخوانی و عمل به آن برسیم.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر نوشتهها و تجربهها مکتوب شده و مفت در اختیار ما قرار دارند که میتوانند برای پیدا کردن و حل کردن مشکلات مملکت به ما کمک کنند، اما ما این کار را نمیکنیم.
پزشکیان با اشاره به آیاتی از قرآن کریم اظهار کرد: فلسفه خلقت این است که انسانها آفریده شدند تا بهترین کارها را انجام دهند. همه حرفهای کتابها برای این بوده که ما از تاریکی به روشنایی برسیم. کسانی که مینویسند این کار را میکنند و آگاهی را تبدیل به کتاب میکنند. اما گرفتاری ما از همان زمان مدرسه و دانشگاه شروع میشود. از همان دوران مدرسه در کلاس انشا به ما میگفتند بنویسید اما به ما یاد نمیدادند که نوشتن ساختار و چارچوب دارد. یک عمر نوشتیم اما راه و رسم نوشتن را یاد نگرفتیم به صورتی که بعد از اتمام دوره فوق لیسانس وقتی به ما میگویند بنویسید، بلد نیستیم. الان هم دانشگاهها و مدارس همینطور هستند و به ما نوشتن یاد نمیدهند. بنابراین کسانی که با عشق و انگیزههای شخصی دست به قلم میبرند قابل قدردانی هستند.
او در ادامه متذکر شد: چگونه نوشتن آموزش میخواهد. ما کتابهایی داریم که با اینکه مطالبشان جالب است اما به گونهای نوشته شدهاند که مخاطب را خسته میکنند و باعث میشوند که مخاطب انگیزهای برای خواندن آنها نداشته باشد. برعکس این هم وجود دارد و برخی کتابها با نوع چاپ و عکس و از این دست اقدامات خواننده را وادار به خواندن میکنند. این مسائل را باید از همان دانشگاه به ما یاد میدادند و ما باید به نسل جوان یاد میدادیم. اگر این اتفاق نیفتاده قطعا تقصیر کسانی است که در صف جلو قرار دارند.
پزشکیان گفت: این مدیریت جامعه است که میتواند آن جامعه را درست کند. اما وقتی مدیریتها را سیاسی میکنند و مدیران را جناحی انتخاب میکنیم نه براساس شایستگی و مهارت و توانمندی، نتیجهای جز این وضعیت نخواهیم داشت.
او در پایان سخنانش بیان کرد: کتاب برای این است که ما را از تاریکی به درآورد. اگر کتاب و نوشته این کار را کرد میتوانیم بگوییم راه درست را رفتهایم وگرنه باید نگاهمان را نسبت به کتاب و نوشتن عوض کنیم.
پزشکیان همچنین از جهاددانشگاهی برای برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی سپاسگزاری کرد.
تقدیر از حجتالاسلام احمدی در جشنواره کتاب سال دانشجویی
ا حضور حمیدرضا طیبی (رئیس جهاددانشگاهی)، مسعود پزشکیان (نایبرئیس مجلس شورای اسلامی)، سعید پورعلی (معاون فرهنگی جهاددانشگاهی) و عبدالحمید احمدی (معاون فرهنگی و آموزشی پژوهشی وزارت ورزش و جوانان) با اهدای لوحی از جایگاه علمی او تجلیل شد. احمدی تنها لوح تقدیر را پذیرفت و هدیه نقدی را برای ترویج کتابخوانی به انتشارات جهاددانشگاهی بازگرداند.
حجتالاسلام احمدی در سخنانی درباره حضورش در این مراسم گفت: هیچ وقت مایل نبودم که برای تکریم به جایی بروم. چند سال پیش در مراسم چهرههای ماندگار هم شرکت نکردم. ولی دوستان برای مراسم امروز اصرار کردند و من مجبور شدم بپذیرم.
او در ادامه درباره اهمیت تأسیس جهاددانشگاهی اظهار کرد: من به جهاددانشگاهی از آغاز تأسیس خیلی علاقه داشتم. الان هم این گونه است. در آن زمان برخی از اعضا و وزرا و شاید غیر وزرا مایل نبودند مرکزی به نام جهاددانشگاهی وجود داشته باشد اما من میگفتم بگذارید جمعی از دانشجویان به دانشگاه بیایند و روحیه انقلابی را در دانشگاه احیا کنند. امروز وقتی میبینم در جهاد اینقدر کتاب و مقاله منتشر شده است خوشحالام و امیدوارم در آینده با کیفیت و کمیت بیشتر این راه ادامه پیدا کند.
احمدی همچنین درباره سازمان انتشارات سمت گفت: تا به حال این سازمان نزدیک به ۳۹ میلیون کتاب منتشر کرده است و امیدواریم سال آینده این رقم به ۴۰ میلیون کتاب برسد.
او به اهمیت تعلیم و تعلم در اسلام و همچنین نزد علامه طباطبایی و امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: شما هم در دانشگاه سعی کنید تلاش کنید نمونهای باشید برای دیگران. سعی کنید حرکات و رفتار نشرتان برای خدا باشد. مهمترین کار ما این است که هر کاری میکنیم برای رضای خدا باشد.
رئیس سازمان انتشارات سمت همچنین گفت: کسانی که در حوزه ریاضیات، فیزیک و حتی مکانیک فعالیت میکنند نیز در حال عبادتاند. یکی از خطاهای ما این بود که همواره فکر میکردیم که عبادت تنها نماز خواندن و روزه گرفتن است؛ در حالی که آباد کردن زمین و برطرف کردن نیاز مردم نیز عبادت است و این شیوه ائمه (ع) بوده است.
مشارکت 23 درصدی زنان مولف در این جشنواره
عادل تقوی ادامه داد: فراخوان ارسال اثر به دبیرخانه بیست و سومین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی اردیبهشتماه اعلام شد. دانشجویان مولف و مترجم در مجموع 700 اثر به این دبیرخانه ارسال کردند که از این بین 629 اثر حایز شرایط داوری شناخته شدند. آثار در چهار مرحله ارزیابی و در نهایت 11 کتاب بهعنوان برگزیده و 25 اثر شایسته تقدیر اعلام شد.
وی افزود: آثار ارسالی در 6 گروه تخصصی پزشکی و دامپزشکی، علوم انسانی و اجتماعی، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری همچنین علوم پایه از همه مقاطع تحصیلی و دانشگاه کشور داوری شدند. بیست و سومین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی دارای بخش ویژه بررسی آثار مربوط به اقتصاد مقاومتی، اشتغال و کارآفرینی همچنین کتاب دانشجویان فارسینویس و مولف جوان همچنین ناشران فعال در انتشار آثار دانشجویان است.
تقوی گفت: بیشترین آثار در این دوره به گروه علوم انسانی بعد پزشکی دامپزشکی سپس فنی مهندسی اختصاص دارد کمترین آثار نیز به گروه علومپایه و هنر و معماری مربوط میشود. 60 درصد آثار ارسالی به دبیرخانه تالیفی و مابقی ترجمه هستند. 71 درصد کتابها نیز از سوی دانشجویان دانشگاههای دولتی، 20 درصد دانشگاه آزاد و پنج درصد دانشگاه پیامنور ارسال شده همچنین 65 درصد کتابها به قلم دانشجویان مقطع دکترا، 20 درصد دانشجویان کارشناسیارشد، 6 درصد نیز به قلم دانشجویان کارشناسی و کاردانی تالیف و تدوین شده است. 77 درصد از دانشجویان مرد و 23 درصد دانشجویان زن در این جشنواره مشارکت داشتند.
معرفی برگزیدگان جشنواره کتاب سال دانشجویی
برگزیدگان و شایستگان تقدیر این دوره در 6 شاخه دانشگاهی علومانسانی و اجتماعی، علوم پزشکی و دامپزشکی، علومپایه، علوم کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، فنی و مهندسی معرفی و تجلیل شدند. بخش ویژه این دوره نیز به دو موضوع اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل و اشتغال و کارآفرینی اختصاص داشت. آثار دانشجویان فارسینویس نیز دومین سال پیاپی همزمان با این جشنواره برگزار شد.
در گروه علوم انسانی و اجتماعی
برگزیدگان شاخه تألیف:
عنوان: اعلام عمومی مجرم، مبانی و کارکردها
مؤلف: احمد مرتاضی
رشته و دانشگاه: فقه و مبانی حقوق اسلامی ـ حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی
ناشر و سال نشر: بوستان کتاب ـ 1395
عنوان: ادبیات داستانی جنگ در ایران
مولف: مهدی سعیدی
رشته و دانشگاه: زبان و ادبیات فارسی ـ کاشان
ناشر و سال نشر: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی ـ 1395
برگزیدگان شاخه ترجمه:
عنوان: اصول روان داروشناسی برای متخصصان سلامت روان
مترجم: سمیه رامش زارچی
رشته و دانشگاه: روانشناسی بالینی ـ تهران
ناشر و سال نشر: تیمورزاده (با همکاری نشر طبیب) ـ 1393
عنوان: راهنمای عملی نیازسنجی
مترجم: کیوان فردائی بنام
رشته و دانشگاه: مدیریت آموزشی ـ اصفهان
ناشر و سال نشر: ترمه ـ 1395
عنوان: ورزشکاران پارالمپیکی
مترجمان: علیرضا نصیرزاده ـ علی فتاحی ولیلایی
رشته و دانشگاه: تربیت بدنی (بیومکانیک ورزشی) ـ خوارزمی
ناشر و سال نشر: پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی ـ 1394
عنوان: فلسفه آلمانی: (1760 ـ 1860)، میراث ایدئالیسم
مترجم: ندا قطرویی
رشته و دانشگاه: فلسفه ـ تهران
ناشر و سال نشر: ققنوس ـ 1394
شایسته تقدیر شاخه تالیف:
عنوان: جغرافیای سیاسی در شاهنامه فردوسی
مولف: ابوالفضل کاوندی کاتب
رشته و دانشگاه: جغرافیای سیاسی ـ تربیت مدرس
ناشر و سال نشر: کویر ـ 1394
عنوان: تحلیل گفتمانی اشعار قیصر امینپور
مؤلف: پریسا صالحی
رشته و دانشگاه: زبان و ادبیات ـ شهید بهشتی
ناشر و سال نشر: تک رنگ ـ 1393
عنوان: خاندان پیامبران در کتاب مقدس و قرآن
مولف: سیدروحاله شفیعی
رشته و دانشگاه: تفسیر تطبیقی ـ قم
ناشر و سال نشر: دانشگاه ادیان و مذاهب ـ 1395
عنوان: آلمان فدرال، سیاست خارجی، سیاست خاورمیانهای و سیاست در قبال ایران
مولف: بهزاد احمدی لفورکی
رشته و دانشگاه: روابط بینالملل ـ شهید بهشتی
ناشر و سال نشر: موسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران ـ 1394
شایسته تقدیر شاخه ترجمه:
عنوان: راهنمای روشهای آمیخته در پژوهشهای علوم رفتاری و اجتماعی
مترجمان: زهرا فزونی اردکانی ـ سارا جعفری ـ ضرغام عبدالهی پور
رشته و دانشگاه: ترویج و آموزش کشاورزی، تربیت مدرس ـ کارآفرینی، تهران
ناشر و سال نشر: دانشگاه تهران ـ 1394
عنوان: مدیریت اثربخش مدرسه
مترجم: محمدرضا فریدی
رشته و دانشگاه: مدیریت آموزشی ـ ارومیه
ناشر و سال نشر: دانشگاه ارومیه ـ 1394
عنوان: آخرین پیشرفتها در روششناسیهای آیندهنگاری
مترجمان: فرهاد نظریزاده ـ سینا فقیه
رشته و دانشگاه: آیندهپژوهی، بینالمللی امام خمینی (ره) ـ مهندسی عمران (مکانیک خاک و پی)، صنعتی مازندران
ناشر و سال نشر: موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی ـ 1395
عنوان: روضهالاحباب؛ روایتی داستانی و منظوم در مقتل امام حسین (ع) (به زبان هورامی)
مترجم: مظهر ادوای
رشته و دانشگاه: تاریخ (تاریخ بعد از اسلام) ـ فردوسی مشهد
ناشر و سال نشر: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی ـ 1394
عنوان: کنترل و یادگیری حرکتی با تاکید رفتاری
مترجم: علی حسین ناصری
رشته و دانشگاه: تربیت بدنی (رفتار حرکتی) ـ خوارزمی
ناشر و سال نشر: علم و حرکت ـ 1395
عنوان: معنای زندگی
مترجم: غزاله حجتی
رشته و دانشگاه: فلسفه دین ـ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
ناشر و سال نشر: نگاه معاصر 1394
در گروه علوم پایه
برگزیدگان شاخه ترجمه:
عنوان: فیزیولوژی پزشکی گانونگ (2016)
مترجم: زهرا قاسمزاده
رشته و دانشگاه: زیستشناسی (علوم جانوری، فیزیولوژی جانوری) ـ تهران
ناشر و سال نشر: اندیشه رفیع ـ 1395
شایسته تقدیر شاخه تألیف:
عنوان: کاربردهای زیستی نانومواد (جلد اول: مبانی، شیمی و ساختار نانو مواد، جلد دوم: داروشناسی، ژن درمانی و تصویربرداری پزشکی، جلد سوم: ایمپلنتها، مهندسی بافت و زیستسازگاری)
مولف: حسین درخشان خواه ـ لقمان علائی
رشته و دانشگاه: زیست مواد دارویی ـ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران ـ بیوفیزیک، تهران
ناشر و سال نشر: دانشگاه تهران ـ 1394
شایسته تقدیر شاخه ترجمه:
عنوان: کیهان ـ شناخت دنیای اسرارآمیز سیارههای منظومه شمسی و ستارگان
مولف: محمد نوریزاده
رشته و دانشگاه: زمینشناسی پترولوژی ـ باهنر کرمان
ناشر و سال نشر: بهنشر (آستان قدس رضوی) ـ 1394
در گروه هنر و معماری
برگزیدگان شاخه تألیف:
عنوان: گنجینه فرهنگ آثار معماری ایران (جلد 8 ـ کارخانههای مرمت شده ایران و جهان)
مولف: لیلا پهلوانزاده
رشته و دانشگاه: مرمت ابنیه ـ هنر اصفهان
ناشر و سال نشر: معمارخانه باغنظر ـ 1393
شایسته تقدیر شاخه ترجمه:
عنوان: صنایع کهن دوره قاجار (1925 ـ 1800)
مترجم: علیرضا بهارلو
رشته و دانشگاه: هنر اسلامی ـ تربیت مدرس
ناشر و سال نشر: پیکره ـ 1393
در گروه کشاورزی و منابع طبیعی
برگزیدگان شاخه تألیف:
عنوان: اصول و مبانی ترسیب کربن
مولف: مهسا اقحوانی شجری ـ سعید جاهدیپور
رشته و دانشگاه: بومشناسی زراعی (اگرواکولوژی)، بومشناسی زراعی (واحد بینالملل) ـ فردوسی مشهد
ناشر و سال نشر: جهاد دانشگاهی واحد مشهد ـ 1394
شایسته تقدیر شاخه ترجمه:
عنوان: مهندسی آبزیپروری
مترجم: سیدمرتضی ابراهیمزاده
رشته و دانشگاه: شیلات ـ تربیت مدرس
ناشر و سال نشر: دانشگاه تهران ـ 1394
در گروه فنی و مهندسی
شایسته تقدیر شاخه تألیف:
عنوان: اصول و فنارویهای تولید بیوگاز
مولف: صفورا میرمحمد صادقی
رشته و دانشگاه: مهندسی شیمی ـ صنعتی اصفهان
ناشر و سال نشر: دانشگاه صنعتی اصفهان ـ 1394
عنوان: نگرشی بر اصول و فناوری تولید نانو ساختارهای لیفی
مؤلفان: مهدی حسنزاده مقدم اباتری ـ بنتالهدی هادوی مقدم ـ کمیل نصوری کمامردخی
رشته و دانشگاه: مهندسی نساجی (شیمی نساجی و علوم الیاف) ـ گیلان، صنعتی امیرکبیر
ناشر و سال نشر: دانشگاه صنعتی شریف ـ 1393
عنوان: چرخههای رانکین آلی
مؤلفان: فرزاد محمدخانی
رشته و دانشگاه: مهندسی مکانیک ـ تبریز
ناشر و سال نشر: دانشگاه تبریز ـ 1394
شایسته تقدیر شاخه ترجمه:
عنوان: مهندسی لیزر و مخابرات نوری فضای آزاد
مترجم: الناز قهرمانی راد
رشته و دانشگاه: مهندسی برق (الکترونیک) ـ تربیت دبیر شهید رجایی
ناشر و سال نشر: دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ـ 1393
عنوان: مکانیک خاک غیراشباع
مترجم: شهره محمدی
رشته و دانشگاه: مهندسی عمران، مهندسی محیطزیست ـ صنعتی امیرکبیر
ناشر و سال نشر: جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر ـ 1394
عنوان: فناوری و کاربردهای واقعیت مجازی
مترجمان: خسرو کرمی
رشته و دانشگاه: مهندسی مکانیک ـ خلیجفارس بوشهر
ناشر و سال نشر: توسعه سبز ـ 1395
در گروه علوم پزشکی و دامپزشکی
برگزیدگان شاخه ترجمه:
عنوان: اصول شیمی بالینی و روشهای تشخیصی مولکولی تیتز (جلد 1 و 2)
مترجم: زهرا محمدی
رشته و دانشگاه: پزشکی عمومی ـ دانشگاه علوم پزشکی تهران
ناشر و سال نشر: کتاب ارجمند (با همکاری انتشارات ارجمند) ـ 1395
عنوان: فیزیولوژی پزشکی گایتون و هال (جلد اول و دوم)
مترجم: مسعود رفیعی
رشته و دانشگاه: داروسازی ـ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمان تهران
ناشر و سال نشر: کتاب ارجمند (با همکاری انتشارات ارجمند) ـ 1395
عنوان: میکروبشناسی پزشکی جاوتز (جلد اول: کلیات، ایمونولوژی، باکتریشناسی) (جلد دوم: ویروسشناسی، قارچشناسی، انگلشناسی)
مترجم: محمد قدرتی
رشته و دانشگاه: پزشکی عمومی ـ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
ناشر و سال نشر: کتاب ارجمند (با همکاری انتشارات ارجمند) ـ 1395
شایسته تقدیر شاخه تألیف:
عنوان: تکنیکهای ارزیابی دستی: قدرت عضلانی، دامنه حرکتی مفاصل، راه رفتن با پاسچر
مولف: زهرا فخاری
رشته و دانشگاه: فیزیولوژی ـ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
ناشر و سال نشر: ستایش هستی ـ 1395
شایسته تقدیر شاخه ترجمه:
عنوان: کتاب جامع سلامت خانواده: ویراست چهارم (جلد 1 و 2)
مترجم: مرجان قائمی بیدگلی
رشته و دانشگاه: جراحی زنان ـ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
ناشر و سال نشر: تیمورزاده ـ 1395
عنوان: مبانی طب کودکان نلسون
مترجمان: آیدین مشکسار ـ محمدمصطفی صفرپور ـ مریم مظاهریون
رشته و دانشگاه: چشمپزشکی، علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان فارس ـ جراحی عمومی، علوم پزشکی اهواز ـ علوم تغذیه ـ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
ناشر و سال نشر: تیمورزاده ـ 1395
در بخش ویژه
دومین دوره انتخاب کتاب سال دانشجویان فارسینویس
شایسته تقدیر شاخه تالیف:
عنوان: ژنتیک و جرم
مؤلفان: آرمین علیمردانی
رشته و دانشگاه: حقوق جزا و جرمشناسی، UNSW استرالیا
ناشر و سال نشر: مجد ـ 1393
کارآفرینی و اشتغال
شایسته تقدیر شاخه تألیف
عنوان: کارآفرینی در صنعت حمل و نقل ترکیبی
مؤلف: جواد مصطفیزاده
رشته و دانشگاه: مدیریت بازرگانی ـ عدالت
ناشر و سال نشر: جهاد دانشگاهی واحد مازندران ـ 1395
تقدیر به خاطر تعدد آثار ارزشمند
شایسته تقدیر شاخه ترجمه
عنوان: بنیاد آموزه فراگیر دانش ـ تاریخ فلسفه غرب: عصر ایدئالیسم آلمانی ـ زیباییشناسی آلمانی در قرن هجدهم ـ در هزارتوی نیچه
مترجم: سیدمسعود حسینی توشمانلوئی
رشته و دانشگاه: فلسفه (فلسفه یونان و قرون وسطی) ـ تهران
ناشر و سال نشر: حکمت، ققنوس ـ 1393، 1394، 1395
مؤلف جوان
شایسته تقدیر شاخه تألیف
عنوان: شیمی شیرین است ـ فراتر از شیمی
مولف: آرمین پالیزیان
رشته و دانشگاه: مهندسی شیمی ـ شهید باهنر کرمان
ناشر و سال نشر: نادریان ـ 1394، 1395
ناشر شایسته تقدیر
انتشارات تیمورزاده
انتشارات ارجمند