علی اکبرزاده خبر داد:
«مطالعان میان‌رشته‌ای قرآن»؛ بخش ویژه جشنواره کتاب سال دانشجویی/ توجه به ظرفیت‌های بالقوه قرآن در علوم انسانی
دوشنبه 8 خرداد 1396
«مطالعان میان‌رشته‌ای قرآن»؛ بخش ویژه جشنواره کتاب سال دانشجویی/ توجه به ظرفیت‌های بالقوه قرآن در علوم انسانی
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی به نقل ازایکنا ، بیست و چهارمین جشنواره کتاب سال دانشجویی به همت سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در حالی به کار خود ادامه می‌دهد که یکی از بخش‌های ویژه فراخوان این دوره از جشنواره، دریافت آثاری در حوزه «مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم» است و این بخش با همکاری سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور دنبال می‌شود.

 حامد علی اکبرزاده، معاون اطلاع‌رسانی سازمان انتشارات در گفت‌وگو با ایکنا پیرامون این دوره از جشنواره کتاب سال دانشجویی اظهار کرد: امسال بیست و چهارمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی برگزار می‌شود و نزدیک به ربع قرن است که این جشنواره به همت جهاد دانشگاهی و سازمان انتشارات در حال برگزاری است. در این جشنواره دانشجویان می‌توانند در گروه‌ها و شاخه‌های مختلف، کتاب‌هایی که در دوران تحصیل خود تالیف یا ترجمه کرده‌اند، برای ارزیابی و داوری به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.

وی ادامه داد: دانشجویانی که طی سال‌های ۹۴ و ۹۵ آثار خود را به چاپ رسانده‌اند و در طی این سال‌ها مشغول به تحصیل در یکی از دانشگاه‌های داخل و یا خارج از کشور بوده‌اند، همچنین طلاب حوزه‌های علمیه که طی این دو سال مشغول به تحصیل بوده‌اند و کتابی تالیف و یا ترجمه کرده‌اند، می‌توانند جهت شرکت در این دوره از جشنواره آثار خود را برای ما ارسال کنند.

علی اکبرزاده با اشاره به یکی از شاخه‌های گروه علوم انسانی که هر ساله بیشترین تعداد آثار ارسالی را به خود اختصاص می‌دهد، گفت: در بخش اصلی جشنواره و در گروه علوم انسانی، یکی از شاخه‌هایی که هر ساله آثاری از آن ارسال می‌شود و تعداد آثار دریافتی آن نسبت به شاخه‌های دیگر بیشتر است، گروه «دین و فلسفه» است و هر دوره یک برگزیده در این گروه معرفی و تقدیر می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش ویژه مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم امسال به موضوعات جشنواره کتاب سال دانشجویی افزوده شده است، تصریح کرد: در هر دوره، علاوه بر گروه‌های اصلی، با توجه به سیاست‌هایی که دبیرخانه جشنواره دارد و مسائل و نیازهای کشور، موضوعاتی تحت عنوان بخش ویژه در نظر گرفته می‌شود. امسال یکی از موضوعات بخش ویژه جشنواره کتاب سال دانشجویی «مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم» است و این بخش با همکاری سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور که وابسته به جهاد دانشگاهی است، برگزار خواهد شد. در این بخش نیز دانشجویانی که طی سال‌های ۹۴ و ۹۵ در موضوعات مرتبط با مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم، کتابی را تالیف و یا ترجمه کرده‌اند، می‌توانند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

معاون اطلاع‌رسانی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی افزود: معتقدیم تحول در علوم انسانی یکی از ضرورت‌هایی است که باید در کشور اتفاق بیفتد. از جمله ظرفیت‌هایی که می‌شود با شناخت در حوزه علوم انسانی روی آن کار کرد، ظرفیت‌هایی است که در قرآن کریم داریم. برخی کارشناسان معتقدند؛ قرآن کریم ظرفیت‌های بالقوه‌ای در حوزه علوم انسانی دارد که هنوز از آن‌ها استفاده نکرده‌ایم، به همین خاطر بحث مطالعات میان رشته‌ای قرآن به عنوان یکی از موضوعات بخش ویژه جشنواره کتاب سال دانشجویی شکل گرفت. در این حوزه با خلا آثار علمی روبه‌رو هستیم و آثار علمی خوبی تولید نشده و اگر هم تولید شده باشد، این آثار و صاحبان آن‌ها، معرفی و تشویق نشده‌اند.

علی اکبرزاده گفت: هدف ما این است که کمک کنیم تا این گفتمان شکل بگیرد که بشود از ظرفیت‌های قرآن در حوزه علوم انسانی استفاده کرد. امیدواریم بتوانیم در بیست و چهارمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی و با همکاری سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، در این بخش آثار خوبی دریافت و آن‌ها را به جامعه علمی معرفی کنیم. در این خصوص از ناشران محترمی که در حوزه مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم فعالیت می‌کنند نیز دعوت می‌کنیم آثاری که با این حوزه مرتبط است و شرایط حضور در جشنواره را داراست، به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی ارسال نمایند.

وی افزود: چند اقدام برای آثاری که برگزیده خواهند شد در نظر گرفته شده؛ یک بخش جوایزی است که به نفرات برگزیده اهدا می‌شود، بخش دیگر این است که تعدادی از کتاب‌های مولفان برگزیده خریداری شود که این امر با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام خواهد شد، همچنین این کتاب‌ها طی نشست‌هایی نقد و بررسی خواهند شد.

علی اکبرزاده با بیان اینکه اغلب آثار ارسالی به جشنواره کتاب سال دانشجویی، از سوی دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی است، عنوان کرد: دانشجویان در همه مقاطع می‌توانند آثار تالیفی و یا ترجمه‌ای خود را در هر کدام از بخش‌های جشنواره به دبیرخانه ارسال نمایند. اما معمولا در دوره‌های مختلف این جشنواره اغلب دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، آثار خود را برای شرکت در جشنواره ارسال می‌کنند. بر همین اساس بخشی در جشنواره لحاظ شده تحت عنوان «مؤلف جوان»؛ از جوان‌ترین فردی که اثر خود را برای ما ارسال کرده در بیست و چهارمین جشنواره کتاب سال دانشجویی تقدیر خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا زمان ارسال آثار به این جشنواره تمدید خواهد شد یا خیر؟، گفت: مهلت ارسال آثار تا ۳۱ تیرماه جاری خواهد بود و از دانشجویان می‌خواهیم آثار خود را هر چه سریع‌تر به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند تا روند داوری به نحو مطلوب انجام شود. امکان تمدید دریافت آثار وجود دارد، اما هنوز تصمیمی برای آن گرفته نشده است.

علاقه‌مندان به شرکت در بیست و چهارمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی، جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این جشنواره می‌توانند به دبیرخانه این جشنواره به نشانی تهران، خیابان انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان ژاندارمری شرقی، پلاک ۷۲، سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی مراجعه کنند و یا با شماره تلفن‌های ۶۶۹۵۲۷۲۷ و ۶۶۹۷۱۱۸۴ تماس بگیرند.

شرکت کنندگان می‌توانند، تا پایان تیرماه ۱۳۹۶ با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان انتشارت جهاد دانشگاهی، به نشانیwww.isba.ir  نسبت به ثبت‌نام الکترونیکی اقدام نمایند. مولفان و مترجمانی می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند که طی سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ آثار خود را به چاپ رسانده و در این مدت در یکی از دانشگاه‌ها و یا حوزه‌های علمیه سراسر کشور در کلیه مقاطع تحصیلی اشتغال به تحصیل داشته باشند.

یادآور می‌شود، مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان این جشنواره، آبان‌ماه امسال و همزمان با هفته کتاب جمهوری اسلامی برگزار خواهد شد.


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved