به همت سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی
نشست تخصصی نقش استاد ، دانشجو و ناشردر توسعه علمی دانشگاه ها برگزار شد
سه شنبه 28 شهریور 1396
 نشست تخصصی نقش استاد ، دانشجو و ناشردر توسعه علمی دانشگاه ها برگزار شد
چهارمین نشست از سلسل نشست های فصل سخن با عنوان نقش استاد ، دانشجو و ناشر در توسعه علمی دانشگاه ها دوشنبه 27 شهریور ماه جاری در خبرگزاری ایسنا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در ابتدای این جلسه سید مهدی صادقی نژاد پژوهشگر و عضو کمیسیون آموزش، پژوهش و توسعه انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی به بیان معضلات صنعت نشر  پرداخت . وی یکی از معضلات صنعت نشر را عدم رعایت قانون کپی رایت و معضل دیگر را کاهش مطالعه و هزینه بالای چاپ و تهیه کتاب دانست.

وی افزود : با این حال باید به آینده خوشبین بود زیرا در این زمینه فعالیت های از قبیل ایجاد کمپین های نه به کپی غیر مجاز صورت پذیرفته

است.

در ادامه سید عباس حسینی نیک ، مدیر مسئول انتشارات مجد و بازرس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران گفت: فعالان در عرصه Ebook به دو دسته تقسیم می شوند. گروهی با نیت خیر به این چنین فعالیت ها پرداخته و گروهی دیگر با هدف سودجویی پا به این عرصه می گذارند.

حسینی نیک افزود : از سال 1886 قانون کپی رایت در برخی از کشورها مطرح و تصویب شد اما متاسفانه در کشور ایران تا به امروز این قانون اجرائی نشده است.

در ادامه اظهار داشت : درمقابل کسانی که طرفدار حقوق مالکیت فکری گروهی هستند که کپی از آثار علمی را غیر اخلاقی قلمداد نکرده و مخالف حبس علم هستند.البته قانون گذااران به این نکته توجه داشته و محدودیت هایی برای مولفان و صاحبان اثر ایجاد کرده اند.

وی خاطرنشان کرد : نقصهایی در قانون موجود بود که خوشبختانه آنها نیز برطرف شده اند و طبق قانون متخلفین قانون کپی رایت محکوم به تعدی خسارت و تحمل 3 ماه تا 1 سال حبس می شوند.

حسینی نیک در پایان راهکارهای پیشگیری از این دست تخلفات را کاهش قیمت کتاب ، تغییر در مدل تخفیف دهی به فروشندگان ، تغییر در نوع معامله ناشران با کتابفروشان و تکمیل چرخه پخش کتاب برشمرد.

 

در ادامه مسعود پایدار  مدیر مسئول انتشارات کتاب دانشگاهی و عضو هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران به آسیب شناسی صنعت چاپ پرداخت و با ابراز نگرانی از کاهش شمارگان گفت : علت این کاهش عوامل درونی مانند نبود پژوهش ، برنامه و آینده نگری و عوامل بیرونی مانند محدود شدن نشر به مرزهای کشور ، کپی غیر مجاز ،کاهش دانشجویان در حال تحصیل ، تمایل اساتید و دانشجویان به جزوات است.

وی افزود : راه برون رفت از وضع موجود ایجاد عزم ملی و بهرگیری از فناوری های نوین است .

 

در ادامه مرتضی زينـعلي مدیر مسئول انتشارات جامعه نگر  گفت : مسیر توسعه علمی در کشور دچار مشکلاتی از قبیل نبود راه برد و استراتژی ، عدم تعریف رسالت برای ناشرین ، دانشجویان و اساتید ، عدم توجه به نیاز مخاطب و نبود برنامه برای توسعه فرهنگی است.

 

همچنین مهدی سعیدی کیا مدیر مسئول انتشارات آها و مدرس دانشگاه در سخنانی اصلاح رویکردهای آموزشی در دانشگاه ها را روشی برای جذب دانشجویان و مخاطبان دانست.

 

عادل تقوی رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی نیزدر پایان این نشست راه برون رفت از وضع موجود نشر دانشگاهی را شکستن انحصارموجود برخی از ناشران دولتی و حمایت از دانشجویان و تولید کتاب های با کیفیت بیان کرد.


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved