به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی، این مسابقات در حالی برگزار میشود که طی مرحله مقدماتی و استانی آن در آذرماه امسال، 24 نفر برگزیده شده و به این مرحله راه یافتهاند.
در ابتدای مراسم عادل تقوی ، رئیس سازمان انتشارات، با بیان اینکه قرار بر این بوده که مسابقات دفاع سه دقیقهای پایاننامه مروج کم صحبت کردن و مفید صحبت کردن باشد، از برگزاری دور دوم این مسابقات در 9 واحد جهاد دانشگاهی و 7 استان کشور خبر داد و گفت: در بخش استانی و مقدماتی این مسابقات که 27 آذر 96 برگزار شد، از 300 دانشجوی شرکتکننده 24 نفر برگزیده شدند و به مرحله نیمهنهایی راه پیدا کردند.
وی ضمن ابراز امیدواری برای اینکه برگزاری این مسابقات به رونق علم، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، نوشتن و فضاسازی برای ایدههای دانشجویان بینجامد، از فعالیتهای فرهنگی و ترویجی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در حوزه کتاب و کتابخوانی خبر داد و گفت: شاخصترین این فعالیتها برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی در 24 دوره و جشنواره پایاننامه سال دانشجویی در 17 دوره بوده است.
رییس سازمان انتشارات و دبیر جشنواره پایاننامه سال دانشجویی، مسابقه ملی دفاع 3 دقیقهای پایاننامههای دانشجویی را بخش جنبی جشنواره پایاننامه سال دانشجویی عنوان کرد و توضیح داد: هدف ما از برگزاری این مسابقات کمک به کاربردی کردن پایاننامههایی است که کمتر در دسترس عموم قرار میگیرند.
تقوی ضمن اشاره به برگزاری این بخش به صورت مقدماتی در سال گذشته و با بیان اینکه از بین شرکتکنندگان سال گذشته 3 نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردهاند، از استقبال دانشجویان و توجه بیشتر معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی به این بخش خبر داد و اضافه کرد: بنا شد تا این مسابقات را با کمک همکارانمان در واحدهای جهاد دانشگاهی در سطح گستردهتری برگزار کنیم.
در ادامه عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی وزارت ورزش و جوانان، ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا (س) ارائه کار حجیم در زمان محدود را امری مهم و دشوار توصیف کرد و ادامه داد: عرضه مطالب به مخاطب به گونهای که از قدرت اغنا برخوردار باشد، نیازمند تسلط و اشراف کامل بر محتوای پایاننامه است.
وی با بیان اینکه چنین ارائهای نیازمند توان ارتباطی بالا نیز هست و تقویت سواد ارتباطی است، گفت: برای حصول اطمینان از اینکه ارتباط موثر برقرار شده است، نیازمند در نظر گرفتن بازخوردها هستیم.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی وزارت ورزش و جوانان موضوع ارتباط و برقراری ارتباط موثر را از چالشهای مهم جامعه ایرانی برشمرد و اضافه کرد: خوشبختانه در این دوره دانشجویان نسبت به دوره قبل پیشرفت داشته و با تمرکز بیشتر ارائه بهتری نیز دارند.
احمدی، ضمن اشاره به جنبه آموزشی این مسابقه برای سایر دانشجویان، ظرفیت ارتباطی بالا و داشتن اعتماد به نفس در ارائه را از جمله معیارهای مهم توفیق در این مسابقه عنوان کرد و افزود: در کنار سنجش محتوای علمی چنین مواردی هم باید سنجیده شود.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی وزارت ورزش و جوانان در پایان از برگزاری مرحله نهایی این مسابقات در اردیبهشت ماه سال آینده در مشهد مقدس خبر داد و اظهار امیدواری کرد: با تقویت این حرکت، جامعه و دانشگاهیان را به جامعیتی که برای ورود به عرصههای کاری، اجرایی، تخصصی و مدیریتی نیاز دارند، برساند.
اهداف برگزاری این مسابقه، ایجاد بستری برای رشد و شکوفایی فن بیان و ایدهپردازی دانشجویان، ایجاد پل ارتباطی بین جامعه دانشگاهی و صنعت و کمک به کاربردی کردن پایاننامهها اعلام شده است.
در این مراسم 24 نفر از دانشجویان شرکت کننده به ارائه سه دقیقهای پایاننامه خود در قالب تنها یک اسلاید پاورپوینت پرداخته و از بین آنها 3 نفر به مرحله پایانی راه پیدا کردهاند.
رتبههای اول تا چهارم مرحله نیمهنهایی دومین دوره مسابقات ملی دفاع سهدقیقهای پایاننامههای دانشجویی به شرح زیر اعلام شد و از آنها تقدیر به عمل آمد:
رتبه اول: سهند سراجیان، "سنتز پوششهای پلی یورتانی و بررسی اثر نانو ذرات GO بر خواص آنها"
رتبه دوم: زهره بخشی نظر، "بررسی عوامل جامعهشناختی مرتبط با دامنه پوشش زنان"
رتبه سوم: مریم عابدی، "پیشبینی و ارزیابی تأثیرات احتمالی اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها بر کارایی انرژی صنایع تولیدی ایران:
رتبه چهارم: فاطمه موسوی، "یسن سی و یکم: بررسی تحلیلی متنهای اوستایی، زند و سنسکریت".
همچنین در این مراسم ضمن قدردانی از واحدهای مجری مرحله مقدماتی این مسابقات در استانها، از آقای آوج معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کردستان و آقای حامد علیوردی لو از جهاددانشگاهی علم و صنعت تقدیر بعمل آمد.
در پایان هم به برخی دانشجویان شرکت کننده در این مراسم، کارت هدیه و سفر به کیش اهدا شد.